Рецепт протеїнових млинців без порошка

Протеїн — це білок тваринного походження, його у вигляді порошку вживають спортсмени для того, щоб росла м’язева маса. Але для приготування протеїнових млинців не обов’язково використовувати протеїновий порошок, можна просто готувати млинці з підвищеним вмістом білка і з їх допомогою ви зможете досягати цілей у заняттях фітнесом. У наступних рецептах млинців дуже мало вуглеводнів, що знижує калорійність, але при цьому страва корисна і смачна.

З полуницями

Бананові

Інгредієнти:

  • 1 яйце
  • 2 яєчних білка
  • один банан, нарізаний на дрібні шматочки.

Рецепт розрахований на три млинця, вся порція має калорійність 200 кілоккалорій, 5 грамів жирів, 30 грамів вуглеводнів і 20 грамів білків.

Приготування протеїнових млинців — рецепт:

  • банан поріжте на дрібні шматочки і змішайте з яєчними білками для отримання однородної суміші;
  • на розігріту сковороду наливайте тісто, щоб утворилися млинці діаметром до семи сантиметрів;
  • час випікання на одній стороні — 30 секунд, на іншій — також 30 секунд, за одну хвилину млинець повинен бути готовим.

З бананами

Чорничні

Інгредієнти:

  • 6 яєчних білків
  • половина склянки вівсяних пластівців
  • 1 чайна ложка розпушувача тіста
  • половина склянки мигдалевого молока
  • 1 щіпка солі
  • 2 щіпки цукрозамінника у порошці
  • 1/4 склянки чорниць
  • 1/2 склянки яблучного пюре.

В порції — 330 кілокалорій, 4 грама жирів, 50 грамів вуглеводів, 30 грамів білків.

Приготування:

  1. Змішайте блендером яйця, вівсянку, розпушувач тіста (замість розпушувача може бути звичайна сода, погашена оцтом). Перемішуйте 30 секунд, але на невеликій швидкості, щоб не збити білки.
  2. На розігрітій сковороді розподіліть половину столової ложки рослинної олії.
  3. Вилийте тісто і посипте чорницями, але трохи чорниць залиште, щоб у свіжому виді посипати на готові млинці.
  4. Випікайте на кожній стороні до золотавого кольору.

Подавайте на стіл, посипавши корицею і поливше яблучним пюре.

З чорницями

Лимонні

Інгредієнти:

  • 1/3 склянки вівсяних висівок
  • 1/2 склянки чорниць
  • 5 яєчних білків
  • 1/2 чайної ложки соди
  • 1 столова ложка лимонного соку
  • 2 чайні ложки лимонної цедри
  • кленовий сироп без цукру
  • олія для випікання
  • йогурт для подачі на стіл.

Одна порція має біля 500 кілокалорій, 15 грамів жирів, 25 грамів вуглеводнів, 50 грамів білків.

Приготування:

  • змішайте вівсяні висівки, чорниці, білки, соду, погашену оцтом (чи розпушувач тіста), лимонний сік, лимонну цедру, перемішайте ложкою і збивайте блендером або міксером;
  • для приготування розігрійте сквороду, налийте тонкий шар олії і випікайте на середньому вогні, показник готовності — темно-коричневий колір.

Подавайте гарячими, поливайте кленовим сиропом, йогуртом, можна використовувати грецький йогурт (має консистенцію між йогуртом і сиром).

З лимоном

Кефирні

Інгредієнти:

  • 1 склянка борошна
  • 1 склянка вівсяних пластівців
  • 1,5 чайної ложки соди
  • 0,5 чайної ложки солі
  • 2 склянки кефіру
  • 0,5 склянки молока
  • 1 чайна ложка ванільного цукру
  • 1 яйце, збите 2 яєчними білками
  • 3 столові ложки арахісового масла
  • 1 склянка свіжих ягід
  • олія для випікання.

На одну порцію виходить три млинця, в яких є біля 600 кілокалорій, 15 грамів жирів, 80 грамів вуглеводнів, 30 грамів білків.

