Рецепт млинців із застосуванням рисової муки

Якщо Ви є прихильником експериментів на кухні, то обов’язково спробуйте замінити класичний рецепт приготування млинців із пшеничного борошна на рецепт млинців із рисовим борошном. У процесі створення млинців, враховуйте, що рисове тісто розділяється на кілька шарів, тому тісто потрібно регулярно змішувати. Спробуйте корисні й ніжні млинчики з рисового борошна й Вам обов’язково сподобається.

У формі трикутничків

Інгредієнти

Щоб приготувати млинці з рисового борошна по цьому рецепту, будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • рисове борошно – 1 склянка;
  • молоко або сироватка – 2,5 склянки;
  • яйця – 3 штуки;
  • цукор або цукровий сироп – за смаком;
  • олія соняшникова;
  • сіль – щіпка.

Складник

Приготування

Етапи приготування по рецепту:

У глибоку ємність розбийте яйця й додайте щіпку солі, ретельно збийте вінчиком або міксером до появи яєчної піни.

Вилийте в ємність молоко й соняшникову олію і продовжуйте збивати.

Висипте рисове борошно, ретельно змішайте масу до однорідного стану й знову збийте.

Вилийте приготовлену масу в сковороду й жарте млинці з двох сторін.

Корисне й смачне блюдо можна подавати з начинкою за вашим смаком.

Рисові млинці виходять ніжними, апетитними, а найголовніше — корисними.

Особливості

Існують різноманітні рецепти створення борошняних виробів з рисового борошна. Цей інгредієнт найбільше використовується в азіатській кухні, що обумовлено особливим відношенням до рису й продуктів із цього злаку.

Борошно з рису виходить без запаху й смаку, у своєму складі має крохмаль. У борошні немає клейковини — глютена, який є в інших злаках. Глютен викликає алергію в одного відсотка населення, для інших вона зовсім нешкідлива, так що на цю добавку потрібно звертати увагу лише невеликій частині людей, для яких відсутність глютена є важливою.

Рисове борошно містить дуже багато корисних речовин, необхідних організму – залізо, магній, кальцій, цинк, мідь і навіть фосфор. Це борошно використовується для виготовлення суміші для малят, а також включається в раціон дієтичного харчування. У рисі містяться необхідні для організму вітаміни групи B, білки й амінокислоти, що сприяють харчуванню клітин організму.

Цікаво, що в Японії самураї в поході повинні були мати запас рису з розрахунку сто грам рису на кожен день.

Незважаючи на ряд переваг, борошно з рису може мати негативний вплив для тих людей, які мають схильність до ожиріння або страждають цукровим діабетом. Враховуйте стан вашого здоров’я, включайте це корисне борошно в раціон харчування і готуйте смачн та оригінальні млинці, додаючи в них різні начинки.

Ссылка на основную публикацию