Представляємо рецепти млинцевого пирога – з куркою і печерицями, з заварним кремом і ягодами, з сирною начинкою, з лососем та сиром, «Три смаку», з начинкою з риби.
Зміст
З куркою і печерицями
Для приготування соковитого і смачного млинцевого пирога з начинкою з курячої грудки і свіжих печериць нам знадобляться:
- Тонкі млинці без начинки (можна спекти самим або купити заморожені в супермаркеті)- 18 штук;
- Куряче філе (бажано грудка) 1-2 штуки;
- Свіжі печериці (або будь-які інші гриби за смаком, 6-7 штук);
- Ріпчаста цибуля (1-2 штуки);
- Сметана (бажано 30-35%) 7-8 чайних ложок;
- Твердий сир (можна використовувати російський) 200 грам;
- Зелень (невелика кількість петрушки або кропу);
- Кунжут для прикраси (2 столові ложки);
- Рослинна олія для прожарювання (за смаком);
- Чорний мелений перець;
- Сіль (за бажанням).
Спосіб приготування:
- Насамперед необхідно випекти млинці або розморозити їх, якщо вони були куплені в замороженому вигляді в магазині. А якщо вже говорити відверто, то цей рецепт зручний і добре ще тим, що при приготуванні цього пирога запросто можна використовувати вчорашні млинці, які вже не такі апетитні, якими були в перший день. У кожного є свій власний рецепт млинців, тому загострювати на цьому увагу не варто.
- Для першої начинки потрібно гарненько обсмажити цибулю до золотистої скоринки на маленькій кількості рослинного масла.
- Потім слід додати печериці або будь-які інші гриби за смаком, попередньо нарізавши їх соломкою. Потім потрібно обсмажити все разом до повної готовності грибів. Можна посолити або поперчити за бажанням.
- Для наступного наповнення пирога курячу грудку філе необхідно також як і гриби порізати соломкою. Потім потрібно злегка обсмажити начинку на рослинному маслі. Також не варто переживати про те, що грудка буде занадто сухою за підсумком, в цьому рецепті такого точно не трапиться!
- Після потрібно додати в отриману начинку трохи сметани-приблизно 3 чайні ложечки. Не забудьте добре перемішати.
- Потім можна посолити і поперчити за смаком, додати невелику кількість кунжуту разом з попередньо нарізаною зеленню, але німого петрушки або кропу потрібно залишити для прикраси.
- На млинці необхідно викласти отриману начинку, згорнути їх в трубочки, старанно розподіляючи начинку.
- Потім потрібно поступово викладати млинці в форму, попередньо змащену невеликою кількістю рослинним маслом, чергуючи начинки.
- Кожен отриманий ряд можна також змастити залишками сметани для додаткового смаку, також посипати натертим сиром (бажано на дрібній тертці).
- Потім потрібно запекти пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці до рум’яної скоринки (в середньому виходить близько 25-30 хвилин).
- Для аромату можна також посипати пиріг петрушкою і кунжутом.
Таку страву можна подавати як в холодному, так і в гарячому вигляді. Всім смачного!
C заварним кремом і ягодами
Для приготування цього смачного і оригінального страви будуть потрібні такі інгредієнти, як:
- Тонкі млинці без начинки (спечені будинки або куплені в замороженому вигляді в супермаркеті) — 20-25 штук;
- Цукровий пісок (200-250 грамів);
- Лимон (а точніше лише цедра від нього), половина столової ложки;
- Пшеничне або будь-яке інше борошно за смаком (100 грамів);
- Жовток від курячого яйця (7-9 штук);
- Молоко (коло п’ятисот мілілітрів);
- Будь-які ягоди (наприклад: суниця, малина, червона або чорна смородина) — 500-600 грамів;
- Вершки (30-33% жирності) — близько 500 мілілітрів.
Спосіб приготування:
- Приготування крему для пирога. Для цього потрібно закип’ятити молоко в сотейнику, потім зовсім трохи охолодити. Жовтки слід збити з цукровим піском, влити в отриману масу 2-3 столові ложки молока, додати всю наявну борошно, після проведення всіх цих процедур потрібно ретельно перемішати. Тоненьким струменем необхідно влити в масу все молоко, що залишилося, постійно перемішуючи крем (масу) віночком. Після цього треба перелити крем в сотейник і варити на невеликому вогні, постійно перемішуючи, до тих пір, поки маса остаточно не загусне. У самому кінці варіння крему в нього потрібно додати натерту лимонну цедру, ретельно перемішати. Крем необхідно повністю остудити.
