У багатьох господинь є свій рецепт млинців. Лимонний варіант цього блюда має особливий смак. Інгредієнти, технологія створення млинцевого тіста, особливості приготування — у нашому простому рецепті.
Зміст
Інгредієнти
Представляємо вам рецепт борошняного кулінарного виробу «Лимонні млинчці». Цей рум’яний виріб пекарів завоював популярність завдяки легкому кисло-солодкому смаку й ледь уловимому аромату соковитих цитрусових плодів лимона.
Рецептурний склад виробу досить простий, усі його складові можна купити у найближчому магазині. Нам знадобиться:
- борошно пшеничне хлібопекарська вищого сорту – 4 столових ложки «з вершком»,
- молоко – 1,5 склянки з об’ємом 200 мілілітрів,
- яйця курячі харчові – 3 штуки,
- масло солодко-вершкове несолоне – ¼ упаковки в 200 грамів,
- цукор білий – 1 столова ложка,
- лимон середнього розміру, бажано брати з тонкою скоринкою,
- рослинна олія для змазування сковорідки.
Особливого смаку лимонним млинцям надає заміна цедри лимона на дві столові ложки лимонного соку, але можна використовувати одночасно і цедру, і сік. Поверхня лимона може бути оброблена шкідливими хімічними речовинами під час вирощування і для більш тривалого зберігання плодів, тому потрібно лимон добре вимити, або ж відмовитися від використання подрібненої лимонної скоринки, замінивши її в рецепті лимонним соком.
Приготування
Безсумнівним плюсом для вибору даного рецепта стане той факт, що лимонні млинці зможуть приготувати навіть кулінари без великого досвіду. Збираємо на кухонному столі або іншій робочій поверхні всі компоненти блюда.
Ретельно обмиваємо під проточною водою лимон і знімаємо з нього цедру. У невеликому окремому посуді розтоплюємо вершкове масло до рідкої консистенції й даємо йому охолонути до кімнатної температури. У глибокому посуді змішуємо просіяне борошно, цукор і лимонну цедру. Хто хоче замінити цедру лимона лимонним соком, що це саме в цей момент потрібно влити сік цього кислого цитрусового плода.
Далі в рецептурну суміш при постійнім помішуванні вінчиком вводиться розтоплене вершкове масло. Наступною операцією в технології стануть додані по одному яйця, після кожного яйця тісто потрібно перемішати. Останнім складовим компонентом є молоко, яке додають при постійному помішуванні тіста в мисці.
Тепер наше тісто готове й саме час дати йому трошки відпочити. Тісто повинно бути однорідним і мати консистенцію рідкої сметани. Рекомендований час настоювання млинцевої суміші – не менш як півгодини. За цей час змащуємо розігріту сковорідку олією.
При обсмаженні потрібно звернути увагу, що млинці можуть прилипати до сковорідки. Це пов’язано як з наявністю лимонної цедри, так і з тим, що по рецепту в тісто ми не додаємо олію. Щоб палянички не прилипали до днища сковорідки, потрібно змащувати поверхню для випікання тонким шаром олії після кожного третього млинця. Також можна використати сковорідку з антипригарним покриттям. Чавун теж має деякі антипригарні властивості, тому можна використовувати чавунну сковорідку, бажано з товстим днищем, щоб днище добре розігрівалося і не охолоджувалося при кожному наливанні тіста.
Готові млинціз лимонною цедрою або лимонним соком виходять тонкі, але міцні й еластичні. З млинців можна зробити десерт, поливши медом, сметаною, джемом або варенням, можна зробити рулетики з солодким сиром, вийдуть лимонні налисники. Завдяки кислуватий присмаку можна зробити начинку з копченої риби або червоної ікри.