Рецепт італійських млинців

Представляємо два рецепти італійських млинців — креспелле та шоколадні. Основні інгредієнти такі самі, як у російських та українських млинців — борошно, яйця, сіль, цукор.

З ягодами

Креспелле

Італійці люблять готувати млинці креспелле. Вони не дуже відрізняються ві українських та російських млинців, різниця в тому, що в тісто замість соняшникової олії додать розтоплене вершкове масло. Інгредієнти:

  • 1 склянка борошна
  • півтори склянки молока
  • 2 яйця
  • півтори столові ложки вершкового масла (замість вершкового масла можна взяти соняшникову олію, але тоді млинці не будуть італійськими, а будуть звичайними українськими або російськими
  • щіпка солі
  • 1 столова ложка цукру
  • столова ложка соняшникової олії для випікання.

Сніданок

Приготування:

  1. Яйця розбиваємо в глибоку тарілку, солимо, всипаємо цукор.
  2. Яйця збиваємо, поступову вливаємо половину молока.
  3. Додаємо розтоплене вершкове масло, перемішуємо.
  4. Додаємо невеликими порціями борошно, перемішуємо.
  5. Вливаємо решта молока, залишаємо тісто на десять хвилин.

Розігріваємо сковороду, додаємо столову ложку соняшникової олії, випікаємо млинці. Можна подавати із соленими або солодкими начинками. Можна зробити своєрідну закриту піцу — натерти пармезан, нарізати шматочками ковбасу, додати оливки, кукурудзу, шматочки ананасу. Також можна зробиит торт, переклавши інгредієнти для піци між декількома млинцями. Подавати страву можна холодною або гарчою, підігрівши у мікрохвильовці.

Шоколадні

Щоби приготувати італійські млинці, нам потрібно:

  • 400 грамів маскарпоне (можна взяти домашній сир)
  • 2 апельсина
  • 1 столова ложка цукрової пудри (якщо немає пудри, підійде і звичаний цукор)
  • 1 склянка борошна (пшеничне, вищий гатунок)
  • 1 склянка молока (краще взяти домашнє, але підійде і магазинне)
  • 1 щіпка солі
  • 1 чайна ложка цукру
  • 2 столові ложки соняшникової або оливкової олії
  • 2 яйця
  • 100 грамів шоколоаду.

Рецепт розрахований на 10 порцій.

З мандаринами

Приготування:

  1. З апельсинів знімаємо цедру.
  2. Очищуємо апельсин так, щоби залишилася тільки м’якоть. Замість апельсин можна взяти мандарини.
  3. Нарізаємо м’якоть невеликими шматочками.
  4. Маскарпоне або домашній сир змішуємо із цукровою пудрою.
  5. Додаємо до маскарпоне м’якоть апельсина, апельсинову цедру (апельсинову шкірку потрібно натерти на терці або перемолоти блендером). Також можна влити апельсиновий сік, який залишається після нарізки апельсину.
  6. Збиваємо молоко з цукром та сіллю.
  7. Додаємо до яйця половину молока, перемішуємо, дадаємо борошно невеликими порціями, після кожної порції тісто потрібно перемішати.
  8. Збиваємо тісто блендером або міксером, тісто повинно мати консистенцію, як густа сметана. Якщо тісто більш густе, його потрібно розбавити молоком (додаємо другу половину молока), але потрібно дивитися, щоб тісто не було занадто рідким.
  9. Додаємо в тісто соняшникову олію. Жаримо приблизно одну хвилину на одній стороні і 30 секунд — на іншій. В готові млинці загортають маскарпое, поливають розтопленим шоколадом.

Ссылка на основную публикацию