Рецепт капустяних млинців

Смак млинців помітно змінюється у залежності від начинки. У кожної господині є свій секрет її приготування. Хтось кладе в млинці солодку начинку на основі фруктів і ягід, джеми, варення, повидло, протерту ягоду із цукром. Є любителі млинців із шоколадом, горіхами, медом. Але зустрічаються й ті, хто надає перевагу випічці з соленою начинкою, і вибирає в якості доповнення до цих виробів з особливого тіста рибу, м’ясо, овочі. Добавка до млинців у вигляді зелені, овочевого рагу або припік (невеличкі шматочки, які кидають у напівготовий млинець) з цибулі й грибів роблять страву підходить тим, хто не їсть м’ясо й хоче, щоб страва була менш калорійною (овочі і зелень менш калорівні, ніж м’ясні інгредієнти, хоча теж мають свої калорії).

З овочевою начинкою

Інгредієнти

Для того, щоб спекти млинці з капустою і яйцем необхідно обрати рецепт тіста. Це можуть бути млинці на молоці або дріжджах, також доречний варіант без дріжджів, але тоді в тісто для таких млинців потрібно класти не менш як чотири яйця. Пропонуємо варіант приготування суміші для млинців з капустяною начинкою.

Для тіста необхідно взяти:

  • пакет молока — один літр;
  • сода на кінчику ножа;
  • яйця – дві штуки;
  • борошно – дві склянки;
  • сіль — чверть чайної ложки;
  • цукор — дві столові ложки;
  • соняшникова олія – одна столова ложка.

Для того, щоб приготувати начинку необхідно взяти:

  • капуста — половина невеликого качана;
  • ріпчаста цибуля – одна штука;
  • сіль;
  • яйця — чотири штуки.

Інгредієнт

Приготування

Млинці з капустою — рецептик приготування.

Виливаємо в миску молоко й додаємо яйце, цукор,сіль, соду, одну столову ложку олії, потім висипаємо половину борошна. Перемішуємо тісто міксером. Основа для млинців не повинна бути занадто рідкою. Потім ще раз додаємо борошно, що залишилося.

Випікати ароматні круглі млинці найкраще на спеціальній товстій сковорідці. Найкраще підходить чавунний виріб, оскільки має товсте дно й добре взаємодіє з олією і тістом.

Розігрівши сковороду, необхідно вилити на неї невелику кількість рослинної олії. Далі розподіляємо жир по всім дну. Потім беремо ополоник і рівномірно тонким шаром наливаємо млинцеву масу на сковорідку. Млинці обсмажуємо із двох сторін протягом двох хвилин (по хвилині на кожну сторону), стежимо уважно за тітом, щоб воно не підгоряло. Рум’яні ароматні паляниці викладаємо на тарілку.

Потім готуємо начинку. Нарізаємо дрібно капусту. Можна скористатися шатківницею, щоб нарізати капусту швидше. На сковорідку, змащену маслом, викладаємо ріпчасту цибулю і через 10 хвилин додаємо нарізану капусту. Тушкуємо без кришки приблизно 40 хвилин.

Підсмажені

Потім додаємо кріп, петрушку, чорний перець і сіль. У той час, як капуста жариться, необхідно зварити курячі яйця. Потім їх потрібно порізати й додати разом з капустою. Дві столові ложки капусти з яйцями викладаємо на млинці, загортаючи кожний у вигляді трубочки або просто складаючи в трикутник (або в прямокутний конвертик). Страва виходить ароматною і по-справжньому смачною. Млинці з начинкою можна додатково посмажити на сковороді й подавати зі сметаною.

За легкістю виконання ця страва підходить для тих, хто прагне харчуватися по-домашньому й починає освоювати прості рецепти. Рецепт підійде також для людей, які ведуть активний спосіб життя й разом з тим, цінують домашню випічку. Млинці з капустою й іншими овочевими начинками — це ще один спосіб різноманітити звичний раціон харчування.

Ссылка на основную публикацию