Рецепт млинцевого пирога

Представляємо рецепти млинцевого пирога – з куркою і печерицями, з заварним кремом і ягодами, з сирною начинкою, з лососем та сиром, «Три смаку», з начинкою з риби.

З рибою

З куркою і печерицями

Для приготування соковитого і смачного млинцевого пирога з начинкою з курячої грудки і свіжих печериць нам знадобляться:

  • Тонкі млинці без начинки (можна спекти самим або купити заморожені в супермаркеті)- 18 штук;
  • Куряче філе (бажано грудка) 1-2 штуки;
  • Свіжі печериці (або будь-які інші гриби за смаком, 6-7 штук);
  • Ріпчаста цибуля (1-2 штуки);
  • Сметана (бажано 30-35%) 7-8 чайних ложок;
  • Твердий сир (можна використовувати російський) 200 грам;
  • Зелень (невелика кількість петрушки або кропу);
  • Кунжут для прикраси (2 столові ложки);
  • Рослинна олія для прожарювання (за смаком);
  • Чорний мелений перець;
  • Сіль (за бажанням).

Спосіб приготування:

  1. Насамперед необхідно випекти млинці або розморозити їх, якщо вони були куплені в замороженому вигляді в магазині. А якщо вже говорити відверто, то цей рецепт зручний і добре ще тим, що при приготуванні цього пирога запросто можна використовувати вчорашні млинці, які вже не такі апетитні, якими були в перший день. У кожного є свій власний рецепт млинців, тому загострювати на цьому увагу не варто.
  2. Для першої начинки потрібно гарненько обсмажити цибулю до золотистої скоринки на маленькій кількості рослинного масла.
  3. Потім слід додати печериці або будь-які інші гриби за смаком, попередньо нарізавши їх соломкою. Потім потрібно обсмажити все разом до повної готовності грибів. Можна посолити або поперчити за бажанням.
  4. Для наступного наповнення пирога курячу грудку філе необхідно також як і гриби порізати соломкою. Потім потрібно злегка обсмажити начинку на рослинному маслі. Також не варто переживати про те, що грудка буде занадто сухою за підсумком, в цьому рецепті такого точно не трапиться!
  5. Після потрібно додати в отриману начинку трохи сметани-приблизно 3 чайні ложечки. Не забудьте добре перемішати.
  6. Потім можна посолити і поперчити за смаком, додати невелику кількість кунжуту разом з попередньо нарізаною зеленню, але німого петрушки або кропу потрібно залишити для прикраси.
  7. На млинці необхідно викласти отриману начинку, згорнути їх в трубочки, старанно розподіляючи начинку.
  8. Потім потрібно поступово викладати млинці в форму, попередньо змащену невеликою кількістю рослинним маслом, чергуючи начинки.
  9. Кожен отриманий ряд можна також змастити залишками сметани для додаткового смаку, також посипати натертим сиром (бажано на дрібній тертці).
  10. Потім потрібно запекти пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці до рум’яної скоринки (в середньому виходить близько 25-30 хвилин).
  11. Для аромату можна також посипати пиріг петрушкою і кунжутом.

Таку страву можна подавати як в холодному, так і в гарячому вигляді. Всім смачного!

З грибами

C заварним кремом і ягодами

Для приготування цього смачного і оригінального страви будуть потрібні такі інгредієнти, як:

  • Тонкі млинці без начинки (спечені будинки або куплені в замороженому вигляді в супермаркеті) — 20-25 штук;
  • Цукровий пісок (200-250 грамів);
  • Лимон (а точніше лише цедра від нього), половина столової ложки;
  • Пшеничне або будь-яке інше борошно за смаком (100 грамів);
  • Жовток від курячого яйця (7-9 штук);
  • Молоко (коло п’ятисот мілілітрів);
  • Будь-які ягоди (наприклад: суниця, малина, червона або чорна смородина) — 500-600 грамів;
  • Вершки (30-33% жирності) — близько 500 мілілітрів.

