Представляємо три варіанти рецептів млинців на квасі, а також рецепти начинок –з грибів, м’яса, рисова з грибами.
Зміст
Перший варіант млинців
Продукт:
- 300 мілілітрів води
- 250 грам пшеничного борошна
- 2 курячих яйця
- 250 мілілітрів квасу (можна будь-якого)
- 1,5 склянки кукурудзяної олії та її олія для випікання млинців
- Трохи харчової соди
- Цукор
- Сіль
Приготування:
- Курячі яйця добре збити за допомогою блендера або міксера) з сіллю і цукровим піском.
- Додаємо воду кімнатної температури, вливаємо квас і все добре перемішуємо.
- Просіваємо пшеничне борошно разом з содою, для того щоб вона краще перемішалася і збагатилася киснем. Додаємо, в рідину добре і постійно помішуючи.
- Вливаємо кукурудзяну олію і все тчательно перемішуємо.
- Ставимо сковороду на плиту, змащуємо маслом і добре розігріваємо. Печемо млинці з обох сторін, кожен млинець — змащуючи розтопленим вершковим маслом.
- Млинці можна начиняти будь солодкою начинкою, можна подавати з медом або сметаною.
- Можна загортати їх з різними начинками.
Далі — рецепти деяких начинок для млинців.
Начинка з грибів
Інгредієнти:
- 1 кілограм свіжих грибів (гриби можуть бути будь-які, але краще підійдуть білі)
- 1 невелика цибулина
- 2 столові ложки кукурудзяної олії
- 60 грам сметани
Приготування:
- Очищені і добре помиті гриби зварити в підсоленій воді, остудити і порізати на невеликі шматочки. Обсмажити на розігрітій сковороді з кукурудзяною олією.
- Далі викладаємо туди сметану, дрібно шинкований і підсмажений до золотистого кольору цибулю, сіль. Накриваємо кришкою і тушкуємо 20 хвилин.
- Далі всипаємо дрібно нашаткованою-зелень кропу і остудити.
- Треба не забувати одне дуже важливе правило, зелень обов’язково перед використанням мити!
Начинка з м’яса яловичини
Продукти:
- 800 грамів м’яса яловичини
- 5 десертних ложок вершкового масла
- 3 курячих яйця
- Солимо і перчимо за необхідності
Приготування:
- Перекрутити за допомогою м’ясорубки або перебити за допомогою блендера, пересмажити його на сковороді з додаванням соняшникової олії і знову подрібнити.
- Почистити цибулю, дуже добре подрібнити і підсмажити до золотистої скоринки з додаванням соняшникової олії.
- Перекладаємо його в м’ясо і додаємо відварене і дрібно порізане яйце, солимо за смаком і при необхідності додати чорний запашний перець, додаємо дрібно посічену зелень.
Другий варіант млинців
Продукти:
- Квас
- Цукор
- Пшеничне борошно
- Кукурудзяна олія
Приготування:
- Дуже просто все виходить. Цукровий пісок змішуємо з квасом за смаком.
- Всипаємо пшеничне борошно, постійно помішуючи, щоб тісто було рідке.
- Додаємо кукурудзяну олію (зовсім небагато) в тісто, для того, щоб його потім постійно не додавати на сковороду.
- Ставимо на плиту сковороду і промазуємо її кукурудзяною олією, розігріваємо і приступаємо до випічки млинців. Млинці виходять тоненькі і ажурні.
Третій варіант млинців
Інгредієнт:
- Квас півлітра
- 1 куряче яйце
- Цукор 1 столова ложка
- Рафінована соняшникова олія 5 десертних ложок
- Сіль
- Борошно пшеничне 400 грамів
- Розпушувач тіста 5 грамів
Приготування:
- Починаємо процес приготування, з поспіху рідин.
- В квас додаємо олію і одне куряче яйце.
- Ні, в якому разі, не можна забувати про сіль і цукровий пісок.
- Розпушувач тіста, перемішуємо з борошном і просіваємо через сито (це, просто не обходимо, для рівномірного і правильного перемішування і збагачення борошна киснем).
- Тісто має обов’язково бути тягучим і рідким без будь-яких грудочок. Про це не, в якому разі не можна забувати під час приготування замовлення.
- При випіканні сковорідку , можна при необхідності змащувати олією (чим більше масла, тим більше шансів на млинці «за жарок»).
- Готові млинці виходять у мене яскраво — жовті, з — за того, що квас, при приготуванні брала темний, з світлого квасу мої млинці, на вигляд, вийшли б як звичайні. Смак у них виходить дуже приємний, не кислий. Млинці випікаються щільні, але дуже еластичні, тому їх можна нафарширувати будь-якою начинкою, а можна і просто так приймати в їжу. Їх можна їсти зі сметаною, згущеним молоком, варенням або джемом.
- Приготуємо найбільш підходящу начинку для цих млинців.
Начинка з рису з сушеними грибами
Продукт:
- 50 грамів будь-яких сушених грибів
- 1 стакан рису
- 2 ріпчастих цибулини
- 3 столові ложки вершкового масла
- Кукурудзяна олія 6 десертних ложок
Приготування:
- Сушені гриби необхідно добре промити, зварити і дрібно порубати.
- СтавимонНа плиту сковорідку і обсмажуємо на ній дрібно порізану цибулю до золотистої скоринки (перед приготуванням ріпчасту цибулю необхідно почистити і добре помити).
- Перемішуємо дрібно порубані гриби і обсмажену цибулю . Викладаємо суміш на розігріту сковорідку з кукурудзяною олією і обсмажуємо все протягом 3 хвилин помішуючи.
- Рис добре промиваємо, кілька разів змінюючи воду, поки вона не буде прозорою. Заливаємо і ставимо на плиту варити. Вода повинна бути злегка підсолена. Варимо до готовності і промиваємо в холодній воді. (так рис буде розсипчастий).
- Змішуємо обсмажені гриби з вареним рисом, солимо і перчимо за смаком.