Рецепт заварних млинців на воді

Млинці — дуже смачне блюдо, яке легко приготувати. Якщо в процесі готування в тісто додати окріп, вийдуть заварні млинці.

З варенням

Інгредієнти

Щоб приготувати заварні млинчики на воді, нам потрібно:

  • одна склянка борошна першого сорту
  • одна склянка теплої води
  • одна склянка окропу
  • одна ложка вершкового масла
  • одне куряче яйце
  • третя частина чайної ложки соди
  • щіпка солі
  • щіпка цукру.

Окріп

Приготування

Готуємо млинці по рецепту:

  1. Просіяти борошно, повільно додавати теплу воду й перемішувати, щоб не утворювалися грудочки, довести до стану рідкого тіста (як рідка сметана).
  2. Окремо в киплячу воду додати третю частини чайної ложки соди й розмішати.
  3. У наявне тісто додати окріп із содою.
  4. В окремій ємності розмішати куряче яйце із содою й додати його в тісто.
  5. Отриману масу накрити кришкою й залишити на 15 – 30 хвилин.
  6. Через зазначений проміжок часу розтопити вершкове масло й додати в тісто.
  7. Розігріти сковороду до гарячого стану, додати трохи тіста й розподілити по сковороді, жарити до рум’яного стану.

Тісто

Золотаві краєчки говорять про готовність млинчика. Після того, як блюдо підрум’яниться, його підважуємо за допомогою лопаточки й перевертаємо на іншу сторону. Млинці потрібно складати стопочкою на тарілку, кожен змащувати вершковим маслом, це додасть їм аромат і м’якість.

Окремо відзначимо, що для того, щоб млинці виходили смачними, мали гарний золотавий відтінок, утворювалися маленькі дірочки, їх потрібно починати жарити на розпеченій сковороді. Для м’якості їх слід потримати як мінімум п’ятнадцять хвилин у стопочці на тарілці під великою кришкою, наприклад від тортівниці.

Подають з повидлом, зі згущеним молоком, а також з різними начинками.

Начинки

Рецепти начинок для заварних млинців на воді:

  1. Рецепт із курячою грудкою й грибами. Для приготування начинки Вам буде потрібно куряча грудка, сир, гриби, цибулина. Спочатку потрібно відварити половину курячої грудки, потім дрібно нарізати її або подрібнити на м’ясорубці або блендері. Посмажити дрібно нарізані гриби. Обсмажити попередньо подрібнену цибулину, додати на сковороду подрібнене куряче філе, потім додати гриби. Ретельно перемішати. Суміш розкласти на млинці, додати трохи подрібненого твердого сиру, загорнути й злегка обсмажити на сковороді.
  2. Сирно-ізюмна начинка. Беремо склянку білого сиру (творогу), додаємо на склянку сиру жменю ізюму. Ретельно перемішуємо, для більш м’якого ефекту, додаємо в начинку 30 грам вершкового масла. Перемішуємо й наповнюємо. Злегка обсмажуємо. Солодкі, смачні й корисні млинці готові.
  3. Економний рецепт, але не менш смачний. Для цього знадобитися будь-яке відварне м’ясо, приблизно 100 грамів, відварний рис вагою 100 грамів у готовому виді, 1 цибулина. Подрібнюємо м’ясо, подрібнюємо цибулину. На сковороду викладаємо цибулину, обсмажуємо її, додаємо подрібнене відварне м’ясо, також додаємо відварений рис. Начинка готова. Наповнюємо, злегка обсмажуємо млинці й смачне блюдо готове.
  4. Ще один легкий рецепт із солодкою начинкою. Беремо два стиглі банани, подрібнюємо його, але не занадто дрібно . Натираємо на великій тертці плитку шоколаду. Змішуємо в рівних частках, загортаємо в млинці, обсмажуємо на повільному вогні на сковороді під кришкою. Замість банана можна взяти полуниці. При бажанні по смакові можна додати вершки.

Можна не начиняти млинці, а подавати їх окремо, складеними трикутниками, і окремо, у невеликих блюдцях — згущенку, мед, варення.

Ссылка на основную публикацию