Рецепт млинців з куркою і сиром

Сир — смачний і поживний продукт. Представляємо рецепти млинців з куркою і сиром – класичні, з припіком, мереживні.

З начинкою

Класичний

Млинцями завжди святкують зустріч весни, вітали прокидаючу природу, розраховуючи на гарну погоду, хороший врожаї. Млинцями ж проводжали рік, що минає. Спробувати ці млинці просто необхідно всім, вони просто таять у роті.

Для основного тесту нам знадобитися:

  1. 0,5 літра молока
  2. 250 грамів борошна
  3. 3 курячих яйця
  4. третя частина чайної ложки соди
  5. 1 столова ложка цукрового піску
  6. 40 мілілітрів пісного масла ( для змащування сковорідки)
  7. 100 грамів олії або вершкового маргарину (для смаження млинців)

Для начинки:

  1. Пів кілограма вареного білого м’яса
  2. 50 грам будь-якого сиру
  3. 400 мілілітрів білого соусу
  4. 200 грамів вершків
  5. 2 курячих жовтки
  6. Горіх
  7. Сіль за смаком

Для білого соусу:

  1. 400 грам курячого бульйону
  2. 1 столова ложка масла або вершкового маргарину
  3. 200 грам пшеничного борошна

Приступаємо до приготування:

  1. Для приготування млинців жовтки треба дуже добре розмішати з цукром і сіллю, збити за допомогою блендера або міксера, додаємо туди молоко і добре перемішуємо. Всипати просіяне через сито борошно (просівати борошно необхідно для того, щоб збагатити її киснем) і додати білки, збиті в густу піну
  2. Випікаємо на добре розігрітій сковороді, змащеній олією. Наливаємо тоненькі млинці і обсмажуємо їх з двох сторін.
  3. Приступаємо до приготування соусу. Добре розтираємо борошно з 1 столовою ложкою вершкового масла, розвести бульйоном і додати до всього цього вершки. Варимо цю суміш на водяній бані до сметаноподібної консистенції, зняти з плити і не перестаючи помішувати, додати туди жовтки, розтерті з 1 столовою ложкою вершкового масла.
  4. Щоб приготувати начинку треба дрібно порізати м’ясо курки, залити його колишніх соусом, додати вершки і жовтки, поставити на повільний вогонь і довести до загустіння. Додати туди перець і сіль, мускатний горіх, все добре перемішати і використовувати як начинку для млинців. Сир натерти на дрібній або середній тертці.
  5. На випечений млинець кладемо 1 столову або 1 десертну ложку начинки (це залежить від того, якого розміру блін), посипаємо на начинку трохи тертого сиру, загортаємо у формі конверта (чи за будь-якого іншого способу). На розігрітій сковороді з вершковим маслом, обсмажуємо млинці з обох сторін.

З петрушкою

З припіком

Ці млинці користувалися дуже великим попитом в старі часи.

  1. У вигляді пригріву застосовувалися різні види продуктів :різні гриби і різна риба, дрібно порізані яйця і лівер і дуже багато різних видів продуктів. Печуться ці млинці різними всілякими способами.
  2. Самий легкий і простий спосіб: на сильно розігріту з олією сковороду, треба налити тіста трохи менше звичайного млинця, коли він знизу трохи подпекся, на нього викладають начинку, наливають з верху тісто, щоб начинка була всередині, далі блін перевертають на другий бік і трохи обсмажують.
  3. Можна начинку (пригрів) відразу покласти на нагріту сковороду, а зверху налити тісто. Начинка в них може бути сама різна.
  4. В якості начинки для цього припіку використовуємо дрібно порізане відварене м’ясо курки, спеції і вершковий сир.

Млинці скоростиглі з начинкою.

