Рецепт сибірських млинців має багато різних модифікацій. Ця страва досить економічна — мука, цукор, яйце, сіль, вода і молоко є завжди вдома, а якщо їх і немає, то вони є завжди у продажі у будь-якому продуктовому магазині.
Інгредієнти
Інгредієнти для сибірських млинців:
- молоко — 250 мілілітрів;
- яйце — 2 штуки;
- сіль — половина чайної ложки;
- сода — половина чайної ложки;
- вода — 500 мілілітрів кімнатної температури і 200 мілілітрів окропу (кип’ятку);
- пшеничне борошно — 500 грамів.
При такій кількості ви отримаєте приблизно 20 млинців.
Приготування
Готуємо сибірські млинці:
-
- Беремо потрібну кількість води.
- Борошно просіваємо через сито. Це необхідно щоб видалити грудочки й бруд, а також збагатити муку киснем.
- Всипаємо борошно у воду кімнатної температури. Також вводимо сіль і соду. Усі перемішуємо за допомогою міксера, до утворення однорідної маси.
- Потім додаємо молоко. Перемішуємо до стану густої сметани.
- На даному етапі необхідно в тісто влити склянку окропу. Усе перемішати й поставити трохи остудитися.
- Тепер у тісто додаємо збиті яйця. Знову все ретельно перемішати.
- Тісто готове. Приступаємо до випікання сибірських млинців.
- Беремо сковороду (бажано чавунну). Змащуємо її соняшниковою олією і ставимо на вогонь.
- Коли сковорода розжариться, зачерпуємо ополоником тісто й ллємо на сковороду. У цей час злегка повертаємо сковороду за годинниковою стрілкою, щоб рівномірно розподілити тісто.
- Жаримо із двох сторін.
Рецепт сибірських млинців відрізняється від інших тим, що в нього вливають гарячу воду. Готові млинці складають один на одного. А якщо ви змажете кожний млинець маслом, вони просочаться цим вершковим продуктом і вони будуть ще смачнішими.
Для начинки можна використовувати будь-які продукти: шинку, яйце з цибулею і рисом, копчену рибу, оселедець, варення, ягоди, фрукти в сиропі, сметану й багато чого іншого. Усе залежить тільки від ваших смакових переваг.
Відео дріжджового варіанту.
-
Поради
Корисні поради:
- Сіль і цукор уводити в тісто краще розчиненими у воді;
- Якщо у вас рецепт передбачає додавання кисломолочних продуктів (кефір, кисляк), то соду необхідно загасити оцтом, інакше вона загаситься кисломолочними продуктами.
- Коли ви використовуєте рецепт млинців на дріжджовому тісті, то можете зіткнутися з тим, що тісто не піднімається. Не хвилюйтеся! Усе поправить тепле молоко, потихенько вливайте його в тісто, помішуючи.
- Чим більше ви додасте цукру, тим млинці будуть краще прижарюватися, однак якщо цукру буде забагато, вони можуть пригоріти.
- При замішуванні тіста на млинці важливо дотримуватися послідовності закладки продуктів у млинцеву суміш.
- Сковороду краще змазувати олією тонким шаром, а не лити його на неї.
- При додаванні яєць краще їх збити окремо. Тоді випічка буде смачнішою і пишнішою.