Рецепт ліверних млинців

Існує багатий вибір начинок для млинців. Вони можуть бути як солодкими, так і солоними. Млинчики з ліверною ковбасою або лівером виходять дуже смачними, ніжними, ароматними. Для приготування буде потрібно декілька видів субпродуктів.

З начинкою

 

Інгредієнти

Інгредієнти для млинців з лівером:

Для начинки:

  • 400 грамів курячого серця
  • 200 грамів курячої печінки
  • 200 грамів яловичої легені
  • 1-2 ріпчастих цибулини
  • 1 варене яйце
  • сіль – за смаком
  • 1 щіпка чорного перцю
  • 50 мілілітрів соняшникового масла.

Для тіста:

  • 350 грамів борошна
  • 800 мілілітрів молока
  • 2 яйця
  • рослинна олія – 3 столових ложки
  • 0,5 чайної ложки солі
  • вершкове масло для випікання.

Із субпродуктами

Приготування

Готуємомлинчики з лівером:

  1. Ретельно промиваємо потрух (інгредієнти для ліверу) і розрізаємо на шматочки середнього розміру. Забираємо з печінки жовчний міхур, артерії й жир із серця, і дихальні шляхи з легені.
  2. Відварюємо до готовності. Краще готовити все в різних ємностях, тому що кожний інгредієнт вимагає певного часу варіння: серце – близько години, легеня – 20-25 хвилин, печінка – 15-20 хвилин. Для пікантності можна додати у воду спеції (лавровий лист, суміш перців). Коли лівер буде готовий, остуджуємо його й пропускаємо через м’ясорубку (із середніми отворами).
  3. Цибулю миємо, чистимо, нарізаємо й тушкуємо на сковороді з рослинною олією дві хвилини. Цибуля повинна бути напівпрозорою.
  4. Додаємо до цибулі подрібнений лівер, перемішуємо, солимо, перчимо й тушкуємо протягом 5 хвилин. Начинка не повинна вийти сильно засмаженою.
  5. Знімаємо сковороду із плити, остуджуємо вміст. Додатково можна додати в лівер варене яйце й перемішати. Також свіжа зелень додасть начинці цікавого смаку.

Поживні

Готуємо млинці:

  1. Збиті вінчиком яйця перемішуємо із соняшниковою олією.
  2. Наливаємо молоко, додаємо борошно, сіль. Вимішуємо масу, позбуваємося від грудочок (розбиваємо їх міксером).
  3. Потім виливаємо решту молока. По своїй консистенції тісто повинне бути негустим.
  4. Жаримо тонкі млинці на попередньо розігрітій й змащеній олією сковорідці до рум’яної скоринки із двох сторін.

Приготувавши млинці, починаємо начиняти їх лівером. Викладаємо по центру млинця приблизно 1-2 столових ложки начинки. Складаємо млинець конвертиком або скручуємо трубочкою на ваш розсуд. Перед подачею до столу можна ще обсмажити на вершковому маслі до золотавого кольору. Млинці подають зі сметаною, вершками або овочами.

Млинці з лівером – незвичайне, ситне й поживне блюдо. Вони прекрасно підійдуть для сніданку, обіду на роботі, їх можна взяти на пікнік (в жарку погоду бажано їх ставити у термосумку охолодженими, щоб не зіпсувалися). Вони урізноманітять ваш стіл і порадують гостей на будь-яке свято.

Користь

Субпродукти (легені, нирки, печінка, серце) багаті вітамінами (групи А, B), мінералами й іншими корисними мікроелементами (фосфор, цинк, калій, залізо).

Вони нормалізують роботу кровоносної системи (що впливає на артеріальний тиск), покращують обмін речовин. Внаслідо цього поліпшується і стан зубів, шкіри. За рахунок низької калорійності серце й легені підійдуть людям із проблемою надлишкової ваги. Однак необхідно вживати субпродукти в помірній кількості через значний вміст холестерину (хоча і він в помірних дозах корисний).

Ссылка на основную публикацию