Спосіб приготування:

  1. Приготування крему для пирога. Для цього потрібно закип’ятити молоко в сотейнику, потім зовсім трохи охолодити. Жовтки слід збити з цукровим піском, влити в отриману масу 2-3 столові ложки молока, додати всю наявну борошно, після проведення всіх цих процедур потрібно ретельно перемішати. Тоненьким струменем необхідно влити в масу все молоко, що залишилося, постійно перемішуючи крем (масу) віночком. Після цього треба перелити крем в сотейник і варити на невеликому вогні, постійно перемішуючи, до тих пір, поки маса остаточно не загусне. У самому кінці варіння крему в нього потрібно додати натерту лимонну цедру, ретельно перемішати. Крем необхідно повністю остудити.
  2. Суницю і малину можна нарізати скибочками, а червону і чорну смородину відокремити від стеблинок. Невелику частину ягід також потрібно залишити для прикраси.
  3. Потім потрібно викласти на блюдо млинець. Розподілити по ньому середнім шаром крем, покласти поверх невелику кількість ягід – підготовлену суницю, малину, червону або чорну смородину, накрити наступним млинцем також як і попередній, ретельно промазати його кремом, викладіть ягідки. Тепер потрібно повторити дану процедуру з рештою млинцями. Останнім шаром повинен бути млинець. Обов’язково необхідно накрити торт харчовою плівкою і прибрати в холодильник як мінімум на 3 години.
  4. Для прикраси отриманого страви потрібно збити вершки в міцну піну, можна використовувати готові збиті вершки.
  5. Вийміть торт з холодильника, розподіліть зверху рівним шаром збиті вершки. Прикрасьте ягідним асорті і листочками м’яти.
  6. Пиріг готовий, смачного!

С ягодами

З сирною начинкою

Для приготування солодкого і красивого торта з млинців з сирною начинкою знадобляться:

  • Тонкі млинці (можна приготувати за своїм рецептом або ж купити готові заморожені млинці в супермаркеті) 20 штук;

Для приготування начинки будуть потрібні:

  • Сир – близько 600 грамів;
  • По 4 чайних ложечки різного джему на Ваш смак (можна використовувати малиновий, абрикосовий або чорничний);
  • Яйце куряче – 1 штука;
  • Цукровий пісок – 2 чайних ложечки;
  • Ванільний цукор – 1 пакетик.

Для заливки пирога знадобляться:

  • Яйце – 2 штуки;
  • Цукровий пісок – 2 столові ложки;
  • Ряжанка – приблизно половина склянки;
  • Цукор ванільний – 1 пакетик.

Спосіб приготування:

  1. Будь-яку форму для випічки необхідно застелити фольгою, рясно промазав рослинним маслом за допомогою спеціальної силіконової пензлика.
  2. Один або два з підготовлених млинців потрібно покласти на дно форми, щоб ще краще зафіксувати у формі майбутній пиріг.
  3. Після підготовки форми можна приступити до приготування начинки. Для початку потрібно змішати сир або сирну масу з яйцями, цукровим піском і ретельно перемять його до однорідної консистенції, після цього необхідно розділити масу на чотири частини.
  4. У три частини отриманої так званої сирної маси рекомендується додати джем (щоб вона була більш солодкою і кольоровий), а в четверту частину – висипати пакетик ванільного цукру.
  5. Сирну начинку необхідно рівномірно розподілити по всьому млинцю і потім згорнути його в трубочку.
  6. Після цього слід розподілити кожен колір готової начинки на чотири млинці, а один колір, він буде основним кольором в начинці майбутнього пирога, 5 млинців. Всього млинцевих трубочок з сирною начинкою має вийти вийде 19, дивлячись на те, яка кількість млинців було підготовлено для пирога.
  7. Далі необхідно приступити безпосередньо до формування самого млинцевого пирога. При укладанні млинців в форму потрібно чергувати млинці з начинками різних кольорів. Всього має вийти чотири шари. Три шари необхідно викладати по 4 трубочки з млинців.
  8. А на верхній шар можна викласти навіть 5 трубочок, так як форма ближче до верхівки розширюється.
  9. Коли млинці будуть повністю укладені, їх потрібно так сказати проклеїти. Якраз для цього необхідно підготувати заливку: змішати 2 курячих яйця, 2 столових ложки цукрового піску, пакетик ванільний цукор і півсклянки ряжанки.
  10. Млинці, укладені в форму, спочатку потрібно полити, а потім ще кілька раз промазати заливкою. Трохи заливки також можна залишити.
  11. Після цього слід покласти пиріг з млинців з сиром в духовку, розігріту до 180 градусів, спочатку на 40 хвилин.
  12. Через 40 хвилин млинцевий пиріг слід промазати заливкою і запекти в духовій шафі ще близько 20-25 хвилин. Через 20 хвилин в самий останній раз слід змастити поверхню пирога усіма залишками заливки і повернути в духовку ще приблизно на 10-15 хвилин.
  13. Готовим млинців пирога потрібно дати трохи охолонути, після чого разом з фольгою виймаємо потрібно витягнути його з форми і акуратно видалити залишки фольги.
  14. Коли млинцевий пиріг остаточно охолоне, можна нарізати поперек на порції (щоб було видно кольорову начинку) і подати до столу.
  15. В розрізаному вигляді цей чудовий млинцевий пиріг з сирною начинкою виглядає дуже ефектно. Всім смачного!

