Споcоби загортання, прикрашання і подачі на стіл млинців з начинкою

Млинці – це універсальне блюдо, яке можна подавати й у якості вишуканої соленої страви або смачного десерту. Крім того, їх можна ставити й на святковий стіл, в цьому випадку їх потрібно красиво загорнути. Багатьох господарок цікавить, як красиво подати млинці, така подача була настільки ж естетичною, як у вишуканому ресторані. Навчившись красиво оформити блюда, можна легко впоратися із сервіровкою стола. Особливо важливо вміти згорнути випічку з начинкою, важливо згорнути млинці так, щоб наповнювач не висипався, і зовнішній вигляд млинця був апетитним.

Мішечки

Прості способи

Перш, вирішити, як загортати млинці з начинкою, необхідно визначитися, який продукт буде виступати наповнювачем, оскільки начинка не повинна висипатися, а форма виробу повинна бути зручною, щоб її можна було взяти в руку. Відповідно для кожного виду начинок є своє оформлення.

Наприклад, трикутні млинці підходять до рідкої начинки – варення, джему, ягід, фруктів, сиру, повидла. Крім того, виріб повинний бути еластичним і тонким.

Трикутник

Як скласти млинці трикутником:

  • на середину заготовки викладається начинка й прикривається вільним краєм на 1/3;
  • з іншими краями потрібно зробити аналогічно;
  • потім за допомогою вільної сторони утворюється квадратик.
  • після цього квадрат складаємо навпіл, утворюючи трикутник.

У тому випадку, якщо коли млинці начиняються фаршем, хорошим рішенням буде їх скласти конвертиком.

Трикутники

Конвертик

Як загорнути млинці конвертом:

  1. Спочатку на середину виробу викладається наповнювач. Потім фарш накривається одним кінцем заготовки, далі аналогічні дії необхідно здійснити й з іншими краями.
  2. Далі начинку потрібно стиснути таким чином, щоб краєчки були щільно згорнуті, після цього прямокутник, який вийшов, потрібно згорнути в рулет.

Даний варіант згортання відмінно підходить, якщо млинець подавати як другу страву.

Святкова подача

На святковому столі ефектно виглядають млинці, згорнуті трубочкою. Причому такий спосіб загорнути млинці однаково підходить, як для десертних, фруктових блюд, так і для рибної, м’ясної або грибної начинки. Також цей спосіб підходить, якщо потрібно загорнути червону або чорну ікру.

Святкова подача млинців може здійснюватися за допомогою рулетиків, розрізаних на кілька скибочок. У цьому випадку, найкраще начинити рулетики сьомгою або грибочками. Рулетики бажано красиво оформити нарізаними овочами й свіжою зеленню. Також такий спосіб загортання можна використовувати як десерт, загорнувши фруктову начинку в млинець.

Цікаво буде виглядати на столі блюдо, якщо в млинець загорнути начинку з фаршу у формі трубочки, зафіксувавши її смужкою сиру сулугуні, для прикраси млинців можна використовувати зелену цибулю і гілочки петрушки.

Ошатні мішечки

Спершу м’ясний фарш викладається на середину коржа, потім краєчки потрібно збирати разом, акуратно піднімаючи. Потім краї фіксуються сирною смужкою або стеблом зеленої цибулі, таким чином, виходить симпатичний м’ясний мішечок.

Також такі мішечки можна використовувати для створення ласощів, тільки в цьому випадку начинкою стануть солодощі, а скріплюватися мішечок можна смужкою, вирізаною з морквини або довгою та тонкою шкіркою яблука.

Торбинки з фаршем

Фаршировані пірамідки

Для того, щоб створити фаршировані пірамідки, крім особливого згортання буде потрібно застосувати особливий спосіб випічки заготовок.

Як зробити фаршировані пірамідки:

  1. Спочатку заводиться тісто для випічки тонких млинців. Вироби випікаються невеликого розміру, так, щоб їх діаметр не перевищував 10-12 сантиметрів. Форма готового виробу — кружок.
  2. Потім по центру кожного кружечка розкладається начинка, краї защипуються, точно також як у вареників. Однак защипувати потрібно тільки 1/3 частину виробу.
  3. Далі вільний край коржа витягається до центру, таким чином, повинна вийти пірамідка.
  4. Тепер краї защипуються.

Фарширована пірамідка готова!

Даний спосіб відмінно підходить для млинців з будь-якою начинкою, чи це напіврідкий джем, твердий фарш або начинка, що складається з декількох компонентів.

Корисні поради щодо приготування підрамідок:

  1. Сковорідка для випічки повинна мати антипригарне покриття (чавунна сковорідка теж має деякі антипригарні властивості). Сковорідку необхідно попередньо прогріти на мінімальному вогні.
  2. Випікаються млинці на середньому вогні.
  3. У тісті не повинні використовуватися жири, а сковорідку не можна змазувати. Інакше млинець буде жирним і не буде естетично виглядати. Жир потрібно додавати безпосередньо в тісто, але теж не занадто багато, оскільки надмірка кількість олії в тісті також зробить готовий млинець жирним.
  4. Млинці на сковорідці не перевертаються, тому що одна сторона повинна залишатися липкою, інакше краї не зафіксуються. Знімаються заготовки відразу, як тільки виріб підрум’янитися, а на поверхні утворяться дірочки.
  5. Оскільки заготовки не потрібно змазувати вершковим маслом, поки вони гарячі, їх не можна класти один на одного.
  6. Зібрані пірамідки викладаються в лист і випікаються протягом 10 хвилин у духовці при температурі 180 градусів.

Ссылка на основную публикацию