Рецепт салату з додаванням яєчних млинців

Салат з яєчними млинцями – страва, швидка в готуванні — усього 30-40 хвилин з урахуванням часу випічки самих млинців. Основа салату – яєчні млинці, іншими інгредієнтами може бути що завгодно: м’ясо яловичини або курки, сир, шинка, печінка, овочі, гриби й навіть фрукти. Цю ситну й смачну страву заправляють майонезом, рафінованою соняшниковою або оливковою олією. Готувати можна щодня, а можна і до святкового столу.

З куркою

Омлетні млинці

Для млинцевого тіста знадобиться:

  • 1 куряче яйце;
  • 1 столова ложка на вибір: води, молока, вершків, кефіру або майонезу – млинці виходять різні на смак;
  • сіль – маленька щіпка, не пересолюйте, оскільки додаткові продукти, наприклад, ковбаса, теж можуть бути соленими;
  • рослинна олія для випікання, її не потрібно багато, щоб млинці не були жирними.

З перцем

Приготування:

  1. Яйце посолити й збити вилкою або вінчиком з водою (або тем продуктом, який ви вибрали) до одержання однорідної маси, яка може трохи пінитися.
  2. Випікаємо на попередньо розігрітій і змащеній олією сковороді діаметром не більш як 20 саниметрів (на більшій – млинець буде важко перевернути, не порвавши його)
  3. Зверніть увагу на те, що олією потрібно сковороду саме змастити, а не налити цілу столову ложку, як для випікання пиріжків.
  4. Виливати на сковороду біля 2 столових ложок яєчного тіста, повертаючи її в сторони і по колу, щоб суміш розтеклася по дну тонким шаром.
  5. Обсмажувати близько 2 хвилин з однієї сторони й 1 хвилину — з іншої. Перевертати потрібно тоді, коли краї почнуть відходити від дна сковороди. Для перевертання використовуйте широку лопатку.

Поки млинці остигають, ріжемо підготовлені для салату інгредієнти. Коли млинці охолонуть, ріжемо їх довгою соломкою шириною 1-1,5 сантиметрів, далі змішуємо їх з іншими продуктами й заправляємо салат соусом.

Без начинки

Щоб млинцева соломка вийшла рівною, однакової довжини, млинці можна скласти стопкою й різати тонкими смужками одночасно по кілька штук. Ще один спосіб акуратно порізати млинець — потрібно згорнути його рулетиком і порізати поперек. Обома способами млинці треба різати ледь теплими, але не гарячими й не остиглими повністю до кімнатної температури, теплі млинці зберігають еластичність.

Для більшої еластичності яєчного тіста в суміш можна додати крохмаль на кінчику ножа з розрахунку на 1 яйце. Тепер можна переходити до рецептів салатів.

З курячою грудкою

Рецепт різнокольорового святкового салату з курячою грудкою. Інгредієнти з розрахунку млинцевого тіста з 5 яєць, для цього салату підходять млинці на воді, тому що основний його смак складають курка й болгарський перець, ці продукти дають сильний аромат:

  • 400 грамів відварної курячої грудки;
  • 2 голівки червоної ріпчастої цибулі;
  • 250 грамів консервованих печериць;
  • 1 болгарський перець;
  • листи салату;
  • для заправки – легкий майонез за смаком;
  • 1-2 столові ложки рослинної олії для обжарки овочів;
  • сіль.

Курячу грудку відварити в трохи підсоленій воді, охолодити, порізати дрібними кубиками. Очистити цибулю і нарізати тонкими півкільцями. До золотистого кольору обсмажити цибулю, печериці, порізані соломкою, і перець, нарізаний тонкими півкільцями на рослинній олії. Обережно змішати всі інгредієнти з яєчними млинцями, нарізаними довгими тонкими смужками й, посоливши за смаком, заправити майонезом.

На святковий стіл можна подавати його порціонно на салатних листах, а з майонезом заздалегідь не перемішувати, прикрасивши чайною ложечкою майонезу кожну порцію зверху.

З помідорами

З апельсинами й курячим м’ясом

Рецепт вишуканого салату з апельсинами й курячим м’ясом. Інгредієнти з розрахунку млинцевого тіста з 4 яєць, для салату підходять млинці на кефірі:

  • 300 грамів відварного курячого м’яса;
  • 2 великих солодких апельсина;
  • 100 грамів пір’їнок зеленої цибулі;
  • майонез для заправки;
  • сіль.

З апельсинами

Відварне м’ясо курки порізати дрібними кубиками. Апельсини очистити від шкірки, розділити на часточки, зняти із часточок плівки, порізати гострим ножем м’якоть апельсина кубиками такого розміру, щоб вони могли зберегти форму – апельсинові кубики вийдуть крупнішими, ніж з курячого м’яса. Зелену цибулю дрібно порубати. Зміщати інгредієнти, посолити, з’єднати зі смужками яєчних млинців, заправити майонезом.

Комбінація апельсинів, цибулі й майонезу, до яких додається смак яєць і курки – незвичайно, але дуже смачно. Замість зеленої цибулі можна взяти ріпчасту.

З печінкою й лісовими грибами

Рецепт листкового салату з печінкою й лісовими грибами. Інгредієнти з розрахунку млинцевого тіста з 4 яєць. Для цього салату підходять млинці на молоці – їх м’який, нейтральний смак ідеальний у комбінації з ароматними грибами й насиченим смаком печінки:

  • 400 грамів яловичої або курячої печінки;
  • 250 грамів лісових грибів;
  • 2 голівки ріпчастої цибулі;
  • 350 грамів консервованої кукурудзи;
  • 200 грамів сметани;
  • рослинна олія;
  • сіль.

З кропом

Печінку промити, порізати дрібними кубиками або тонкою соломкою й, посоливши, тушкувати у воді до м’якості, додати сметану, потримати під кришкою 2 хвилини, якщо її перетримати занадто довго на вогні, вона може стати твердою. Свіжі або сушені гриби відварити, посмажити на рослинній олії з порізаним півкільцями ріпчастої цибулі. Викласти всі інгредієнти у великий салатник шарами в наступному порядку:

  • на дно — нарізані довгими смужками млинчики;
  • шар печінки;
  • шар грибів.

Зверху прикрасити завитками із млинцевих смужок. Заправки не буде потрібно – усе просочиться цибульно-грибним і печінково-сметанковим соусом. На гарнір до нього можна подати консервовану кукурудзу.

Гриби

Із сьомгою

Рецепт салату до недільного сніданку із сьомгою. Яєчні млинчики нарізати смужками, слабосолену сьомгу – кубиками, перемішати, збризкати оливковою олією і посипати свіжою зеленню кропу.

З буряком

Ссылка на основную публикацию