Рецепт рибних млинців

Річкова, озерна, морська, океанська — усе це риба, яку можна приготувати всіляким образом — варити, жарити, тушкувати, запікати, маринувати, солити, коптити, іноді її вживають у сирому виді. М’ясо риби корисне — вона містить вітаміни (A, E, D), мікроелементи — йод, кальцій, фосфор, магній, а також білок з цінними для організму амінокислотами. Користь риби: білок легко засвоюється, а значить він допомагає швидко зміцнити організм, відновити сили; організм отримує речовини, які нормалізують згортання крові; сприяють виведенню холестерину; за допомогою йоду у своєму складі допомагає правильно функціонувати щитовидній залозі; корисна для органів зору, волосся, шкіри, костей; риба допомагає нормалізувати обмін речовин; зміцнити серце й судини; цей продукт застосовують у дієтах для схуднення. Готуємо рибні млинці — рецепти вимагають різних видів риби, значить кожен зможе вибрати саме ту, яка йому до вподоби.

Зі сметаною

C копченим оселедцем

Копчений оселедець дуже солоний, але самі млинці солодкуваті, тому сама страва не повинна мати занадто гострого смаку.

На десять порцій нам потрібно:

  • 200 грамів пшеничного борошна (півтори склянки)
  • півтори ложки цукру
  • 4 яйця — 2 яйця для тесту й 2 яйця для заправки
  • половина склянки води
  • половина літра молока
  • філе 1 копченого оселедця
  • трохи рослинної олії, щоб посмажити
  • щіпка солі
  • пучок зеленої цибулі.

З оселедцем

Страва готується близько 20 хвилин:

  1. Готуємо млинцеве тісто, починаємо з того, що в глибокій мисці змішуємо 2 яйця, борошно, сіль.
  2. До борошна вливаємо молоко, воду, насипаємо цукор. Перемішуємо міксером або блендером, розбиваючи грудки.
  3. Випікаємо млинці на змащаній маслом сковорідці.
  4. Приступаємо до начинки. Дрібно нарізаємо 2 яйця, зварені вкруту.
  5. Філе оселедця подрібнюємо з допомоги блендера.
  6. Перемішуємо оселедець, яйце, цибулю, у нас вийшла начинка.

Загортаємо оселедцеву начинку в млинці.

Картопляні

Наступне блюдо — картопляні млинці. Ця страва може кілька днів зберігатися в холодильнику, і після розігрівання воно буде як свіжа. Вона добре виглядає на святковому столі, особливо якщо її прикрасити червоною рибою або червоною ікрою.

Інгредієнти:

  • 4 середніх картоплини
  • 2 яйця
  • 2 столових ложки борошна
  • 200 грамів солоної червоної риби
  • 6 столових ложок жирної сметани (2 у тісто, 4 — для прикраси)
  • свіжий кріп для декорування страви.

Картопляні

Приготування:

  1. Зваріть картоплю, розімніть, приготувавши пюре.
  2. Розминаючи картоплю, досипайте борошно, додавайте по одному яйця, дві столові ложки сметани. На цьому етапі також потрібно додати сіль і перець.
  3. Випікайте на сковороді невеликі млинчики на рослинній олії.

Млинці розставляємо по широкому блюлі, прикрашаємо зверху рибою, по колу від рибного філе наливаємо трохи сметани й ставимо гілочку кропу.

Гречані

Рецепт розрахований на шість порцій, страва готується півгодини.

Інгредієнти:

  • 3 столових ложки пшеничного борошна
  • 3 столових ложки гречаного борошна
  • півтори чайних ложки розпушувача тіста
  • 2 яєчних білка
  • 1 склянка молока
  • 1 столова ложка цукру
  • третина чайної ложки солі
  • 2 столових ложки вершкового масла (1 столова ложка для тіста, 1 столова ложка для випікання)
  • 12 скибочок сьомги
  • 6 столових ложки сметани (для оформлення)
  • 3 столових ложки каперсів (для оформлення)
  • оливкова олія (при подачі)
  • щіпка перцю.

Гречані

Приготування:

  1. Змішуємо пшеничне й гречане борошно, додаємо розпушувач (можна замінити чайною ложкою соди, погашеної оцтом), молоко (трохи тепле), розтоплене вершкове масло, перемішуємо й залишаємо на півгодини.
  2. Збиваємо білки й додаємо їх у тісто, акуратно перемішуючи.
  3. Жаримо млинці, додавши в сковорідку ложку вершкового масла, усього повинно вийти біля 12 млинців.

Розставляємо млинці на окремі тарілки, зверху ставимо копчену сьомгу, прикрашаємо сметаною, каперсами, листками салату, поливаємо оливковою олією.

Із сьомгою

Рецепт розрахований на дві порції. Інгредієнти:

  • 4 столових ложки гречаного борошна
  • 2 столових ложки пшеничного борошна
  • 2 яйця
  • половина чайної ложки сухих дріжджів
  • 1 склянка молока
  • половина чайної ложки солі для млинців і стільки ж — для рибного маринаду
  • половина чайної ложки цукру для млинців і стільки ж — для маринаду
  • 300 грамів сьомги
  • 1 пучок кропу
  • 4 столових ложки оливкової олії
  • 10 горошин чорного перцю для маринаду
  • 2 столових ложки майонезу
  • 2 столових ложки сметани
  • 1 столова ложка хріну.

З петрушкою

Приготування:

  1. Маринуємо сьомгу — у шматочки риби додаємо дрібно нарізаний кріп, перець горошком, який потрібно потовкти в ступці, заливаємо маринадом з лимонного соку, цукру й оливкової олії. Залишити на дві години.
  2. Готуємо тісто — змішуємо пшеничне й гречане борошно, додаємо яйця, цукор, солимо. У теплому молоці розчиняємо дріжджі й змішуємо з тістом. Перемішуємо й додаємо половину склянки теплої води, залишаємо на половину години.
  3. Жаримо на сковороді — розмір за бажанням, можна спекти великі або маленькі млинці. Оскільки гречане тісто важко перевертати, пекти можна тільки з однієї сторони.
  4. Робимо соус — змішуємо сметану, майонез і натертий хрін.

Подаємо млинці із соусом і сьомгою.

З лососем

Зелені млинцеві рулети з рибною начинкою з лосося готуються 40 хвилин і розраховані на 16 порцій. Нам потрібно:

  • філе лосося
  • трохи чорного перцю
  • 1 чайна ложка меду
  • половина лимона
  • 1 чайна ложка лимонного соку
  • 100 грам вершкового сиру
  • 1 пучок кропу
  • 1 пучок петрушки
  • 4 чайних ложки рослинної олії
  • 2 яйця
  • 6 столових ложки пшеничного борошна
  • 1 склянка молока
  • 2 редиски.

Рулетики

Приготування:

  1. Змішуємо за допомогою блендера борошно, молоко, яйця, соняшникову або оливкову олію. Коли маса стане однорідною, додати подрібнений кріп і петрушку. Залишаємо на півгодини настоюватися.
  2. Випікаємо млинці — дві хвилини на одній стороні, одну хвилину — на другій. Виходить близько восьми млинців.
  3. Робимо сирный крем — змішуємо вершковий сир (можна взяти жирний сир), сік з лимона, натерту лимонну цедру, перчимо й солимо.
  4. Намащуємо млинці сирным кремом, смужкою на один край розставляємо шматочки лосося, редис, зелень, закручуємо рулетом.

Нарізаємо короткі рулетики (стопчики) й розставляємо вертикально на тарілку. Зверху можна прикрасити зеленню, шматочком лосося або червоною ікрою.

Ссылка на основную публикацию