Рецепт млинців для діабетиків 2 типу

На жаль, людям з цукровим діабетом млинці їсти не можна. Адже в класичному рецепті млинців містяться всі заборонені для діабетиків інгредієнти-борошно і яйця, до того ж вони досить таки жирні і солодкі. Але не варто засмучуватися, тому що у всьому можна знайти компроміс. Наприклад, пшеничне борошно можна замінити гречаним, вівсяним або житнім борошном. Представляємо кілька рецептів млинців для людей з цукровим діабетом 2 типу.

Дієтичні

Гречані млинці

Інгредієнти:

  • Гречка 250 грам
  • Вода 0.5 склянки
  • Рослинна олія 5 мілілітрів
  • Гашена сода

Щоб приготувати ці млинці необхідно змішати всі продукти до однорідного стану. Потім тісто потрібно поставити в тепле місце на 15 хвилин. Смажити млинці потрібно на тефлоновій сковороді без масла до золотистої скоринки.

Млинці з вівсяної муки

Для того, щоб приготувати ці млинці візьміть:

  • Борошно вівсяне 120 грамів
  • Яйце 1 штука
  • Молоко 1 стакан
  • Цукрозамінник або фруктоза 1 чайна ложка
  • Сіль щіпка
  • Розпушувач 0.5 чайної ложки

Збиваємо яйце і цукрозамінник, додаємо сіллю. Вівсяну муку просіваємо і поступово вводимо в суміш. Додаємо розпушувач і ретельно перемішуємо, щоб не утворилися грудочки. Потім тонкою цівкою вливаємо молоко 1.5% жирності і перемішуємо міксером. На сковороду наливаємо трохи масла і добре розігріваємо. Наливаємо ополоником тісто і смажимо млинці з обох сторін до утворення рум’яної скоринки.

Житні млинці з апельсином

Для приготування знадобляться:

  • Молоко знежирене 1 стакан
  • Борошно житнє 2 склянки
  • Фруктоза 2 чайні ложки
  • Оливкова олія 1 чайна ложка
  • 1.5% йогурт 1 стакан
  • Яйце
  • Апельсин
  • Кориця

Збиваємо міксером яйце з фруктозою. Борошно просіваємо, щоб вона наситилася киснем, і додаємо до збитого яйця. Ретельно перемішуємо. Вливаємо масло і трохи молока. Збиваємо суміш міксером без зупинки,додаючи поступово молоко, що залишилося. Смажимо млинці на розпеченій сковорідці.

Апельсин чистимо, кладемо часточку в центр готового млинця, зверху поливаємо апельсин йогуртом і присипаємо корицею за смаком. Загортаємо вміст конвертиком і подаємо до столу.

Млинці з сирною начинкою

Щоб приготувати такий варіант млинців візьміть такі інгредієнти:

  • Борошно 100 грамів
  • Молоко 200 мілілітрів
  • Яйця 2 штуки
  • Цукрозамінник 2 столові ложки
  • Вершкове масло 50 грамів
  • Сіль

Для начинки знадобляться:

  • Яйця 2 штуки
  • Масло вершкове 40 грамів
  • Журавлина сушена 50 грамів
  • Сир дієтичний 450 грамів
  • Цукрозамінник 0.5 чайної ложки
  • Цедра апельсина

Збиваємо блендером яйця з цукрозамінником і дрібкою солі. Додаємо половину молока, збиваємо. Просіваємо в отриману масу борошно, перемішуємо віночком. В кінці додаємо масло і молоко, що залишилося. Випікаємо на сухій, розігрітій стороні з двох сторін.

Щоб приготувати сирну начинку для млинців потрібно перетерти цедру апельсина з вершковим маслом. Потім додати журавлину, сир, жовтки. Білки слід окремо збити з цукрозамінником. В кінці все ретельно перемішуємо і викладаємо начинку на свіжоспечені млинці. Звертаємо їх в трубочки і викладаємо на деко, застелене пекарської папером. Ставимо все в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.

Овочеві млинці

Для приготування млинців візьміть ці продукти:

  • Борошно житнє 200 грамів
  • Кабачок
  • Яйце
  • Морква
  • Сіль

Овочі миємо, чистимо і трьом на крупній тертці. Додаємо яйце і перемішуємо. Всипаємо борошно і сіль за смаком. Ретельно перемішуємо і печемо на сковороді. При подачі можна додати трохи сметани низької жирності.

Млинці з капусти

Інгредієнти для приготування:

  • Борошно 50 грамів (можна використовувати житнє або вівсяну)
  • Капуста 1 кілограм
  • Яйця 2 штуки
  • Зелень
  • Сіль

Капусту дрібно шаткуємо і відварюємо в киплячій воді приблизно 8 хвилин. Змішуємо відварену капусту з яйцями. Всипаємо борошно і зелень. Додаємо щіпку солі. Ретельно перемішуємо і викладаємо ложкою на сковороду, яку можна трохи змастити маслом для смаження.

Полуничні млинці з вівсяної муки

Для цих млинців візьміть:

  • Молоко 1 стакан
  • Вода 1 стакан
  • Борошно вівсяне 1 стакан
  • Яйце 1 штука
  • Сіль
  • Масло рослинне 1 столова ложка

Для начинки:

  • Чорний шоколад 50 грамів
  • Охолоджена полуниця 300 грамів

Начинку готуємо заздалегідь. Остиглий розтоплений шоколад змішуємо зі збитою в блендері полуницею.

Для тіста збиваємо молоко з яйцем і дрібкою солі. Акуратно вводимо потроху гарячу воду (важливо стежити, щоб яйце не згорнулося). Потім додаємо просіяне борошно і масло. Смажимо на розпеченій сухій сковороді. На готові млинці викладаємо начинку з полуниці, звертаємо трубочкою і поливаємо розтопленим шоколадом за бажанням.

Однозначної відповіді на питання » Чи можна їсти млинці при діабеті?»досі немає. У кожному конкретному випадку потрібно дізнаватися думку лікаря. Також необхідно дотримуватися порад з приготування і рекомендацій до вживання цього десерту. Класичний рецепт млинців може дуже нашкодити організму через високу калорійність.

Пам’ятайте, навіть якщо замінити заборонені продукти, тим самим знизивши кількість калорій і вуглеводів, не варто їсти млинці кожен день. Особливо, якщо є діагноз – цукровий діабет 2 типу. Дотримуйтесь всіх рекомендацій лікаря.

Ссылка на основную публикацию