Беремо наступні продукти:

  1. Пів кілограма борошна
  2. 600 грам води
  3. 50 грам цукрового піску
  4. 2-3 яйця
  5. щіпка соди — 5 грам
  6. пів чайної ложки солі
  7. пів чайної ложки лимонної кислоти

Для приготування начинки потрібні продукти:

  1. 400-500 грамів м’яса курки
  2. 1 середня цибулина
  3. 1 куряче яйце
  4. Чорний мелений перець
  5. Для смаження млинців 200 грам вершкового маргарину або масла високої жирності
  6. Сир 100 грам ( він повинен добре плавитися)

Приготування:

  1. Курячі яйця змішати з теплою водою, додати цукор, соду і сіль, далі додаємо борошно і дуже добре збиваємо за допомогою міксера або блендера, щоб вийшло тісто було трохи густіше консистенції сметани, воно має бути без грудочок. У склянці з водою розвести лимонну кислоту, вливаємо в ємність з заготовленим тестом і швидко починаємо випікати млинці.
  2. Якщо під рукою немає лимонної кислоти, то тісто можна замісити змінивши рецептуру: борошно, курячі яйця, сіль і цукор змішати з кислим молоком або кефіром, а соду розчинити в склянці води, але додавати в тісто її треба в останній момент, перед тим як починати пекти. Все добре розмішати.
  3. Готуємо начинку: куряче м’ясо заповняти в злегка підсоленій воді до повної готовності, остудити і пропустити його через м’ясорубку. Зварити курячі яйця, охолодити, почистити і дрібно порубати, додати їх до м’яса. Ріпчасту цибулю почистити, порізати на маленькі кубики і обсмажити на вершковому маслі, не забувши посолити і приправити перцем за смаком. Якщо начинка виходить сухою, можна додати трохи бульйону або розм’якшеного вершкового маргарину.
  4. На випечені млинці кладемо по 1 десертної ложки начинки, загортаємо рулетом.
  5. Беремо деко (противень), його необхідно змастити розтопленим маслом і викладаємо млинці. Зверху посипаємо натертим сиром ( його необхідно подрібнити за допомогою дрібної терки), і відправляємо в жарову шафу, на повільному вогні, поки весь сир не розплавиться.

Без начинки

Мереживний

Для приготування страви необхідно:

  1. 1 кілограм пшеничного борошна
  2. 3 курячих яйця
  3. 600 грамів молока
  4. 20 грам цукрового піску
  5. Невелику дрібку солі
  6. 30 грамів сухих дріжджів
  7. 500 грамів курячого м’яса
  8. 200 грамів сирного сиру
  9. 2 зубчики часнику
  10. 50 грамів майонезу
  11. Сіль
  12. Перець духмяний мелений
  13. Трохи вершкового масла

Для початку приготуємо начинку, а потім приступимо до тексту.

  1. Куряче м’ясо ( краще темне) відварити в злегка підсоленій воді, охолодити і порізати дуже маленькими шматочками або подрібнити за допомогою блендера. Додаємо часник , дуже дрібно порубаний і майонез. Все добре перемішати, додати сіль і при необхідності перець за смаком.
  2. Для приготування тіста в молоці розводимо дріжджі, додаємо туди цукор, сіль і яйця, все це ретельно й інтенсивно перемішуємо. Всипаємо в цю масу борошно, перемішуємо до однорідної консистенції, щоб вся маса була еластичною та без грудочок, відставляємо в сторону для того, щоб воно почало бродити.
  3. Після того, як тісто піднялося, потихеньку додаємо в нього кипляче молоко, постійно і швидко перемішуючи.
  4. Випікати і складати млинці потрібно досить швидко, промазуючи їх розтопленим маслом все спечені млинці до останнього.
  5. Це тісто можна готувати з запасом, воно не пропаде, якщо його поставити в холодильник. Перед тим, як їм треба буде скористатися, просто обдати його гарячим молоком і перемішати.
  6. Беремо млинці і приступаємо до подальшого приготування. Кожен млинець змащуємо сирним сиром, в серединку кладемо десертну ложку приготовленої начинки, робимо мішечок.

Ссылка на основную публикацию