Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Протеїн — це білок тваринного походження, його у вигляді порошку вживають спортсмени для того, щоб росла м’язева маса. Але для приготування протеїнових млинців не обов’язково використовувати протеїновий порошок, можна просто готувати млинці з підвищеним вмістом білка і з їх допомогою ви зможете досягати цілей у заняттях фітнесом. У наступних рецептах млинців дуже мало вуглеводнів, що знижує калорійність, але при цьому страва корисна і смачна.
Бананові
Інгредієнти:
- 1 яйце
- 2 яєчних білка
- один банан, нарізаний на дрібні шматочки.
Рецепт розрахований на три млинця, вся порція має калорійність 200 кілоккалорій, 5 грамів жирів, 30 грамів вуглеводнів і 20 грамів білків.
Приготування протеїнових млинців — рецепт:
- банан поріжте на дрібні шматочки і змішайте з яєчними білками для отримання однородної суміші;
- на розігріту сковороду наливайте тісто, щоб утворилися млинці діаметром до семи сантиметрів;
- час випікання на одній стороні — 30 секунд, на іншій — також 30 секунд, за одну хвилину млинець повинен бути готовим.
Чорничні
Інгредієнти:
- 6 яєчних білків
- половина склянки вівсяних пластівців
- 1 чайна ложка розпушувача тіста
- половина склянки мигдалевого молока
- 1 щіпка солі
- 2 щіпки цукрозамінника у порошці
- 1/4 склянки чорниць
- 1/2 склянки яблучного пюре.
В порції — 330 кілокалорій, 4 грама жирів, 50 грамів вуглеводів, 30 грамів білків.
Приготування:
- Змішайте блендером яйця, вівсянку, розпушувач тіста (замість розпушувача може бути звичайна сода, погашена оцтом). Перемішуйте 30 секунд, але на невеликій швидкості, щоб не збити білки.
- На розігрітій сковороді розподіліть половину столової ложки рослинної олії.
- Вилийте тісто і посипте чорницями, але трохи чорниць залиште, щоб у свіжому виді посипати на готові млинці.
- Випікайте на кожній стороні до золотавого кольору.
Подавайте на стіл, посипавши корицею і поливше яблучним пюре.
Лимонні
Інгредієнти:
- 1/3 склянки вівсяних висівок
- 1/2 склянки чорниць
- 5 яєчних білків
- 1/2 чайної ложки соди
- 1 столова ложка лимонного соку
- 2 чайні ложки лимонної цедри
- кленовий сироп без цукру
- олія для випікання
- йогурт для подачі на стіл.
Одна порція має біля 500 кілокалорій, 15 грамів жирів, 25 грамів вуглеводнів, 50 грамів білків.
Приготування:
- змішайте вівсяні висівки, чорниці, білки, соду, погашену оцтом (чи розпушувач тіста), лимонний сік, лимонну цедру, перемішайте ложкою і збивайте блендером або міксером;
- для приготування розігрійте сквороду, налийте тонкий шар олії і випікайте на середньому вогні, показник готовності — темно-коричневий колір.
Подавайте гарячими, поливайте кленовим сиропом, йогуртом, можна використовувати грецький йогурт (має консистенцію між йогуртом і сиром).
Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Кефирні
Інгредієнти:
- 1 склянка борошна
- 1 склянка вівсяних пластівців
- 1,5 чайної ложки соди
- 0,5 чайної ложки солі
- 2 склянки кефіру
- 0,5 склянки молока
- 1 чайна ложка ванільного цукру
- 1 яйце, збите 2 яєчними білками
- 3 столові ложки арахісового масла
- 1 склянка свіжих ягід
- олія для випікання.
На одну порцію виходить три млинця, в яких є біля 600 кілокалорій, 15 грамів жирів, 80 грамів вуглеводнів, 30 грамів білків.
Приготування:
- У мисці змішуємо вівсянку, борошно, сіль, соду, яку потрібно погасити содою.
