Рецепт млинців із пшоном

Пекти млинці просто, тому цю смачну страву можна готувати кожен день. Здивувати своїх гостей буде нескладно, якщо спекти смачні млинці із пшона. Наявність пшона у випічці робить страву смачною, корисною і поживною.

Поживні

Особливості

Млинці на пшоні, особливості приготування. Більшість господинь печуть класичні млинці, тісто замішується на молоці або кефірі с пшеничним борошном на дріжджах або без дріжджів. Спробуйте приготувати млинці із гречки або на пшоні. Приготування займе більше часу, ніж випікання класичних млинців, однак в результаті ми будемо мати смачні млинці, які зможуть стати стравою, яку ви будете готувати постійно.

Млинці із пшона можна спекти як тоненькими, так і товстими, причому, якщо в даний рецепт не додавати молока, то виходять товсті вироби, а от прихильникам тонкої випічки потрібно використати вказану в рецепті кількість молока.

Особливості приготування:

  1. Тим, хто збирається приготувати смачні млинці із пшона, необхідно врахувати, що надлишок цукру може бути причиною підгорілих млинців.
  2. Якщо вогонь на плиті у процесі випікання буде максимальним, то вироби підгорять, а якщо мінімальним, то вони не будуть жаритися, а будуть тушкуватися.
  3. Якщо готові млинці змастити вершковим маслом, скласти їх стопкою і,. загорнути в рушник, вони не будуть засихати.

Крупа

Ингредиенты

Рецепт млинців із пшона, інгредієнти:

  • пшоно – 200 грамів
  • борошно пшеничне – 400 грамів
  • молоко – 200 мілілітрів
  • 2 яйця
  • цукор – за смаком
  • сухі дріжджі – 20 грамів
  • сіль – за бажанням
  • масло вершкове – для выпекания;
  • сало – один невеликий шматочок.

Приготування

Готуємо млинці з пшона:

  1. Спершу готується каша із пшона. Для приготування потрібно промити крупу. Зварити кашу можна як на воді, так і на молоці, води або молока повинно бути втричі більше за об’ємом, ніж крупи.
  2. Потім готуємо опару, для цього в 0,5 склянки теплого молока всипаються сухі дріжджі, трохи цукру і одна столова ложка борошна. Через півгодини опара повинна піднятися.
  3. Готова каша подрібнюється блендером до однорідної консистенції, після цього в неї додається просіяне пшеничне борошно.
  4. Далі вводиться опара із пшеничного борошна і решта молока. Суміш солиться, додається цукор, після цього масу потрібно розмішати, щоб не було комочків.
  5. Тісто повинно постояти протягом однієї години, щоби піднятися за цей час його об’єм збільшиться удвічі, його потрібно вимішати. У процесі роботи з тістом потрібно звертати увагу на його консистенцію, воно повинно бути трохи густішим, ніж для випікання традиційних млинців. Якщо тісто вийде більш рідким, ніж необхідно, то додається борошно, а якщо більш густим – то тепле молоко.
  6. Після цього тісту потрібно дати ще раз піднятися, для цього потрібно його залишити ще на півгодини.
  7. Випікаються млинці з пшона в розігрітій сковорідці, яку потрібно завчасно змастити шматочком сала.

Приготовані млинці подаються зі сметаною, джемом, варенням, медом, в них можна загортати начинку.

Ссылка на основную публикацию