Багато людей представляють вегетаріанство як повна відмова від смачної їжі. Однак ця система харчування цілком дозволяє споживати апетитні страви. Існує багато рецептів, що дозволяють створювати з продуктів рослинного походження справжні кулінарні шедеври. Апетитні й рум’яні млинці без вершкового масла і яєць, приготовані на кокосовому молоці, яке надає їм ніжний смак, сподобаються не тільки постійним прихильникам вегетаріанства, але й тим, хто дотримує постів. Представляємо рецепт цієї страви.
Інгредієнти
Для вегетаріанських кокосових млинців нам потрібно:
- молоко кокосове ( замість нього можна використовувати мигдальне або соєве) — 400 мілілітрів (2 склянки);
- борошно пшеничне — 220 грамів;
- рослинна олія (підійде звичайна соняшникова рафінована) — 3 столових ложки;
- цукор — 2 столових ложки;
- сіль — щіпка;
- кориця або ванільний цукор — за смаком;
- сода — 0,5 чайних ложки.
Приготування
Рецепт кокосових млинців:
- У просіяне борошно всипте сіль, цукор і соду. Влийте молоко, потім рослинну олію, додайте спеції.
- Ретельно перемішайте тісто й дайте йому настоятися 10-15 хвилин.
- Обсмажте із двох сторін. Щоб млинці вийшли однорідними, рівномірно розподіліть тісто по сковороді круговими рухами, від центру до країв.
- Перед додаванням кожної порції перемішуйте тісто.
- Млинці будуть готові, коли на них з’явиться золотава скоринка.
Подавати млинці до столу можна зі збитими кокосовими вершками, кленовим сиропом, ягодами або варенням, мед — це також пісна страва, хоч і в деякій мірі тваринного походження. Однак можна вважати мед цілком вегетаріанським.
Секрети приготування
Для того, щоб приготувати гарні й смачні млинці, потрібно не тільки точно дотримуватися технології, вказаній в рецепті, але й дотримувати кілька нескладних правил:
- Продукти, з яких готується страва, не повинні бути занадто холодними, краще, щоб вони були кімнатної температури. Тільки не потрібно їх надто довго тримати в теплій кімнаті, щоб вони не зіпсувалися. Щоб вони достатньо зігрілися, достатньо їх витягнути з холодильника на одну годину.
- Вимішуючи тісто, піднімайте ополоник вище, мішайте від дна до поверхні суміші, потрібно дещо збовтати млинцеву суміш, так вона краще насититься киснем, завдяки чому млинці вийдуть більш м’якими й міцними.
- Бажано користуватися чавунною сковорідкою з товстим дном — вона довше зберігає необхідну для випікання температуру. Бортики не повинні бути занадто високими — так буде легше перевертати млинці. Можна взяти спеціальну млинцеву сковорідку — у неї і дно товсте, і бортики низенькі.
- Сковорода повинна бути добре розігріта перед жаркою (але щоб не пригоріла).
- Завжди змазуйте сковороду, у тому числі й з антипригарним покриттям, невеликою кількістю олії перед розігрівом. Це потрібно робити також перед додаванням кожної порції тіста.
- Будь-яке тісто вимагає часу, щоб настоятися, скільки саме — залежить від рецепту й компонентів, якщо без дріждів — досить півгодини, якщо з дріждями — від трьох до шести годин. Після настоювання тісто бажано трохи перемішати, оскільки інгредієнти можуть трохи розшаруватися.
Як бачите, рецепт млинців на кокосовім молоці досить простий і не вимагає великих витрат сил і часу. Сподіваємося, що наші вегетаріанські млинці вийшли пишними, гарними й ніжними на смак. І врахуйте, що вегетаріанство може бути не тільки корисним, а й шкідливим, потрібно враховувати всі плюси і мінуси повної відмови від тваринної їжі, можливо не варто бути переконаним «рослиноїдом», а відмовлятися від їжі тваринного походження на деякий час, наприклад на час посту.