Грибні млинці з сирною начинкою

Солона начинка для млинців перетворює десерт, яким часто є ця страва, у смачну вечерю. Особливо смачні млинці із грибами й сиром. Із грибів краще взяти печериці, тому що вони загальнодоступні, з м’яким запахом і швидко готуються. Сир краще взяти твердий, але можна й м’який, наприклад тофа або фета. Подібні млинці можна заморожувати, але краще їх вживати свіжими.

З петрушкою

Інгредієнти

Будемо готувати для всієї родини, вийде близько 25 млинців із грибно-сирною начинкою. Якщо вам не потрібна така кількість, можна зменшити кількість інгредієнтів наполовину.

Продукти для млинців:

  • 1 літр молока
  • 10 яєць
  • 4 склянки борошна
  • 4 столових ложки рослинної олії
  • половина чайної ложки солі.

Печериці

Продукти для начинки:

  • 1 кілограм печериць
  • 2 ріпчасті цибулини
  • 400 грамів твердого сиру
  • трохи солі й перцю
  • олія, у достатній кількості, щоб посмажити.

Приготування

Готуємо млинці, після кожного етапу потрібно ретельно перемішати міксером на низької швидкості:

  1. Яйця змішуємо з борошном, рослинною олією й сіллю в глибокій мисці, перемішуємо.
  2. Додаємо молоко, знову мішаємо, поки маса не стане однорідною й без грудок. Якщо грудки не вдається розбити міксером, можна скористатися погружним блендером.
  3. Жаримо млинці на сковорідці, перед першою жаркою потрібно днище сковороди змастити маслом.

З печерицями

Готуємо начинку:

  1. Гриби миєму, даємо їм висохнути, нарізаємо пластинками.
  2. Цибулю нарізаємо кубиками, жаримо на олії.
  3. Змішуємо в сковорідці лук і гриби, тушкуємо близько 20 хвилин. Після зняття з вогню грибну масу потрібно посолити, поперчити й добре перемішати.
  4. Сир натираємо на дрібній або на грубій тертці.
  5. Начиняємо млинці — беремо одну столову ложку сиру й посипаємо млинець по всій поверхні.
  6. Також на один млинець використовуємо одну столову ложку грибів, рівномірно їх розкладаємо по поверхні.
  7. Загортаємо млинчики рулетиками.

Млинці перед подачею можна розігріти в духовці або на мікрохвильовці.

Вирощування печериць

Гриби можна купити в супермаркеті або на ринку, а можна виростити в домашніх умовах. Для культивації грибів у підійдуть два види — печериці й гливи (вешенки). Процес вирощування дуже цікавий, і ви зможете використати свої, домашні гриби для підлив, омлетів і начинки млинців. Гливи вирощуються просто — можна приготувати грибну суміш самому, а можна купити готовий мішок із субстратом і міцелієм, підвішувати на балконі, і виростити в такий спосіб до чотирьох урожаїв. Виростити печериці важче.

Інгредієнт

Щоб виростити печериці, потрібно приміщення, у якому буде прохолодно й волого. Найкраще, щоб це був підвал, іноді підійде й балкон, розташований з боку, де сонце протягом дня не нагріває приміщення.

Спочатку готується субстрат із пшеничної або житньої соломи, у подрібнену солом’яну масу додають кінський гній. Пропорції — 1/5 соломи, 1/5 добрива, гіпсу, крейди й 3/5 кінського гною, причому склад суміші можна незначно поміняти убік збільшення частки соломи. У крайньому випадку використовують гній з корови або пташиний кал, але вони мають більш сильний неприємний запах, і, крім того, урожай з додаванням останніх інгредієнтів виходить менший. Компост краще готувати на вулиці, щоб уникнути випарів аміаку й неприємного запаху.

Вирощування

На 1,5 квадратних метра потрібно 30 кілограмів соломи, яку змішують із 1 кілограмом сечовини, стільки ж потрібно додати суперфосфату, близько двох кілограмів гіпсу, два кілограми крейди. Також потрібно додати 60 кілограмів гною, разом вийде близько ста кілограмів. Солома замочується на добу, потім шарами її потрібно перекласти із гноєм, у кожний шар додаючи половину суперфосфату й усю сечовину. Кожний шар соломи потрібно поливати водою, потім усе перемішати з одним кілограмом суперфосфату й крейдою. Усе це потрібно залишити на три тижні.

На 100 кілограмів субстрат потрібно близько 400 грамів зернового міцелію (спори грибів). Субстрат пастеризують за допомогою пари, нагріваючи його до температури близько 55 градусів, після чого висаджують міцелій висаджують у шахматному порядку в лунки глибиною біля п’яти сантиметрів. Також можна зерна просто засіяти, присипавши зверху 5-сантиметровим шаром субстрату.

Потрібно підтримувати високу вологість у приміщенні, засіяний субстрат злегка обприскують водою, і, щоб волога не випарувалась, накривають ящики із грибами тканиною. Через тиждень-два, коли грибниця розростеться, на таку кількість субстрату, який ми приготували, потрібно ще 50 кілограмів покривної землі, якою засипають поверхню. Покривну землю готують із 10 відсотків крейди й 90 відсотків торфу. Через три дні після засипання покривного ґрунту, потрібно знизити температуру в приміщенні до 15 градусів, обережно провітрювати, щоб не було протягів.

Ще через два місяці можна буде збирати врожай. Потрібно стежити, щоб гриби не були перезрілими, в’ялими, із пластинками коричневого кольору (такими грибами можна отруїтися). А білі гриби середніх розмірів потрібно обережно викручувати, злегка поливаючи лунки водою. За два тижні плодоносіння можна зібрати з одного квадратного метра близько десяти кілограмів грибів.

Ссылка на основную публикацию