Рецепт вегетаріанських млинців

Багато людей представляють вегетаріанство як повна відмова від смачної їжі. Однак ця система харчування цілком дозволяє споживати апетитні страви. Існує багато рецептів, що дозволяють створювати з продуктів рослинного походження справжні кулінарні шедеври. Апетитні й рум’яні млинці без вершкового масла і яєць, приготовані на кокосовому молоці, яке надає їм ніжний смак, сподобаються не тільки постійним прихильникам вегетаріанства, але й тим, хто дотримує постів. Представляємо рецепт цієї страви.

Ягідні

Інгредієнти

Для вегетаріанських кокосових млинців нам потрібно:

  • молоко кокосове ( замість нього можна використовувати мигдальне або соєве) — 400 мілілітрів (2 склянки);
  • борошно пшеничне — 220 грамів;
  • рослинна олія (підійде звичайна соняшникова рафінована) — 3 столових ложки;
  • цукор — 2 столових ложки;
  • сіль — щіпка;
  • кориця або ванільний цукор — за смаком;
  • сода — 0,5 чайних ложки.

Кокосове молоко

Приготування

Рецепт кокосових млинців:

  1. У просіяне борошно всипте сіль, цукор і соду. Влийте молоко, потім рослинну олію, додайте спеції.
  2. Ретельно перемішайте тісто й дайте йому настоятися 10-15 хвилин.
  3. Обсмажте із двох сторін. Щоб млинці вийшли однорідними, рівномірно розподіліть тісто по сковороді круговими рухами, від центру до країв.
  4. Перед додаванням кожної порції перемішуйте тісто.
  5. Млинці будуть готові, коли на них з’явиться золотава скоринка.

Подавати млинці до столу можна зі збитими кокосовими вершками, кленовим сиропом, ягодами або варенням, мед — це також пісна страва, хоч і в деякій мірі тваринного походження. Однак можна вважати мед цілком вегетаріанським.

Секрети приготування

Для того, щоб приготувати гарні й смачні млинці, потрібно не тільки точно дотримуватися технології, вказаній в рецепті, але й дотримувати кілька нескладних правил:

  1. Продукти, з яких готується страва, не повинні бути занадто холодними, краще, щоб вони були кімнатної температури. Тільки не потрібно їх надто довго тримати в теплій кімнаті, щоб вони не зіпсувалися. Щоб вони достатньо зігрілися, достатньо їх витягнути з холодильника на одну годину.
  2. Вимішуючи тісто, піднімайте ополоник вище, мішайте від дна до поверхні суміші, потрібно дещо збовтати млинцеву суміш, так вона краще насититься киснем, завдяки чому млинці вийдуть більш м’якими й міцними.
  3. Бажано користуватися чавунною сковорідкою з товстим дном — вона довше зберігає необхідну для випікання температуру. Бортики не повинні бути занадто високими — так буде легше перевертати млинці. Можна взяти спеціальну млинцеву сковорідку — у неї і дно товсте, і бортики низенькі.
  4. Сковорода повинна бути добре розігріта перед жаркою (але щоб не пригоріла).
  5. Завжди змазуйте сковороду, у тому числі й з антипригарним покриттям, невеликою кількістю олії перед розігрівом. Це потрібно робити також перед додаванням кожної порції тіста.
  6. Будь-яке тісто вимагає часу, щоб настоятися, скільки саме — залежить від рецепту й компонентів, якщо без дріждів — досить півгодини, якщо з дріждями — від трьох до шести годин. Після настоювання тісто бажано трохи перемішати, оскільки інгредієнти можуть трохи розшаруватися.

З кокосом

Як бачите, рецепт млинців на кокосовім молоці досить простий і не вимагає великих витрат сил і часу. Сподіваємося, що наші вегетаріанські млинці вийшли пишними, гарними й ніжними на смак. І врахуйте, що вегетаріанство може бути не тільки корисним, а й шкідливим, потрібно враховувати всі плюси і мінуси повної відмови від тваринної їжі, можливо не варто бути переконаним «рослиноїдом», а відмовлятися від їжі тваринного походження на деякий час, наприклад на час посту.

Ссылка на основную публикацию