Рецепт начинки з курки для млинців

У нашій країні млинці є популярною стравою. Як їх тільки не печуть — на молоці, воді, кефірі, сироватці, мінералці. Їх подають з різними начинками. Однією з найпопулярніших начинок вважається курка. Представляємо декілька рецептів млинців із курки.

Сніданок

Млинці з сирно-курячою начинкою

Для приготування млинців беремо:

  • Борошно 2 склянки
  • Сметана 100 грам
  • Молоко 800 мілілітрів (топлене)
  • Філе курки 500 грам
  • Сир 500 грам
  • Яйця 5 штук
  • Сіль
  • Перець

Готуємо начинку:

  1. Дрібно ріжемо куряче філе, солимо і перчимо до смаку. Потім тушкуємо в сметані. Чи не засмажувати, так начинка вийде більш ніжною.
  2. Даємо трохи охолонути готовому філе і додаємо тертий Російський або Пошехонський сир. Якщо хочете, щоб смак був більш насиченим – сир можна порізати кубиками.

Замішуємо тісто на Млинці:

  1. Ретельно перемішуємо яйця з сіллю, вливаємо молоко.
  2. Всипаємо борошно і перемішуємо, щоб не утворилися грудочки.

Випікаємо традиційні млинці. Викладаємо начинку, звертаємо млинці в трубочку або конверт. Доводимо до рум’яної скоринки на сковороді з вершковим маслом.

Куряча начинка з грибами

Для її приготування необхідні:

  • Печериці 300 грам
  • Куряче філе 500 грам
  • Зелена цибуля і кріп по 30 грам кожного
  • Масло рослинне 70 грам
  • Цибуля ріпчаста 2 головки
  • Сіль
  • Перець

Приготування:

  1. Філе курки і ріпчасту цибулю дрібно ріжемо.
  2. Обсмажуємо цибулю на розігрітій сковороді, додавши масло, до золотистого кольору.
  3. Засипаємо курку і смажимо приблизно 5 хвилин. Додаємо сіль, перець за смаком. Тушкуємо ще близько 5 хвилин.
  4. На другій сковороді обсмажуємо на сильному вогні порізані гриби, не забуваючи весь час перемішувати їх.
  5. Шаткуємо дрібно зелень.
  6. Перемішуємо всі інгредієнти і викладаємо на Млинці. Звертаємо рулетиком і подаємо на стіл.

Салат з курки в млинцях

Для приготування цього салату візьміть:

  • Млинці 6 штук
  • Свіжі гриби (печериці) 200 грам
  • Курка (філе) 250 грам
  • Сир (твердий) 50 грам
  • Цибуля 1 штука
  • Зубчик часнику
  • Майонез 2 столові ложки
  • Солоні або мариновані огірки 1 штука
  • Сіль, перець
  • Масло для смаження
  • Зелень для прикраси

Приготування:

  1. Дрібно шаткуємо цибулю, ріжемо гриби не надто крупно. Обсмажуємо на олії, солимо і перчимо до смаку.
  2. Курку відварюємо в підсоленій воді до готовності і ріжемо на кубики.
  3. Сир і огірок також нарізаємо кубиками.
  4. Складаємо отримані продукти в глибоку миску.
  5. Видавлюємо в майонез часник і заправляємо їм салат. Все перемішуємо.
  6. Всі млинці ріжемо навпіл. Кожну половинку звертаємо по колу. Вийде форма трояндочки або кульочка.
  7. Наповнюємо трояндочки готовим салатом і викладаємо на блюдо. Оформляємо зеленню.

Запіканка з фаршированих млинців

Для млинцевої запіканки знадобляться:

  • Тонкі готові млинці 20 штук
  • Стегенця 4 штуки
  • Бульйон 1 стакан
  • Цибуля 2-4 головки
  • Сіль, петрушка, перець за смаком
  • Масло рослинне (для смаження) і вершкове (для змазування)

Приготування:

  1. Випікаємо заздалегідь класичні тонкі млинці і відварюємо курку протягом 40 хвилин, після того, як стегенця закиплять. Бульйон переливаємо в окрему ємність.
  2. Лук шаткуємо, готуємо на сковороді до золотого кольору, додаємо спеції.
  3. Куряче м’ясо дрібно ріжемо або пропускаємо через м’ясорубку.
  4. Змішуємо курку, цибулю, бульйон і зелень.
  5. Беремо 15 млинчиків і фаршируємо їх, загортаючи кожен млинець конвертиком.
  6. Прямокутну форму для запікання змащуємо вершковим маслом і застилає залишилися порожніми млинцями. Краї млинчиків повинні звисати назовні.
  7. Викладаємо конвертики з начинкою і прикриваємо вільними краями. Змащуємо все вершковим маслом і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 15 хвилин.
  8. Охолоджуємо запіканку і ріжемо порційно.

Млинцеві мішечки

Продукти для приготування мішечків:

  • Яйця 2 штуки
  • Борошно 170 грам
  • Молоко 400 мілілітрів
  • Цукор щіпка
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Масло 4 столові ложки (1 піде на змазування сковорідки)

Начинка:

  • Курка 300 грам
  • Морква 1 штука
  • Рис 70 грам
  • Цибуля 1 штука
  • Масло 4 столові човни
  • Майонез 2 столові ложки
  • Зелень 3 гілочки
  • Сіль
  • Цибуля зелена або сир-косичка

Приготування:

  1. Приступаємо до готування. Курку, можна взяти будь-яку частину, варимо в солоній воді, охолоджуємо і відокремлюємо м’ясо.
  2. Рис варимо звичайним способом. Відставляємо в сторону, щоб він охолов.