- Суницю і малину можна нарізати скибочками, а червону і чорну смородину відокремити від стеблинок. Невелику частину ягід також потрібно залишити для прикраси.
- Потім потрібно викласти на блюдо млинець. Розподілити по ньому середнім шаром крем, покласти поверх невелику кількість ягід – підготовлену суницю, малину, червону або чорну смородину, накрити наступним млинцем також як і попередній, ретельно промазати його кремом, викладіть ягідки. Тепер потрібно повторити дану процедуру з рештою млинцями. Останнім шаром повинен бути млинець. Обов’язково необхідно накрити торт харчовою плівкою і прибрати в холодильник як мінімум на 3 години.
- Для прикраси отриманого страви потрібно збити вершки в міцну піну, можна використовувати готові збиті вершки.
- Вийміть торт з холодильника, розподіліть зверху рівним шаром збиті вершки. Прикрасьте ягідним асорті і листочками м’яти.
- Пиріг готовий, смачного!
З сирною начинкою
Для приготування солодкого і красивого торта з млинців з сирною начинкою знадобляться:
- Тонкі млинці (можна приготувати за своїм рецептом або ж купити готові заморожені млинці в супермаркеті) 20 штук;
Для приготування начинки будуть потрібні:
- Сир – близько 600 грамів;
- По 4 чайних ложечки різного джему на Ваш смак (можна використовувати малиновий, абрикосовий або чорничний);
- Яйце куряче – 1 штука;
- Цукровий пісок – 2 чайних ложечки;
- Ванільний цукор – 1 пакетик.
Для заливки пирога знадобляться:
- Яйце – 2 штуки;
- Цукровий пісок – 2 столові ложки;
- Ряжанка – приблизно половина склянки;
- Цукор ванільний – 1 пакетик.
Спосіб приготування:
- Будь-яку форму для випічки необхідно застелити фольгою, рясно промазав рослинним маслом за допомогою спеціальної силіконової пензлика.
- Один або два з підготовлених млинців потрібно покласти на дно форми, щоб ще краще зафіксувати у формі майбутній пиріг.
- Після підготовки форми можна приступити до приготування начинки. Для початку потрібно змішати сир або сирну масу з яйцями, цукровим піском і ретельно перемять його до однорідної консистенції, після цього необхідно розділити масу на чотири частини.
- У три частини отриманої так званої сирної маси рекомендується додати джем (щоб вона була більш солодкою і кольоровий), а в четверту частину – висипати пакетик ванільного цукру.
- Сирну начинку необхідно рівномірно розподілити по всьому млинцю і потім згорнути його в трубочку.
- Після цього слід розподілити кожен колір готової начинки на чотири млинці, а один колір, він буде основним кольором в начинці майбутнього пирога, 5 млинців. Всього млинцевих трубочок з сирною начинкою має вийти вийде 19, дивлячись на те, яка кількість млинців було підготовлено для пирога.
- Далі необхідно приступити безпосередньо до формування самого млинцевого пирога. При укладанні млинців в форму потрібно чергувати млинці з начинками різних кольорів. Всього має вийти чотири шари. Три шари необхідно викладати по 4 трубочки з млинців.
- А на верхній шар можна викласти навіть 5 трубочок, так як форма ближче до верхівки розширюється.
- Коли млинці будуть повністю укладені, їх потрібно так сказати проклеїти. Якраз для цього необхідно підготувати заливку: змішати 2 курячих яйця, 2 столових ложки цукрового піску, пакетик ванільний цукор і півсклянки ряжанки.
- Млинці, укладені в форму, спочатку потрібно полити, а потім ще кілька раз промазати заливкою. Трохи заливки також можна залишити.
- Після цього слід покласти пиріг з млинців з сиром в духовку, розігріту до 180 градусів, спочатку на 40 хвилин.
