Сир — смачний і поживний продукт. Представляємо рецепти млинців з куркою і сиром – класичні, з припіком, мереживні.
Класичний
Млинцями завжди святкують зустріч весни, вітали прокидаючу природу, розраховуючи на гарну погоду, хороший врожаї. Млинцями ж проводжали рік, що минає. Спробувати ці млинці просто необхідно всім, вони просто таять у роті.
Для основного тесту нам знадобитися:
- 0,5 літра молока
- 250 грамів борошна
- 3 курячих яйця
- третя частина чайної ложки соди
- 1 столова ложка цукрового піску
- 40 мілілітрів пісного масла ( для змащування сковорідки)
- 100 грамів олії або вершкового маргарину (для смаження млинців)
Для начинки:
- Пів кілограма вареного білого м’яса
- 50 грам будь-якого сиру
- 400 мілілітрів білого соусу
- 200 грамів вершків
- 2 курячих жовтки
- Горіх
- Сіль за смаком
Для білого соусу:
- 400 грам курячого бульйону
- 1 столова ложка масла або вершкового маргарину
- 200 грам пшеничного борошна
Приступаємо до приготування:
- Для приготування млинців жовтки треба дуже добре розмішати з цукром і сіллю, збити за допомогою блендера або міксера, додаємо туди молоко і добре перемішуємо. Всипати просіяне через сито борошно (просівати борошно необхідно для того, щоб збагатити її киснем) і додати білки, збиті в густу піну
- Випікаємо на добре розігрітій сковороді, змащеній олією. Наливаємо тоненькі млинці і обсмажуємо їх з двох сторін.
- Приступаємо до приготування соусу. Добре розтираємо борошно з 1 столовою ложкою вершкового масла, розвести бульйоном і додати до всього цього вершки. Варимо цю суміш на водяній бані до сметаноподібної консистенції, зняти з плити і не перестаючи помішувати, додати туди жовтки, розтерті з 1 столовою ложкою вершкового масла.
- Щоб приготувати начинку треба дрібно порізати м’ясо курки, залити його колишніх соусом, додати вершки і жовтки, поставити на повільний вогонь і довести до загустіння. Додати туди перець і сіль, мускатний горіх, все добре перемішати і використовувати як начинку для млинців. Сир натерти на дрібній або середній тертці.
- На випечений млинець кладемо 1 столову або 1 десертну ложку начинки (це залежить від того, якого розміру блін), посипаємо на начинку трохи тертого сиру, загортаємо у формі конверта (чи за будь-якого іншого способу). На розігрітій сковороді з вершковим маслом, обсмажуємо млинці з обох сторін.
З припіком
Ці млинці користувалися дуже великим попитом в старі часи.
- У вигляді пригріву застосовувалися різні види продуктів :різні гриби і різна риба, дрібно порізані яйця і лівер і дуже багато різних видів продуктів. Печуться ці млинці різними всілякими способами.
- Самий легкий і простий спосіб: на сильно розігріту з олією сковороду, треба налити тіста трохи менше звичайного млинця, коли він знизу трохи подпекся, на нього викладають начинку, наливають з верху тісто, щоб начинка була всередині, далі блін перевертають на другий бік і трохи обсмажують.
- Можна начинку (пригрів) відразу покласти на нагріту сковороду, а зверху налити тісто. Начинка в них може бути сама різна.
- В якості начинки для цього припіку використовуємо дрібно порізане відварене м’ясо курки, спеції і вершковий сир.
Млинці скоростиглі з начинкою.
Беремо наступні продукти:
- Пів кілограма борошна
- 600 грам води
- 50 грам цукрового піску
- 2-3 яйця
- щіпка соди — 5 грам
- пів чайної ложки солі
- пів чайної ложки лимонної кислоти
Для приготування начинки потрібні продукти:
- 400-500 грамів м’яса курки
- 1 середня цибулина
- 1 куряче яйце
- Чорний мелений перець
- Для смаження млинців 200 грам вершкового маргарину або масла високої жирності
- Сир 100 грам ( він повинен добре плавитися)
Приготування:
- Курячі яйця змішати з теплою водою, додати цукор, соду і сіль, далі додаємо борошно і дуже добре збиваємо за допомогою міксера або блендера, щоб вийшло тісто було трохи густіше консистенції сметани, воно має бути без грудочок. У склянці з водою розвести лимонну кислоту, вливаємо в ємність з заготовленим тестом і швидко починаємо випікати млинці.
- Якщо під рукою немає лимонної кислоти, то тісто можна замісити змінивши рецептуру: борошно, курячі яйця, сіль і цукор змішати з кислим молоком або кефіром, а соду розчинити в склянці води, але додавати в тісто її треба в останній момент, перед тим як починати пекти. Все добре розмішати.
- Готуємо начинку: куряче м’ясо заповняти в злегка підсоленій воді до повної готовності, остудити і пропустити його через м’ясорубку. Зварити курячі яйця, охолодити, почистити і дрібно порубати, додати їх до м’яса. Ріпчасту цибулю почистити, порізати на маленькі кубики і обсмажити на вершковому маслі, не забувши посолити і приправити перцем за смаком. Якщо начинка виходить сухою, можна додати трохи бульйону або розм’якшеного вершкового маргарину.
- На випечені млинці кладемо по 1 десертної ложки начинки, загортаємо рулетом.
- Беремо деко (противень), його необхідно змастити розтопленим маслом і викладаємо млинці. Зверху посипаємо натертим сиром ( його необхідно подрібнити за допомогою дрібної терки), і відправляємо в жарову шафу, на повільному вогні, поки весь сир не розплавиться.
Мереживний
Для приготування страви необхідно:
- 1 кілограм пшеничного борошна
- 3 курячих яйця
- 600 грамів молока
- 20 грам цукрового піску
- Невелику дрібку солі
- 30 грамів сухих дріжджів
- 500 грамів курячого м’яса
- 200 грамів сирного сиру
- 2 зубчики часнику
- 50 грамів майонезу
- Сіль
- Перець духмяний мелений
- Трохи вершкового масла
Для початку приготуємо начинку, а потім приступимо до тексту.
- Куряче м’ясо ( краще темне) відварити в злегка підсоленій воді, охолодити і порізати дуже маленькими шматочками або подрібнити за допомогою блендера. Додаємо часник , дуже дрібно порубаний і майонез. Все добре перемішати, додати сіль і при необхідності перець за смаком.
- Для приготування тіста в молоці розводимо дріжджі, додаємо туди цукор, сіль і яйця, все це ретельно й інтенсивно перемішуємо. Всипаємо в цю масу борошно, перемішуємо до однорідної консистенції, щоб вся маса була еластичною та без грудочок, відставляємо в сторону для того, щоб воно почало бродити.
- Після того, як тісто піднялося, потихеньку додаємо в нього кипляче молоко, постійно і швидко перемішуючи.
- Випікати і складати млинці потрібно досить швидко, промазуючи їх розтопленим маслом все спечені млинці до останнього.
- Це тісто можна готувати з запасом, воно не пропаде, якщо його поставити в холодильник. Перед тим, як їм треба буде скористатися, просто обдати його гарячим молоком і перемішати.
- Беремо млинці і приступаємо до подальшого приготування. Кожен млинець змащуємо сирним сиром, в серединку кладемо десертну ложку приготовленої начинки, робимо мішечок.