- Збийте одне яйце з двома білками, але в принципі підійде і просто два яйця, якщо не хочете відокремлювати білки від жовтків.
- В іншому глибокому посуді змішуємо молоко з кефіром, яйцями і ванільним цукром, збиваємо.
- Вміст двох мисок змішуємо до однорідного стану.
- У сковороду додайте трохи олії і готуйте млинці біля півтори хвилини на кожному боці.
- Розігрійте арахісове масло протягом 30 секунд у мікрохвильовці, змастіть ним млинці, зверху посипте ягодами.
Гарбузові
Інгредієнти:
- 1,5 склянки вівсяної муки
- 2 столові ложки фруктози
- 1 столова ложка харчової соди
- 1/2 чайної ложки солі
- 1 столова ложка кориці
- 1/4 чайної ложки гвоздики
- 1/4 чайної ложки мускатного горіха
- 4 яєчних білка
- 0,5 склянки нарізаного гарбуза
- олія для випікання.
Одна порція складається з десяти млинців, у кожному млинці є 65 кілокалорій, один грам жирів, десять грамів вуглеводнів, п’ять грамів білків.
Приготування:
- Поки змішуєте інгредієнти (соду погасіть оцтом або використайте замість неї розпушувач тіста), прогрівайте сковорідку на середньому вогні.
- Змішайте вівсянку, фруктозу, соду, сіль, спеції у мисці.
- Гарбуз наріжте кубиками і збийте блендером з яєчними білками.
- Змішайте яєчну суміш з вівсянкою.
- Набирайте на одну порцію цього своєрідного тіста столову ложку з гіркою.
- Випікайте на сковороді з додаванням невеликої кількості олії.
Подавайте зі сметаною або вершками.
Шкода порошка
Виробники протеїнового порошка разом з маркетологами з метою отримання прибутків розрекламували цей продукт як чарівний засіб, який у вигляді коктейлів або добавок до їжі може здійснити чудо і мало не саме наростити м’язи. Сила, здоров’я, краса — використання цих образів приносить гроші комерсантам, але чи приносить протеїновий порошок такі результати, про які говориться у рекламы? Розрекламований чудодыйний засіб сам по собі повинен викликати підозри, особливо якщо він продається у вигляді ліків чи продуктів харчування і його потрібно споживати, наражаючи на небезпеку організм (а раптом продукт неякісний).
Протеїн — це білок, але він може бути природнього походження (риба, м’ясо, яйця, молоко, бобові, соя), а може бути вироблений шляхо витяжки з молочної сироватки. При переробці багато корисних властивостей втрачається, але такий продукт, через особливості технології виробництва, стає токсичним. До складу протеїнового порошка входять консерванти, цукрозамінники аспартам і сахарин, ароматизатори синтетичного походження, багато компонентів можуть викликати алергію. І це приблизний склад засобу, який можна вважати якісним. Але є порошки, в яких знаходять важкі метали і навіть миш’як. Потрібно бути обережним і з підсолоджувачами, які є неприродніми для організму і надмірне вживання яких може призвести до різних захворювань.
Тому потрібно харчуватися продуктами, багатими на тваринний білок, а також доповнювати його білками з бобових рослин. У стародавній Греції спортсмени, які готувалися до Олімпійських ігор, вживали виключно м’ясо, і в результаті цієї дієти нарощували м’язи, які можливо були і не таким об’ємними, як у сучасних атлетів, але були сильнішими і витривалішими. І головне — спортсмен на натуральній дієті залишається здоровим до самої старості, і не отримає обвислі м’язи і проблеми з печінкою та іншими внутрішніми органами, а буде здоровим і буде відчувати себе молодим.
Пам’ятайте, протеїна багато в натуральних продуктах, не полініться, приготуйте собі смачний сніданок, вечерю, обід і будете сильними, красивими і здоровими.