Рецепт дієтичних млинців

Ця стаття буде присвячена рецептам млинців з низьким вмістом калорій. Представляємо рецепти низькокалорійних млинців – вівсяні, гречані, бананово-мигдальні, з яблучною начинкою.

Вівсяні

Вівсяні, перший варіант

Приготувати млинці без борошна не вийде, але можна перемолоти будь-яку крупу й вийде своєрідне борошно, яке можна використовувати для приготування різних страв. У складі вівсяні млинці не мають пшеничного борошна, замість неї є вівсяне борошно, яке можна приготувати в домашніх умовах, подрібнивши вівсяні пластівці в блендері.

Для приготування млинців на вівсяному борошні нам потрібно:

  • молоко – 0,45 літра;
  • вівсянка – 600 гграмів;
  • вода – 200 мілілітрів;
  • білок одного курячого яйця;
  • столова ложка фруктози (фруктозою не можна зловживати, використовуйте її рідко);
  • соняшникова олія – 30 мілілітрів.

Дієтичні млинці з вівсяним борошном, рецепт приготування:

  1. Перемелюємо вівсяні пластівці блендером.
  2. Молоко поставити на невеликий вогонь, злегка підігріваємо й заливаємо ним борошно. Залишити на 30 хвилин під закритою кришкою.
  3. Збити білок, посолити, додати цукор і соду.
  4. У суміш, що вийшла, налити воду, перемішати.

Жаримо на соняшниковій олії.

З вівсяної крупи

 

Вівсяні, другий варіант

Інгредієнти:

  • 1 склянка вівсянки;
  • 0,5 л води;
  • 0,5 л молока;
  • яйце;
  • 1,5 чайної ложечки цукру;
  • щіпка солі.

Рецепт приготування:

  1. Зварити кашу з вівсяних пластівців.
  2. Подрібнити блендером.
  3. Додати всі інгредієнти, перемішати.

Жаримо на оливковій олії. Як начинку можна використовувати натерті на грубій тертці яблука.

Гречані

Для людей, які худнуть, можна приготувати млинці на гречаному борошні. Організм витрачає на травлення гречки багато енергії, так що від гречки сильно не поправишся. Щоб отримати гречане борошно, потрібно перемолоти гречану крупу за допомогою блендера.

Інгредієнти:

  • 1 склянка гречаного борошна;
  • 2 чайні ложки цукру;
  • 1 склянка молока;
  • 2 яйця;
  • 1 столова ложка оливкової олії;
  • щіпка солі.

Приготування:

  1. Змішуємо борошно, цукор, сіль.
  2. Наливаємо молоко, додаємо збиті яйця. Щоб не було грудочок, перемішуємо тісто блендером. Тісто повинно мати таку консистенцію, як у рідкої сметани.
  3. Додаємо в тісто оливкову олію, перемішуємо.
  4. Жаримо на оливковій або соняшниковій олії.

Не забуваємо, що для схуднення недостатньо харчуватися низькокалорійною їжею, потрібно ще й багато рухатися. Ми повинні більше витрачати енергії, ніж вживаємо з їжею. Якщо багато рухатися – фізично працювати, займатися спортом, можна взагалі не дотримуватися ніякої дієти (але їсти здорову їжу потрібно, тому що шкідлива їжа може й непомітно, але постійно руйнує здоров’я).

Бананово-мигдальні

Щоб приготувати бананово-мигдальні млинці, вам потрібно:

  • 1 склянка вівсянки;
  • 3 яйця;
  • 40 грамів мигдалю;
  • 1 чайну ложку кориці;
  • 1 чайну ложку розпушувача для тіста;
  • 1 банан;
  • 1 склянка молока;
  • соняшникова олія, щоб посмажити.

Приготування:

  1. Перемолоти блендером вівсяні пластівці й мигдаль.
  2. За допомогою блендера перемішуємо банан, яйця, молоко.
  3. Змішуємо всі інгредієнти.

Жаримо на соняшниковій олії.

З яблучною начинкою

Правильне харчування може бути смачним. Представляємо млинці з яблучною начинкою.

Щоб приготувати млинці на молоці, нам потрібні продукти:

  • 1 літр молока
  • 3 яблука
  • 1 столова ложка цукру
  • половина чайної ложки солі
  • 12 столових ложок борошна
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • половина чайної ложки соди.

Рецепт приготування:

  1. Яйце збити, додати цукор, сіль і соду.
  2. Поступово додаємо борошно, постійно перемішуючи.
  3. Додаємо в млинцеве тісто рослинну олію й перемішуємо.

Випікаємо, перед випіканням першого млинця додаємо одну чайну ложку рослинної олії, наступні млинці жаримо без олії, тому що жир ми додаємо в тісто. Яблука очищаємо від шкірки й серцевини, натираємо на великій тертці й загортаємо в млинці.

Ссылка на основную публикацию