Хрусткі пористі млинці

Пористі млинці готуються по звичайному рецепту, тільки c додаванням кефіру. Млинці відрізняються скоринкою, яка хрумтить без додаткової обжарки. А серединка міцна й м’яка, у неї можна загортати солодкі і солоні начинки.

Складені трикутником

Інгредієнти

Інгредієнти:

  • 450 грамів пшеничного борошна
  • 400 грамів кефіру
  • 2 яйця
  • половина чайної ложки соди
  • 3 столових ложки соняшникової олії
  • 2 столових ложки цукру
  • сіль.

Цей рецепт розрахований на чотири порції. Готуємо продукти — 400 грамів пшеничного борошна, 400 грамів кефіру середньої жирності (краще 2,5 — процентний), два яйця, половину чайної ложки соди (потрібно погасити оцтом), рослинна або соняшникова олія — три столові ложки, дві столовіложки цукру, трохи солі.

Молочні

Готуємо

Млинці пористі готовимо в декілька етапів:

  1. За допомогою вінчика змішуємо сіль, цукор і яйця.
  2. Додаємо одну склянку кефіру, і, не перестаючи мішати, поступово висипаємо склянку борошна.
  3. Додаємо другу склянку кефіру й знову перемішуємо.
  4. У склянці окропу розмішуємо соду (не забудьте погасити соду оцтом), і ллємо в тісто, не перестаючи його мішати.
  5. Даємо відстоюватися до 15 хвилин.
  6. Додаємо три столові ложки рослинної олії, знову розмішуємо й приступаємо до випікання.

Випікання

Найкраще розпечену сковороду змазати шматочком сала, який можна наколоти на вилку. Виливаємо на сковороду маленьким ополоником, якщо ж ополоник великий, то порція має біля третини його об’єму. Потрібно навчитися круговими рухами швидко розподіляти тісто для того, щоб воно рівномірно покрило днище. Після підрум’янювання країв, потрібно перевернути лопаткою на іншу сторону, на якій жарити менше часу — близько хвилини.

Млинці готові, але їх можна змастити тонким шаром вершкового масла для того, щоб серединка залишалася м’якою. Далі можна їсти просто зі сметаною або варенням, або ж використовувати будь-яку начинку для загортання в млинець (трикутниками або рулетиками).

Поради

Корисні поради:

  1. Найкраща сковорода для приготування — стара, велика й чавунна, з товстим днищем, на другому місці — алюмінієва, а тефлонова стоїть на третьому місці, але вона теж підходить. Можна придбати спеціальну млинцеву сковородку, вона має низькі бортики, так млинці легше перевертати.
  2. Щоб перший млинець не м’явся, потрібно тісто лити на добре прогріту сковороду, змащену олією або салом, причому перша порція, як правило, готується довше, ніж наступні.
  3. Млинці можна складати в тортівницю, днище якої можна закласти рушником. Кришка буде захищати вологу, а значить, не дасть млинцям засохнути, хоча краї паляниці можуть зберегти свої хрусткі особливості.
  4. Якщо хочете повітряних млинців — відокремте жовтки й додайте їх у тісто, збиті ж білки потрібно додати в тісто безпосередньо перед жаркою.
  5. Борошно потрібно просівати не тільки для того, щоб у ній не було сторонніх вкраплень, але також і для того, щоб воно було насиченим повітрям, що робить млинці більш повітряними й також зменшує кількість грудочок у тісті.
  6. Інгредієнти краще вводити поступово, не припиняючи перемішування міксером, блендером, або вінчиком, стежте за тим, щоб не було грудок.
  7. Солити потрібно навіть млинці із солодкою начинкою, інакше вони будуть пріснуваті.
  8. Тісто повинне бути як вершки або сметана середньої густоти. Головний показник — щоб воно рівномірно розтікалося по сковороді. Якщо тісто занадто рідке, можна додати жовток або борошно, якщо густе — трохи гарячої води (при використанні дріжджів температура води не повинна бути більше 50 градусів).
  9. Зазвичай олію додають у тісто, а не на сковороду. На сковороду можна дати одну столову ложку для першої жарки, але краще змастити поверхню сковорідки салом.
  10. Для збільшення корисних властивостей млинців, можна борошно наполовину розвести із гречаним, кукурудзяним, вівсяним або іншим цільнозерновим борошном.
  11. Навіть молочні млинці бажано готувати з додаванням теплої води, навіть якщо тісто виходить потрібної консистенції. Вода поліпшує смак, млинці стають пухирчастими.
  12. Тісто повинно після розмішування утворювати бульбашки. Повітря при випіканні вийде, млинці будуть гладкими, але з пухирчастою поверхнею і повітряною внутрішньою консистенцією.

Млинці, незважаючи на те, що цей продукт смажений на сковорідці, вважаються дієтичним продуктом, особливо якщо вони приготовані без дріжджів. Справа в тому, що олії додається мінімально, і вона рівномірно розподіляється на всі порції, так що млинці виходять смачними й нежирними. Користь млинців також значною мірою залежить від начинки — можна взяти легку сирну, а можна — майонезний салат, усе залежить від смаків і побажань.

З фруктами

Ссылка на основную публикацию