Рецепт макових млинців

Млинці — популярний десерт, рецепт якого знайомий кожній господині. Як правило, їх подають з різними начинками: сиром, фаршем, джемом чи вареним згущеним молоком. А от млинці з маком — страва незвичайна, і при цьому не вимагає особливих умінь у приготуванні. Умова смачного десерту — тісто з ніжною консистенцією без грудочок. Варіанти рецептів подібні, і відрізняються в основному тільки головним складником — молоком, сироваткою, кефіром. А от макова начинка для млинців може готуватися різними способами, кожен із яких додає страві особливого смаку.

Десерт

Інгредієнти

Інгредієнти для млинців:

  • куряче яйце — 2 штуки;
  • молоко — 0,5 літри;
  • пшеничне борошно — 200 грамів;
  • вершкове масло — 30 грамів;
  • сіль — 0,5 чайних ложки.

Для начинки:

  • мак — 150 грамів;
  • молоко — 200 грамів;
  • мед — 2 столових ложки.

Для випікання:

  • соняшникова олія — 1 чайна ложка.

Рулети

Приготування

Рецепт приготування:

  1. Спершу заливаємо мак теплою водою і залишаємо на 3 — 6 годин для розбухання. Його можна залити ще з вечора і помістити на ніч у холодильник. Після розмокання мак не буде хрустіти на зубах, стане м’яким та ніжним.
  2. Для тіста слід розтопити вершкове масло на водяній бані (чи у мікрохвильовці), посолити і охолодити. Для любителів солодощів можна додати трохи цукру, однак не варто забувати, що начинка теж буде містити солодкі інгредієнти.
  3. До охололого (але ще рідкого) масла додаємо яйце, молоко, трохи збиваємо або добре перемішуємо ложкою чи вінчиком до однорідного стану. Борошно слід вводити частинами, кожен раз збиваючи тісто, розбиваючи грудочки. Поки гріється сковорода з рослинною олією (соняшниковою чи оливковою), тісто трохи настоїться і стане більш густим. Після цього можна розпочати випікання, зажарюючи кожен млинець з двох боків до рум’яного кольору.
  4. Починаємо готувати начинку. Дістаємо відмочений мак із холодильника і додаємо до нього мед. Отриману масу потрібно добре перемішати чи трохи подрібнити у блендері. Начинка готова, розпочинаємо формувати десерт.

По черзі по всій поверхні кожного млинця рівномірно розподіляємо начинку і згортаємо трубочкою. При бажанні трубочки можна розрізати на 2 — 3 частини по діагоналі. Вийде красивий зріз у вигляді біло-чорних смужок.

Особливості

Особливості приготування начинки:

  • якщо немає можливості чекати, поки мак набрякає протягом декількох годин, не слід відмовлятися від рецепту, мак достатньо розмолоти у кавомолці, додати трохи молока і прогріти на вогні;
  • замість меду можна використати цукор, або згущенку, але тоді продукт не буде таким корисним;
  • додавши в макову начинку вишню або інші ягоди, легко отримати новий ягідний смак;
  • приготовані і намащені начинкою млинці можна не скручувати, а укласти один на одний, таким чином ми отримуємо маковий торт для святкового столу.

Святковий стіл

Можна приготувати французькі макові млинці, які відрізняються тим, що мак міститься не в начинці, а в тісті млинців. Тісто для цього десерту готується за звичайним рецептом, але до нього потрібно додати 1 — 2 столові ложки вимоченого маку і стільки ж цукру. Готові горячі млинці змащуються тонким шаром вершкового масла. Якщо ви ніколи не їли млинці за маком, обов’язково спробуйте приготувати їх по одному з рецептів, це смачний і оригінальний десерт, який підійде для споживання в колі сім’ї або для частування гостей. Йогно можна готувати з нагоди свята, урочистості, ця страва цілком підходить, щоб бути десертом на святковому столі.

Ссылка на основную публикацию