Млинці з додаванням твердого сиру та зелені

Млинці вміє готувати практично кожна господиня. Поряд із традиційним способом приготування млинців існують і інші варіанти. Пропонуємо спробувати незвичайний рецепт — сирні млинці із зеленню, рецепт приготування яких описаний нижче, подаються як до святкового стола, так і просто на сніданок.

З кропом

Інгредієнти

Необхідні інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 1 склянка;
  • розпушувач – 1 чайна ложка;
  • молоко – 0,5 літра;
  • яйця – 2 штуки;
  • сир твердих сортів – 150 грамів;
  • вершкове масло – 50 грамів;
  • цукор – 1 чайна ложка;
  • сіль – 1 чайна ложка;
  • рослинна олія – 2 столових ложки;
  • петрушка або кріп – 1 пучок;
  • часник – 1 зубчик.

Із зеленню

Приготування

Підготуйте всі необхідні інгредієнти:

  • натріть сир на середній тертці;
  • вимийте зелень, висушіть й дрібно нашаткуйте за допомогою ножа;
  • просійте борошно через сито;
  • очистіть зубчик часнику від шкірки й подрібніть за допомогою часникового пресу, або натріть на дрібній тертці, додатково покришивши ножем;
  • підігрійте молоко на вогні.

Будь-яка рідина, що входить до складу тіста, повинна бути доведена до кімнатної температури.

Тепер можна починати сам процес приготування млинців.

Смачні

Візьміть глибоку миску, збийте в ній яйця із сіллю й цукром. Зручніше за все це робити міксером, або блендером.

До отриманої суміші вилийте тепле молоко, додатково перемішайте.

В окремому посуді змішайте пшеничне борошно з розпушувачем, а потім починайте поступово вливати яєчно-молочну суміш. Однією з умов приготування тіста без грудочок є те, що рідина вливається в сухі інгредієнти, але не навпаки.

Збивайте масу до одержання однорідної консистенції.

В отримане тісто додайте рослинну олію, натертий сир, зелень і часник.

Соняшникову олію прийнято додавати наприкінці приготування тіста, інакше воно може вийти занадто щільним.

Ретельно перемішайте всі інгредієнти для рівномірності суміші.

Змажте сковороду рослинною олією, поставте на плиту для розігріву. Олію слід використовувати всього один раз – перед готуванням першого млинця. Краще скористатися сковородою з товстим дном – це найкращий варіант посуду для випікання млинців, така посудина добре прогрівається і не остиває від додавання холодного тіста.

А тепер можна сміливо починати процес випічки млинців, кожен млинець прожарюється з двох сторін до рум’яності й після випікання змащується вершковим маслом.

Після випікання першого млинця спробуйте його на смак. Так можна переконатися в раціональному співвідношенні солі й цукру. При необхідності в тісто завжди можна додати інгредієнт, якого немає або якого недостатньо, якщо млинець занадто солодкий або солений — можна збільшити кількість тіста, додавши пропорційно всі інгредієнти крім цукру і солі.

Подавати млинці потрібно гарячими, можна зі сметаною.

За бажанням, тісто можна доповнювати не тільки кропом або петрушкою, але й ріпчастою цибулею, кінзою або свіжим базиліком. Спробуйте різні варіанти й виберіть той, який найбільше сподобався. Апетитні рум’яні млинці із зеленню дуже смачні. Незвичайний присмак сиру робить страву схожою на грузинські хачапурі.

Ссылка на основную публикацию