Рецепти фітнес-млинчиків — вівсяні, білкові, бананові, кефірні, молочні, без додавання борошна.
Зміст
Вівсяні
Інгредієнти:
- 1 склянка вівсяних пластівців;
- 0,5 л молока;
- 0,5 л води;
- 2 чайні ложки цукру;
- 1 куряче яйце;
- щіпка солі;
- рослинна олія для смаження.
Приготування:
- У глибокій невеликій каструльці з’єднуємо молоко й холодну воду. Ставимо ємність на повільний вогонь і додаємо вівсяні пластівці. Ретельно все перемішуємо й варимо рідку кашу.
- Виключаємо газ і даємо каші трохи охолонути. Після цього перетираємо її за допомогою блендера й додаємо цукор і сіль.
- Додаємо сире яйце й знову все добре перемішуємо. Даємо тісту декілька хвилин настоятися.
- Розігріваємо сковороду, змащену рослинною олією. Випікаємо млинці з двох боків до появи скоринки. Готову страву подаємо до столу з варенням, сметаною, прикрашаємо фруктами.
При бажанні в тісто можна додати цедру апельсина або лимона, трохи меленої кориці.
Білкові
Інгредієнти:
- ¼ чашки сиру;
- 1 чашка яєчних білків;
- ¼ чашки вівсяних пластівців.
Приготування:
- Сир перекладаємо в глибоку миску й злегка розминаємо його вилкою. Додаємо збиті яєчні білки.
- Акуратно перемішуємо отриману масу й у самому кінці поступово всипаємо вівсяні пластівці. Знову мішаємо ложкою, поки не доб’ємося максимальної однорідності.
- Розігріваємо рослинну олію на сковороді. Починаємо випікати млинчики, перевертаючи кожен з них після того, як краї стануть коричневими.
- Фітнес-млинці подаємо до стола в гарячому виді з арахісовим маслом і тертим мигдалем.
Бананові
Для того, щоб приготувати смачний і корисний сніданок, досить підготувати наступний набір інгредієнтів:
- 1 яйце;
- 1 банан;
- 2 яєчних білка.
Етапи приготування:
- Трохи переспілий банан промиваємо під водою й знімаємо шкірку. Розламуємо його руками на кілька частин, після чого розминаємо вилкою.
- Змішуємо банан з яйцем і білками й розмішуємо масу до однорідності.
- Ставимо сковороду на середній вогонь і розігріваємо на ній соняшникову олію. Виливаємо тісто й перевертаємо млинець через 30 секунд.
На великій сковорідці можна смажити одночасно 3 – 4 млинця.
Кефірні
Ще один цікавий рецепт для тих, хто не хоче витрачати багато часу на приготування їжі. Інгредієнти:
- 1 чашка просіяного борошна;
- 1 склянка вівсяних пластівців;
- 2 склянки знежиреного кефіру;
- 1 куряче яйце;
- 2 білка;
- 1,5 чайна ложки розпушувача;
- 3 столові ложки арахісового масла;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 1 чашка свіжих ягід;
- 0,5 чайної ложки солі;
- 0,5 чашки низькокалорійного молока.
Приготування:
- У глибокій мисці з’єднуємо просіяне борошно, пластівці, сіль, розпушувач. Акуратно все перемішуємо дерев’яною лопаткою.
- В іншій ємності збиваємо кефір, молоко, яйце й один пакетик ванільного цукру. Після цього поступово змішуємо борошно й кефір з яйцем, щоб вийшло однорідне тісто.
- Сковороду нагріваємо на середньому вогні, потім збризкуємо її олією. Набираємо тісто великою столовою ложкою й прожарюємо його не більше двох хвилин з кожної сторони.
- Коли всі млинці будуть готові, ставимо арахісове масло в мікрохвильову піч на 20 секунд. Цього часу цілком вистачить, щоб воно пом’якшало.
- Змажте кожен млинець арахісовим маслом, прикрасьте свіжими ягодами.
Молочні
Інгредієнти:
- ½ чашки вівсяних пластівців;
- 1 склянка яєчних білків
- 1 чайна ложка меду;
- 2 столові ложки мигдального молока.
Приготування:
- У глибокій мисці змішуємо вівсяні пластівці з яєчним білком. Ретельно всі перемішуємо до одержання однорідної маси.
- Додаємо мед і мигдальне молоко. Знову перемішуємо масу й даємо їй настоятися 3-5 хвилин.
- Готуємо млинці у мікрохвильовці біля трьох хвилин. Стежимо, щоб уся рідина увібралася в пластівці.
- Перед подачею прикрашаємо фітнес-млинці тертими горіхами.
Без борошна
Інгредієнти:
- 9 яєчних білків;
- 50 – 100 грамів кокосового або звичайного молока;
- 0,5 чайної ложки розпушувача;
- щіпка солі;
- цедра лимона або апельсина.
Фітнес млинці — рецепт приготування:
- Білки добре збиваємо блендером і змішуємо з кокосовим молоком.
- Додаємо, що решту інгредієнтів й ретельно все перемішуємо.
- Наприкінці додаємо цедру лимона або апельсина.
- Випікаємо без додавання олії на сковороді з антипригарним покриттям (трохи олії все-таки бажано додати).