Рецепт ягідних млинців

Улітку в нас є свіжі ягоди, які можна заморозити на зиму. Причому якщо використовувати холодильник із сухою заморозкою (технологія nofrost), те ягідки після разморозки будуть мати смак і вид майже як свіжі. Так що млинці з ягодами можна готувати цілий рік.

З малиною

Традиційні

У цьому рецепті випікаємо традиційні млинці з ягідною начинкою

Інгредієнти для тіста:

  • половина літра молока
  • склянка з гіркою борошна
  • два яйця
  • одну столову ложку соняшникової олії
  • дві столові ложки цукру.

Із цих продуктів повинне вийде близько 20 млинців.

З ягодами

Інгредієнти для начинки:

  • дві склянки малини, чорниці або інших ягід (бажано солодких, але можна брати й кислі
  • 4 столових ложки цукру
  • пакетик ванільного цукру.

Приготування

  1. Змішуємо два яйця й дві столові ложки цукру, збиваємо міксером.
  2. Підігріваємо молоко, щоб воно стало теплим і додаємо до яєць, знову перемішуємо.
  3. Помішуючи, всипаємо борошно, по одній столовій ложці, щоб не утворювалися грудки.
  4. Тісто повинно стати схожим по консистенції на рідку сметану.
  5. Додаємо столову ложку соняшникової олії.
  6. Випікаємо млинці на розпеченій сковороді й ставимо їх стопкою.
  7. Ягоди миємо, ставимо в миску, додаємо пакетик ванільного цукру й 4 столових ложки цукру, перемішуємо.
  8. Ставимо в центр кожного млинця трохи ягід, близько однієї столової ложки й загортаємо будь-яким зручним способом.

Поливаємо млинці соком від ягід.

Суничні

Млинці з ягодами — рецепт, у якому начинку будемо робити з ягід суниці. Крім ягід нам потрібні продукти:

  • 6 столових ложки маргарину
  • 6 столових ложки цукру
  • 2 яйця
  • половина чайної ложки соди
  • 1 літр молока
  • 2 склянки борошна.
  • 2 склянки суниці.

З чорницями

Приготування:

  1. Змішуємо розтоплений маргарин з 6 столовими ложками цукру, солимо, перемішуємо.
  2. Додаємо до маргарину два яйця, половину чайної ложки соди, збиваємо міксером.
  3. Додаємо 1 літр молока, перемешиваем.
  4. Всипаємо до молока борошно, знову мішаємо.
  5. Випікаємо млинці на сковороді.

Робимо начинку — суницю змішуємо із цукром і робимо начинку для млинців.

Вітамінні

Вітамінні млинці робляться із суміші ягід. Нам потрібні продукти:

  • 1 яйце
  • 10 столових ложок маскарпоне або іншого м’якого сиру
  • 1 склянка молока
  • щіпка солі
  • половина склянки полуниці (краще — суниці)
  • половина склянки чорниці
  • половина склянки малини
  • 4 столових ложки борошна
  • 2 столових ложки цукру
  • 2 столових ложки рослинної олії (для млинців завжди краще використовувати соняшникову рафіновану).

З медом

Приготування:

  1. Борошно просіваємо, солимо, перемішуємо міксером з яйцем і молоком.
  2. Вливаємо дві столові ложки олії, перемішуємо ложкою.
  3. Випікаємо млинці.
  4. У сотейнику (невеликій кастрюльці) нагрівайте деякий час половину склянки чорниці й дві столових ложки цукру, поки маса не стане однорідною.
  5. Зніміть із вогню, додайте полуницю (або суницю) і малину, змішайте його з маскарпоне або іншим м’яким сиром.

Начините млинці сирно-ягідним кремом. Бажано подавати гарячими, полийте сиропом, який залишився від чорниці.

Це цікаво

Млинці відносяться до хлібних продуктів. Вони готуються зі звичайних продуктів, кожний з яких має свою користь:

  • молоко — джерело білка й кальцію
  • борошно — джерело енергії, має у своєму складі вітаміни, клітковину
  • яйця — джерело білка (протеїну, як прийнято говорити в спортивному середовищі)
  • соняшникове масло шкідливе для печінки, але в його складі — багато жирних кислот
  • сіль потрібна для ефективного транспортування по організму людини поживних речовин засобів, у тому числі й молекул кисню, у роботі м’язів, передачі нервових імпульсів
  • цукор — джерело енергії.

Щоб млинці були кориснішими, бажане використовувати домашні продукти, але якщо їх немає, підійдуть і магазинні. Основні начинки, які використовують для фаршируванн млинців — сирна, із грибами, з варенням, джемом, зі сметаною.

Вітамінні

Ссылка на основную публикацию