Як вибрати чавунну сковороду для млинців

Чавунна сковорода часто використовується для приготування млинців. Вона добре тримає тепло, має антипригарні властивості, міцна. Як вибрати чавунну сковороду для млинців – переваги й недоліки.

Посуд

Види

Види сковорідок:

  1. Тефлонові. Для приготування потрібно трохи олії, але ці сковорідки не можна сильно нагрівати, тефлонове покриття легко пошкодити.
  2. Керамічні. Від різкого нагрівання й охолодження з’являються невеликі тріщини.
  3. Мармурові сковорідки міцні, довговічні, не бояться перепадів температур.
  4. Мідні сковорідки дорогі. Теплопровідність майже така ж, як і в чавуну
  5. Алюмінієві. Вони легені, але швидко остигають.
  6. Залізні сковорідки міцні і недорогі, однак вони не мають антипригарних властивостей.

Смаження

 

Переваги

Переваги чавунних сковорідок:

  • чавун має антипригарні властивості;
  • чавунна сковорода для млинців має тривалий термін служби;
  • високий ступінь захисту від деформації, подряпин;
  • рівномірний розподіл тепла по поверхні сковороди, ці сковорідки довго тримають тепло, це важливо при випіканні млинців, адже кожна порція тіста охолоджує сковороду;
  • при виробництві чавунних сковорід не використовуються токсичні речовини;
  • середня цінова категорія – вони недешеві, але й не дуже дорогі;
  • можна використовувати на всіх видах плит — електричних, газових.

Недоліки

Мінуси чавунних сковорідок:

  • важкі;
  • чавун пористий, через це добре вбирає в себе різні запахи, тому для кожної страви потрібна своя чавунна сковорода;
  • може іржавіти.

Нову чавунну сковороду потрібно прогріти на вогні із сіллю протягом 15 хвилин. Потім повторно прогріти із соняшниковою олією.

Ссылка на основную публикацию