- Через 40 хвилин млинцевий пиріг слід промазати заливкою і запекти в духовій шафі ще близько 20-25 хвилин. Через 20 хвилин в самий останній раз слід змастити поверхню пирога усіма залишками заливки і повернути в духовку ще приблизно на 10-15 хвилин.
- Готовим млинців пирога потрібно дати трохи охолонути, після чого разом з фольгою виймаємо потрібно витягнути його з форми і акуратно видалити залишки фольги.
- Коли млинцевий пиріг остаточно охолоне, можна нарізати поперек на порції (щоб було видно кольорову начинку) і подати до столу.
- В розрізаному вигляді цей чудовий млинцевий пиріг з сирною начинкою виглядає дуже ефектно. Всім смачного!
З лососем і сиром
Для приготування привабливо, але не менш смачного торта з лососем і м’яких сирів нам знадобляться такі інгредієнти, як:
- Млинці, приготовані без використання дріжджів (можна спекти самостійно або купити заморожені в супермаркеті) 20 штук;
- Слабосоленої лосось (або будь-яка інша риба на Ваш розсуд) — 300 грамів;
- М’який сир (будь-який, який люблять їсти у вашій родині) близько 200 грамів;
- Сметана — (100-150 грамів);
- Зелень (петрушка, зелена цибуля, кріп) — 1 великий пучок;
- Часник – 1,2 зубчики;
- Червоний гострий перець (за бажанням) — 1 штука;
- Вершкове масло – 100 грамів;
- Червона ікра (тільки для прикраси)
Спосіб приготування:
- Необхідно тонко нарізати рибку на пластинки, сир перемішати разом зі сметаною, дрібно порубаним кропом і петрушкою( або будь-який інший зеленню за смаком), подрібненими гострим перчиком( за бажанням) і зубчиком часником. Потім за допомогою блендера потрібно всі ці інгредієнти збити в однорідну кремову масу. Кількість доданої сметани буде залежати від відсотка її жирності.
- Теплий млинець потрібно викласти на плоску тарілку, застелену фольгою , ну або в крайньому випадку пергаментним папером так, щоб потім цією фольги або паперу вистачило для того, щоб загорнути пиріг. Блін необхідно обмазати розтопленим вершковим маслом, а потім вже приготованим раніше сирним кремом.
- На крем слід викласти рибку, потім закрити наступним млинчиком. Таким чином, через кожен шар, слід зібрати пиріг, поки який-небудь з інгредієнтів не закінчиться. Верхній млинець необхідно промазати вершковим маслом.
- Зібраний пиріг слід у фольгу або пергаментний папір і поставити в холодильну камеру на 3-4 години, щоб шари добре просочилися начинкою і зліпилися докупи. Перед подачею фольгу необхідно буде прибрати, прикрасити поверх залишилася рибою, ікрою або зеленню.
Смачного!
«Три смаки»
Для приготування найсмачніше пирога під назвою «Три смаку» знадобляться такі інгредієнти, як:
У цьому рецепті буде описано приготування не тільки начинки та іншого, а й самих млинців для основи.
Для приготування млинців:
- Курячі яйця (чим більше, тим краще) 1 штука;
- Молоко – 700 мл;
- Цукор — близько 2х столових ложок;
- Олія рослинна-2 столові ложки;
- Сода – половина чайної ложки;
- Лимонна кислота – половина чайної ложки;
- Цедра лимона – 1 чайна ложечка;
- Борошно – 400 грамів;
Для приготування льезона:
- Куряче яйце — 2 штуки;
- Цукор – 2 столові ложки;
- Молоко – 6 столових ложок;
Для приготування начинки:
- Сирна маса або сир – 300 грамів;
- Вершковий сир – 110 грамів;
- Будь джем за смаком (наприклад: малиновий або полуничний) – 150 грамів.
Спосіб приготування:
- Для початку необхідно приготувати тісто для наших майбутній млинців. Для цього потрібно змішати разом всі інгредієнти для тесту, описані вище, після цього, постійно помішуючи, влити молоко. У кінці також необхідно додати рослинне масло і цедру лимона (на свій розсуд). Всі інгредієнти потрібно розмішувати вкрай ретельно, щоб в тесті не залишалося грудочок.
