Рецепт медових млинців

Якщо додати в млинцеве тісто пару ложок меду, то готови вироби будуть мати медовий смак і квітковий запах. Золотаві млинці стануть прекрасним сніданком для всієї родини. Вони подарують заряд бадьорості й гарного настрою на весь ранок. Як поливку або начинку можна використовувати згущене молоко, варення, повидло й інші солодощі. Але можна їх просто змастити вершковим маслом і подавати на стіл.

Липовий

Перший варіант

Інгредієнти

Нам знадобляться наступні інгредієнти:

  • борошно – 250 грамів;
  • молоко – 500 мілілітрів;
  • мед – 3 столових ложки;
  • яйця – 1 штука;
  • рослинна олія – 2 столових ложки;
  • сіль – щіпка.

Калорійність на 100 грамів – 308 кілокалорій. Рецепті розрахований на 15 штук.

Приготування

Готуємо млинці медові:

  1. Заздалегідь дістаньте з холодильника яйце й молоко, щоб вони нагрілися до кімнатної температури. Молоко можна підігріти в процесі приготування.
  2. У глибоку миску висипте борошно, додайте сіль. Перемішайте. Вбийте яйце, влийте рослинну олію. Так млинці не будуть прилипати до сковороди.
  3. Додайте мед.
  4. Влийте молоко. Вінчиком або блендером вимісіть тісто до однорідності.
  5. Змажте сковороду вершковим маслом і дайте гарненько прогрітися. Якщо змащувати сковороду тонким шаром вершкового масла перед випіканням кожного млинчика, вони будуть мати вершковий смак.
  6. Наберіть тісто ополоником і вилийте в центр сковороди, яку нахиляйте в різні сторони. Дайте тісту рівномірно розподілитися й прожарте приблизно 2 хвилини.
  7. Золотистий колір говорить, що потрібно перевертари на інший бік. Обережно підважте край лопаткою, переверніть, іншу сторону достатньо жарити одну хвилину.

Викладайте млинці на блюдо й змастіть тонким шаром вершкового масла.

Особливості

Млинці з медом виходять дуже ароматними й смачними. Солодкий і корисний мед надає їм золотавий колір. Оскільки по рецепту вони солодкуваті, начинку для фарширування робіть помірковано солодкою. Додавати до млинців можна варення, джем, сметану, морозиво.

 

Для медових млинців підійдуть травневий, квітковий, липовий різновиди меду. Вибирайте солодкий, без гіркуватості й терпкого аромату: гречаний не підійде. Якщо у вас алергія, мед можна замінити на цукор, однак це буде вже зовсім інший рецепт.

Натуральний мед містить великий вітамінно-мінеральний комплекс: бета-каротин, мінеральні речовини (кальції, залізо, мідь, цинк, фосфор, натрій, калій і інші), вітаміни (A, група B, C, D, T, Y, HH).

Коржики

Другий варіант

У попередньому варіанті цукор не використовувався, у цьому рецепті потрібно трохи цукру.

Інгредієнти

Підготуйте наступні інгредієнти:

  • молоко – 2 склянки;
  • борошно – 1,5 склянки;
  • рослинна олія – 5 столових ложок;
  • мед – 2 столових ложки;
  • цукор – 1,5 столових ложки;
  • яйце – 2 штуки (вибирайте великі);
  • сіль – на кінчику чайної ложки;
  • сода – ½ чайної ложки.

Приготування

Рецепт приготування:

  1. Заздалегідь дістаньте молоко з холодильника або трохи підігрійте в процесі приготування.
  2. У глибоку миску розбийте яйця, додайте мед і цукор. Добре перемішайте.
  3. Влийте молоко, олію, додайте соду й сіль. Ще раз перемішайте.
  4. Просійте борошно. Висипте одну склянку в миску. Вінчиком або блендером вимісіть тісто до однорідності. Залишки борошна вводіть в тісто по ложці, щораз перемішуючи. Коли консистенція стане схожою на сметану, тісто готове, більше борошна додавати не потрібно.
  5. Змажте сковороду олією і добре нагрійте.
  6. За допомогою ополоника налийте порцію тесту на сковороду. Дайте йому рівномірно розподілитися.
  7. Коли одна сторона зарум’яниться, швидко переверніть млинець і присмажте з іншого боку. Приготування однієї сторони займає 2-3 хвилини.
  8. Змажте готове блюдо вершковим маслом і подавайте на стіл.

Рецепт розрахований на 6-8 штук. Ці млинці смачні як у гарячому, так і холодному виді: після остигання смак стає більш яскравим і насиченим.

Ссылка на основную публикацию