З лососем і сиром

Для приготування привабливо, але не менш смачного торта з лососем і м’яких сирів нам знадобляться такі інгредієнти, як:

  • Млинці, приготовані без використання дріжджів (можна спекти самостійно або купити заморожені в супермаркеті) 20 штук;
  • Слабосоленої лосось (або будь-яка інша риба на Ваш розсуд) — 300 грамів;
  • М’який сир (будь-який, який люблять їсти у вашій родині) близько 200 грамів;
  • Сметана — (100-150 грамів);
  • Зелень (петрушка, зелена цибуля, кріп) — 1 великий пучок;
  • Часник – 1,2 зубчики;
  • Червоний гострий перець (за бажанням) — 1 штука;
  • Вершкове масло – 100 грамів;
  • Червона ікра (тільки для прикраси)

Спосіб приготування:

  1. Необхідно тонко нарізати рибку на пластинки, сир перемішати разом зі сметаною, дрібно порубаним кропом і петрушкою( або будь-який інший зеленню за смаком), подрібненими гострим перчиком( за бажанням) і зубчиком часником. Потім за допомогою блендера потрібно всі ці інгредієнти збити в однорідну кремову масу. Кількість доданої сметани буде залежати від відсотка її жирності.
  2. Теплий млинець потрібно викласти на плоску тарілку, застелену фольгою , ну або в крайньому випадку пергаментним папером так, щоб потім цією фольги або паперу вистачило для того, щоб загорнути пиріг. Блін необхідно обмазати розтопленим вершковим маслом, а потім вже приготованим раніше сирним кремом.
  3. На крем слід викласти рибку, потім закрити наступним млинчиком. Таким чином, через кожен шар, слід зібрати пиріг, поки який-небудь з інгредієнтів не закінчиться. Верхній млинець необхідно промазати вершковим маслом.
  4. Зібраний пиріг слід у фольгу або пергаментний папір і поставити в холодильну камеру на 3-4 години, щоб шари добре просочилися начинкою і зліпилися докупи. Перед подачею фольгу необхідно буде прибрати, прикрасити поверх залишилася рибою, ікрою або зеленню.

Смачного!

«Три смаки»

Для приготування найсмачніше пирога під назвою «Три смаку» знадобляться такі інгредієнти, як:

У цьому рецепті буде описано приготування не тільки начинки та іншого, а й самих млинців для основи.

Для приготування млинців:

  • Курячі яйця (чим більше, тим краще) 1 штука;
  • Молоко – 700 мл;
  • Цукор — близько 2х столових ложок;
  • Олія рослинна-2 столові ложки;
  • Сода – половина чайної ложки;
  • Лимонна кислота – половина чайної ложки;
  • Цедра лимона – 1 чайна ложечка;
  • Борошно – 400 грамів;

Для приготування льезона:

  • Куряче яйце — 2 штуки;
  • Цукор – 2 столові ложки;
  • Молоко – 6 столових ложок;

Для приготування начинки:

  • Сирна маса або сир – 300 грамів;
  • Вершковий сир – 110 грамів;
  • Будь джем за смаком (наприклад: малиновий або полуничний) – 150 грамів.

Спосіб приготування:

  1. Для початку необхідно приготувати тісто для наших майбутній млинців. Для цього потрібно змішати разом всі інгредієнти для тесту, описані вище, після цього, постійно помішуючи, влити молоко. У кінці також необхідно додати рослинне масло і цедру лимона (на свій розсуд). Всі інгредієнти потрібно розмішувати вкрай ретельно, щоб в тесті не залишалося грудочок.
  2. Нагріту до межі сковороду слід промазати рослинним маслом і далі спекти апетитні млинчики. Наливати рослинне або вершкове масло на сковороду в процесі приготування млинців додавати не рекомендується, а тільки час від часу потрібно змащувати сковороду за допомогою пензлика.
  3. Також можна заздалегідь додати в тісто соду або лимонну кислоту, адже ці інгредієнти зроблять консистенцію майбутніх млинчиків набагато краще і приємніше, зробивши їх пористими і повітряними.