- Нагріту до межі сковороду слід промазати рослинним маслом і далі спекти апетитні млинчики. Наливати рослинне або вершкове масло на сковороду в процесі приготування млинців додавати не рекомендується, а тільки час від часу потрібно змащувати сковороду за допомогою пензлика.
- Також можна заздалегідь додати в тісто соду або лимонну кислоту, адже ці інгредієнти зроблять консистенцію майбутніх млинчиків набагато краще і приємніше, зробивши їх пористими і повітряними.
Приготування льезона:
- За допомогою міксера потрібно збити яйця з цукром до густої консистенції, а після цього збити ще раз, тільки вже з додаванням молока.
Приготування начинки:
- Що стосується вибору правильного джему, краще взяти більш густий джем. А вершковому сиру також можна додати какао або цукрову пудру, а краще все разом!
- Якщо для приготування пирога була обрана не силіконова форма, то найкраще на дно форму покласти пергаментний аркуш паперу для запікання. Млинці необхідно згортати за принципом рулетів, а на самий верх викладати начинку.
- Готові рулетики потрібно викласти в форму не сильно щільно і заливати льезоном так, щоб він зміг просочитися до самого низу форми.
- Після викладання пирога на деко, його необхідно запекти в розігрітій до 200°С духовці протягом 15-18 хвилин. З форми пиріг необхідно діставати, перевернувши низом. Також можна зліг охолодити його перед подачею до столу..
Блюдо готове, можна сміливо пробувати його. Всім смачного!
З начинкою з риби
Для того щоб приготувати незвичайний, але дуже смачний і ситний млинцевий пиріг з рибою нам знадобляться такі інгредієнти, як:
- Млинці (чим тонше, тим краще) – 15 штук;
- Філе будь-якої риби на ваш розсуд – 500 грамів;
- Сир (також будь-який) – 150 грамів;
- Цибуля – 1 штука середнього розміру;
- Зелень – невеликий пучок;
- Оливкова або соняшникова олія;
- сіль;
- Чорний перець;
Для приготування заливки:
- Жирні вершки (22%) – 230 грамів;
- Куряче яйце – 3 штуки;
- Солі.
Спосіб приготування:
- Для початку необхідно очистити цибулину від шкірки і нарізати на невеликі кубики. Потім потрібно розігріти оливкову або соняшникову олію в сковороді і обсмажити на ній порізану цибулю до золотистої скоринки, потім охолодити. Слідом варто порізати зелень (кріп, може петрушку), натерти будь-який сир на крупній тертці. Поки цибуля буде остуджуватися, можна встигнути нарізати рибне філе на маленькі кубики і змішати з обсмаженою цибулею, натертим сиром і зеленню. Не забудьте додати приправи на Ваш розсуд, посолити і поперчити!
Для заливки необхідно збити курячі яйця з сіллю, потім додати в цю масу вершки і збити повторно.
- Також потрібно відкласти кілька млинців і нарізати їх смужками з шириною приблизно 2-3 сантиметри. При приготуванні цього пирога бажано використовувати роз’ємну форму, бортики якої потрібно попередньо промазати маслом. У форму потрібно укласти декілька млинців внахлест, щоб вони трохи звисали по краях форми. На дно для фіксації можна покласти млинець. Потім потрібно викласти невелику кількість начинки і все розрівняти. Викладіть трохи начинки і потім розрівняйте.
- Потрібно полити 2-3 ст. л. заливки і накрити наступним млинчиком. Потрібно чергувати всі шари, поки не закінчаться інгредієнти, а заключним шаром повинна бути начинка з риби. У висновку слід накрити начинку звисаючими кінцями млинців і змастити невеликою кількістю заливки. Потім покласти в центр ще один млинець, його теж необхідно злегка змастити.
- З млинцевих смужок можна також спорудити плетінку за допомогою кошикового плетіння і покласти на верхівку пирога для прикраси. Потрібно обережно підігнути краю і полити залишилася заливкою. Потім необхідно поставити пиріг в духову шафу, розігрітий приблизно до 200 °С, на 30-35 хв., поки поверхня пирога не стане рум’яною.
Приготований пиріг потрібно витягнути з духовки і залишити у формі ще на 20 хвилин. Потім вже можна знімати бортики форми і акуратно перекласти готову страву на тарілку. Такий пиріг прийнято подавати в теплому вигляді, смачного!