Рецепт і особливості приготування млинців у мультиварці

У кожної господиньки є особливий рецепт смачних і ніжних млинців, якими вона періодично радує свою сім’ю. Ця страва може стати ситним сніданком або смачною вечерею. Сучасні кухонні прилади значно полегшують роботу домашнього кухаря, але не всі знають, як приготувати деякістрави за допомогою техніки. Сьогодні будемо готувати млинці в мультиварці й розкриємо основні принципи випічки за допомогою цієї міні-печі. Готовимо ситні млинці для вихідного дня.

З порічками

Інгредієнти

Склад тіста, з якого печуть млинці в мультиваркі, не відрізняється від складу тіста у звичних млинцях, які печуться на сковорідці. Різниця є хіба у консистенції. Крутити мультиваркою не получиться, як це роблять зі сковородою, тому зазначену в рецепті кількість рідини можна трохи збільшити, тоді тісто рівномірно розтечеться по чаші мультиварки. Для розведення тіста підійде звичайна гаряча вода. У цьому випадку все смак і консистенція залежить від якості борошна, яке може містити більшу або меншу кількість клейковини.

Молоко, олія, яйця, борошно, сіль, цукор

Отже, першою справою потрібно підготувати все компоненти:

  • 1 літру теплого молока (кип’ятити спеціально не потрібно, просто заздалегідь дістати з холодильника, щоб нагрілося при кімнатній температурі);
  • 4 великих яйця (середніх потрібно 6, а дрібних 7-8 штук);
  • 5-6 столових ложок цукру (залежить винятково потреби зробити млинці більше або менше солодкими);
  • половинка чайної ложки солі;
  • 3 повних склянки борошна й ще половина про всякий випадок;
  • рослинна олія для обсмажування (можна взяти вершкове масло).

Борошно потрібно просіяти, щоб наситити його киснем і уникнути потрапляння в тісто сміття. Чайник заздалегідь скип’ятити, щоб вода, яка може знадобитися для зниження густоти млинцевого тіста, була під рукою й трохи охолола.

Випікання

Приготування

Приготування млинців у мультиварці по рецепту, який гарантує чудовий смак і ідеальну випічку, займає трохи більше часу, чому звичайне приготування на сковороді. Тому готувати їх рекомендують тоді, коли немає поспіху. Хоча, якщо є досвід, млинці у мультиварці можна готувати швидко і встигати їх спекти на сніданок.

З медом

Коли усе готове для приготування млинчиків, беремо посуд, у якому зручно замішувати тісто і випікати палянични, запасаємося терпінням і починаємо готувати:

  1. У простору, глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо цукор, а потім збиваємо до появи пінки ложкою (чи вилкою) або вінчиком, також можна перемішувати міксером на невеликій швидкості.
  2. Виливаємо все молоко, додаємо сіль, після чого знову збиваємо до пишної піни й утворення пухирців на поверхні.
  3. Тепер висипаємо в миску просіяне борошно, продовжуючи другою рукою помішувати тісто, щоб не було грудочок.
  4. Готове тісто залишаємо на 10-15 хвилин, щоб усі інгредієнти розподілися й увібрали вологу. Після цього буде зрозуміло, чи потрібно додавати ще рідину чи ні.
  5. Включаємо мультиварку в режим «Випічка» або «Жарка». У сучасних моделях є обидва варіанти, тому вибирайте той, який уважаєте потрібним.
  6. Наливаємо на дно чаші рослинну олію або кладемо шматочок гарного вершкового масла, розподіляємо жир тонким шаром по всій поверхні й починаємо пекти млинці.

Найскладніше буде зробити перший млинець, оскільки потрібно буде методом підбору вибрати потрібне дозування, щоб не вийшли товсті коржі. Також, для початківців може виявитися складним розподіл тесту по дну чаші мультиварки. Для цього цілком підійде звичайна дерев’яна ложка або силіконова лопатка.

Після того, як тісто рівномірно розподілилося по дну чаші у мультиварці, закриваємо кришку агрегату й чекаємо. Очікування залежить від потужності апарата, у середньому від 10 до 15 хвилин. Відкриваємо кришку, перевертаємо млинець. Друга сторона готується швидше, тому через 3-5 хвилин можна знімати млинець на тарілку й приступати приготування до наступного. Оскільки випічка займає багато часу, під час очікування можна приготувати начинки для млинців.

Процес готування досить тривалий, млинці в мультиварці готуються довше, ніж на звичайній сковороді. Тому є зміст пекти не тонкі й мереживні, а сільські товсті млинці, які схожі на коржі. Використовуючи режим «Випічка» можна, зробити млинці із припіком (всипати подрібнені продукти на поверхню млинця у процесі випікання). Для цього підходять розсипчасті начинки, які укладають на недопечений млинець (тісто повинно бути напівсирим), а потім доводять до повної готовності, не перевертаючи на другу сторону. Спробуйте зробити такі млинці з цибулею і яйцями або твердим сиром, це смачно.

Ссылка на основную публикацию