Приготування:

 

  1. У мисці змішуємо вівсянку, борошно, сіль, соду, яку потрібно погасити содою.
  2. Збийте одне яйце з двома білками, але в принципі підійде і просто два яйця, якщо не хочете відокремлювати білки від жовтків.
  3. В іншому глибокому посуді змішуємо молоко з кефіром, яйцями і ванільним цукром, збиваємо.
  4. Вміст двох мисок змішуємо до однорідного стану.
  5. У сковороду додайте трохи олії і готуйте млинці біля півтори хвилини на кожному боці.
  6. Розігрійте арахісове масло протягом 30 секунд у мікрохвильовці, змастіть ним млинці, зверху посипте ягодами.

Кисломолочні продукти

Гарбузові

Інгредієнти:

  • 1,5 склянки вівсяної муки
  • 2 столові ложки фруктози
  • 1 столова ложка харчової соди
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1 столова ложка кориці
  • 1/4 чайної ложки гвоздики
  • 1/4 чайної ложки мускатного горіха
  • 4 яєчних білка
  • 0,5 склянки нарізаного гарбуза
  • олія для випікання.

Одна порція складається з десяти млинців, у кожному млинці є 65 кілокалорій, один грам жирів, десять грамів вуглеводнів, п’ять грамів білків.

Приготування:

  1. Поки змішуєте інгредієнти (соду погасіть оцтом або використайте замість неї розпушувач тіста), прогрівайте сковорідку на середньому вогні.
  2. Змішайте вівсянку, фруктозу, соду, сіль, спеції у мисці.
  3. Гарбуз наріжте кубиками і збийте блендером з яєчними білками.
  4. Змішайте яєчну суміш з вівсянкою.
  5. Набирайте на одну порцію цього своєрідного тіста столову ложку з гіркою.
  6. Випікайте на сковороді з додаванням невеликої кількості олії.

Подавайте зі сметаною або вершками.

З гарбузом

Шкода порошка

Виробники протеїнового порошка разом з маркетологами з метою отримання прибутків розрекламували цей продукт як чарівний засіб, який у вигляді коктейлів або добавок до їжі може здійснити чудо і мало не саме наростити м’язи. Сила, здоров’я, краса — використання цих образів приносить гроші комерсантам, але чи приносить протеїновий порошок такі результати, про які говориться у рекламы? Розрекламований чудодыйний засіб сам по собі повинен викликати підозри, особливо якщо він продається у вигляді ліків чи продуктів харчування і його потрібно споживати, наражаючи на небезпеку організм (а раптом продукт неякісний).

Молодість

Протеїн — це білок, але він може бути природнього походження (риба, м’ясо, яйця, молоко, бобові, соя), а може бути вироблений шляхо витяжки з молочної сироватки. При переробці багато корисних властивостей втрачається, але такий продукт, через особливості технології виробництва, стає токсичним. До складу протеїнового порошка входять консерванти, цукрозамінники аспартам і сахарин, ароматизатори синтетичного походження, багато компонентів можуть викликати алергію. І це приблизний склад засобу, який можна вважати якісним. Але є порошки, в яких знаходять важкі метали і навіть миш’як. Потрібно бути обережним і з підсолоджувачами, які є неприродніми для організму і надмірне вживання яких може призвести до різних захворювань.

Тому потрібно харчуватися продуктами, багатими на тваринний білок, а також доповнювати його білками з бобових рослин. У стародавній Греції спортсмени, які готувалися до Олімпійських ігор, вживали виключно м’ясо, і в результаті цієї дієти нарощували м’язи, які можливо були і не таким об’ємними, як у сучасних атлетів, але були сильнішими і витривалішими. І головне — спортсмен на натуральній дієті залишається здоровим до самої старості, і не отримає обвислі м’язи і проблеми з печінкою та іншими внутрішніми органами, а буде здоровим і буде відчувати себе молодим.

Пам’ятайте, протеїна багато в натуральних продуктах, не полініться, приготуйте собі смачний сніданок, вечерю, обід і будете сильними, красивими і здоровими.

Ссылка на основную публикацию