Переходимо до випікання млинців:

  1. Замішуємо тісто з молока, солі і яєць.
  2. Поступово додаємо борошно, попередньо просіяне, невеликими порціями і постійно перемішуємо.
  3. Добре розігріваємо сковорідку, наливаємо трохи рослинного масла і печемо млинці.

Готуємо начинку:

  1. Дрібно ріжемо відварну курку і головку цибулі, моркву трьом на тертці.
  2. Пасеруємо овочі.
  3. Змішуємо куряче м’ясо, рис і цибулю з морквою.
  4. Додаємо свіжу зелень і заправляємо все майонезом.
  5. Перемішуємо і викладаємо отриману начинку в серцевину млинця.
  6. Робимо з млинчиків мішечки і зав’язуємо їх сиром «косичка» або пір’ям цибулі.

Дріжджові млинці з начинкою з курки, грибів і сиру

Готуються такі млинці з:

  • Дріжджі швидкодіючі 11 грамів
  • Борошно 1.5 склянки
  • Яйце 1 штука
  • Цукор 2 столові ложки
  • Молоко 1 літр
  • Масло приблизно 0.5 склянки

Для начинки знадобляться такі продукти:

  • Курячі ніжки або грудка 0.5 кілограм
  • Гриби 300 грам
  • Цибуля 1 середня головка
  • Сир 200 грам

Приготуємо начинку:

  1. Якщо для приготування цієї страви обрані заморожені гриби – попередньо їх потрібно дістати для розморожування. Якщо свіжі — просто миємо й ріжемо.
  2. М’ясо курки ріжемо невеликими кубиками і трохи обсмажуємо на сковорідці.
  3. Цибулю дрібно ріжемо і додаємо до курки.
  4. Гриби відварюємо (можна пропустити цей пункт, якщо гриби свіжі), ріжемо і кладемо в сковороду.
  5. Додаємо натертий сир.

Замішуємо тісто на млинці:

  1. У тепле молоко всипаємо дріжджі, 2 столові ложки цукру, пару щіпок солі і трохи борошна.
  2. Коли з’явиться реакція, тісто запузирітся-додаємо борошно, що залишилося. Перемішуємо до однорідного стану.

Викладаємо начинку в центр млинців і загортаємо. Можна додатково обсмажити млинці на вершковому маслі, це додасть їм додатковий аромат.

Начинка для млинців з курки з помідорами

Інгредієнти:

  • Курка 500 грамів
  • Помідори 3 штуки
  • Сир 200 грамів
  • Вода 200 мілілітрів
  • Олія нерафінована

Етапи приготування:

  1. Курку ріжемо і обсмажуємо.
  2. Томати нарізаємо на кубики і викладаємо в сковороду з куркою. Протягом 6-7 хвилин продовжуємо томити на середньому вогні.
  3. Вливаємо 200 мілілітрів гарячої води і тушкуємо ще близько 5 хвилин.
  4. Після цього зливаємо зайву рідину в окрему ємність.
  5. Кладемо начинку в млинці, звертаємо їх і розкладаємо в формі для випічки.
  6. Посипаємо тертим сиром, скроплюємо бульйоном від курки з помідорами, зверху – ще шар тертого сиру.
  7. Відправляємо все в духову шафу або мікрохвильову піч приблизно на 10 хвилин, для того, щоб сир розплавився.

Млинці по-корейськи

Продукт:

  • Курка 80 грам (відварна)
  • Цибуля зелений пучок
  • Борошно 3 столові ложки
  • Цукор 0.5 чайної ложки
  • Крохмаль 1 столова ложка
  • Сіль
  • Вода 150 мілілітрів (Крижана)
  • Яйце куряче 1 штука
  • Перець чилі або болгарський 1 штука
  • Чорний кунжут
  • Соєвий соус
  • Олія

Приготування:

  1. Зелену цибулю ріжемо шматочками в пару сантиметрів по діагоналі.
  2. Курку рвемо на волокна.
  3. Болгарський перець ріжемо соломкою. Для гострого варіанту можна взяти перець чилі — його ріжемо кільцями.
  4. Змішуємо всі сипучі інгредієнти-борошно, цукор, крохмаль, сіль.
  5. Вливаємо воду і змішуємо все до однорідного стану.
  6. Майже весь лук додаємо в тісто (трохи залишаємо в начинку).
  7. Збовтуємо яйце виделкою.
  8. Виливаємо отримане тісто на розпечену сковороду і розрівнюємо його.
  9. Зверху виливаємо яйце і викладаємо курку, перець і цибулю, що залишився.
  10. За смаком солимо, перчимо, додаємо кунжут.
  11. Готуємо млинець на сковороді під кришкою приблизно 8 хвилин на середньому вогні. Для рум’яної скоринки його можна перевернути і підсмажити другу сторону.
  12. Корейський млинець готовий. Подаємо з соєвим соусом.

Ссылка на основную публикацию