Якщо Ви є прихильником експериментів на кухні, то обов’язково спробуйте замінити класичний рецепт приготування млинців із пшеничного борошна на рецепт млинців із рисовим борошном. У процесі створення млинців, враховуйте, що рисове тісто розділяється на кілька шарів, тому тісто потрібно регулярно змішувати. Спробуйте корисні й ніжні млинчики з рисового борошна й Вам обов’язково сподобається.
Інгредієнти
Щоб приготувати млинці з рисового борошна по цьому рецепту, будуть потрібні наступні інгредієнти:
- рисове борошно – 1 склянка;
- молоко або сироватка – 2,5 склянки;
- яйця – 3 штуки;
- цукор або цукровий сироп – за смаком;
- олія соняшникова;
- сіль – щіпка.
Приготування
Етапи приготування по рецепту:
У глибоку ємність розбийте яйця й додайте щіпку солі, ретельно збийте вінчиком або міксером до появи яєчної піни.
Вилийте в ємність молоко й соняшникову олію і продовжуйте збивати.
Висипте рисове борошно, ретельно змішайте масу до однорідного стану й знову збийте.
Вилийте приготовлену масу в сковороду й жарте млинці з двох сторін.
Корисне й смачне блюдо можна подавати з начинкою за вашим смаком.
Рисові млинці виходять ніжними, апетитними, а найголовніше — корисними.
Особливості
Існують різноманітні рецепти створення борошняних виробів з рисового борошна. Цей інгредієнт найбільше використовується в азіатській кухні, що обумовлено особливим відношенням до рису й продуктів із цього злаку.
Борошно з рису виходить без запаху й смаку, у своєму складі має крохмаль. У борошні немає клейковини — глютена, який є в інших злаках. Глютен викликає алергію в одного відсотка населення, для інших вона зовсім нешкідлива, так що на цю добавку потрібно звертати увагу лише невеликій частині людей, для яких відсутність глютена є важливою.
Рисове борошно містить дуже багато корисних речовин, необхідних організму – залізо, магній, кальцій, цинк, мідь і навіть фосфор. Це борошно використовується для виготовлення суміші для малят, а також включається в раціон дієтичного харчування. У рисі містяться необхідні для організму вітаміни групи B, білки й амінокислоти, що сприяють харчуванню клітин організму.
Цікаво, що в Японії самураї в поході повинні були мати запас рису з розрахунку сто грам рису на кожен день.
Незважаючи на ряд переваг, борошно з рису може мати негативний вплив для тих людей, які мають схильність до ожиріння або страждають цукровим діабетом. Враховуйте стан вашого здоров’я, включайте це корисне борошно в раціон харчування і готуйте смачн та оригінальні млинці, додаючи в них різні начинки.