Приготування льезона:

  1. За допомогою міксера потрібно збити яйця з цукром до густої консистенції, а після цього збити ще раз, тільки вже з додаванням молока.

Приготування начинки:

  1. Що стосується вибору правильного джему, краще взяти більш густий джем. А вершковому сиру також можна додати какао або цукрову пудру, а краще все разом!
  2. Якщо для приготування пирога була обрана не силіконова форма, то найкраще на дно форму покласти пергаментний аркуш паперу для запікання. Млинці необхідно згортати за принципом рулетів, а на самий верх викладати начинку.
  3. Готові рулетики потрібно викласти в форму не сильно щільно і заливати льезоном так, щоб він зміг просочитися до самого низу форми.
  4. Після викладання пирога на деко, його необхідно запекти в розігрітій до 200°С духовці протягом 15-18 хвилин. З форми пиріг необхідно діставати, перевернувши низом. Також можна зліг охолодити його перед подачею до столу..

Блюдо готове, можна сміливо пробувати його. Всім смачного!

З начинкою з риби

Для того щоб приготувати незвичайний, але дуже смачний і ситний млинцевий пиріг з рибою нам знадобляться такі інгредієнти, як:

  • Млинці (чим тонше, тим краще) – 15 штук;
  • Філе будь-якої риби на ваш розсуд – 500 грамів;
  • Сир (також будь-який) – 150 грамів;
  • Цибуля – 1 штука середнього розміру;
  • Зелень – невеликий пучок;
  • Оливкова або соняшникова олія;
  • сіль;
  • Чорний перець;

Для приготування заливки:

  • Жирні вершки (22%) – 230 грамів;
  • Куряче яйце – 3 штуки;
  • Солі.

Спосіб приготування:

  1. Для початку необхідно очистити цибулину від шкірки і нарізати на невеликі кубики. Потім потрібно розігріти оливкову або соняшникову олію в сковороді і обсмажити на ній порізану цибулю до золотистої скоринки, потім охолодити. Слідом варто порізати зелень (кріп, може петрушку), натерти будь-який сир на крупній тертці. Поки цибуля буде остуджуватися, можна встигнути нарізати рибне філе на маленькі кубики і змішати з обсмаженою цибулею, натертим сиром і зеленню. Не забудьте додати приправи на Ваш розсуд, посолити і поперчити!

Для заливки необхідно збити курячі яйця з сіллю, потім додати в цю масу вершки і збити повторно.

  1. Також потрібно відкласти кілька млинців і нарізати їх смужками з шириною приблизно 2-3 сантиметри. При приготуванні цього пирога бажано використовувати роз’ємну форму, бортики якої потрібно попередньо промазати маслом. У форму потрібно укласти декілька млинців внахлест, щоб вони трохи звисали по краях форми. На дно для фіксації можна покласти млинець. Потім потрібно викласти невелику кількість начинки і все розрівняти. Викладіть трохи начинки і потім розрівняйте.
  2. Потрібно полити 2-3 ст. л. заливки і накрити наступним млинчиком. Потрібно чергувати всі шари, поки не закінчаться інгредієнти, а заключним шаром повинна бути начинка з риби. У висновку слід накрити начинку звисаючими кінцями млинців і змастити невеликою кількістю заливки. Потім покласти в центр ще один млинець, його теж необхідно злегка змастити.
  3. З млинцевих смужок можна також спорудити плетінку за допомогою кошикового плетіння і покласти на верхівку пирога для прикраси. Потрібно обережно підігнути краю і полити залишилася заливкою. Потім необхідно поставити пиріг в духову шафу, розігрітий приблизно до 200 °С, на 30-35 хв., поки поверхня пирога не стане рум’яною.

Приготований пиріг потрібно витягнути з духовки і залишити у формі ще на 20 хвилин. Потім вже можна знімати бортики форми і акуратно перекласти готову страву на тарілку. Такий пиріг прийнято подавати в теплому вигляді, смачного!

Ссылка на основную публикацию