Рецепт сибірських млинців

Рецепт сибірських млинців має багато різних модифікацій. Ця страва досить економічна — мука, цукор, яйце, сіль, вода і молоко є завжди вдома, а якщо їх і немає, то вони є завжди у продажі у будь-якому продуктовому магазині.

Зі сметаною

Інгредієнти

Інгредієнти для сибірських млинців:

  • молоко — 250 мілілітрів;
  • яйце — 2 штуки;
  • сіль — половина чайної ложки;
  • сода — половина чайної ложки;
  • вода — 500 мілілітрів кімнатної температури і 200 мілілітрів окропу (кип’ятку);
  • пшеничне борошно — 500 грамів.

При такій кількості ви отримаєте приблизно 20 млинців.

Карта

Приготування

Готуємо сибірські млинці:

    1. Беремо потрібну кількість води.
    2. Борошно просіваємо через сито. Це необхідно щоб видалити грудочки й бруд, а також збагатити муку киснем.
    3. Всипаємо борошно у воду кімнатної температури. Також вводимо сіль і соду. Усі перемішуємо за допомогою міксера, до утворення однорідної маси.
    4. Потім додаємо молоко. Перемішуємо до стану густої сметани.
    5. На даному етапі необхідно в тісто влити склянку окропу. Усе перемішати й поставити трохи остудитися.
    6. Тепер у тісто додаємо збиті яйця. Знову все ретельно перемішати.
    7. Тісто готове. Приступаємо до випікання сибірських млинців.
    8. Беремо сковороду (бажано чавунну). Змащуємо її соняшниковою олією і ставимо на вогонь.
    9. Коли сковорода розжариться, зачерпуємо ополоником тісто й ллємо на сковороду. У цей час злегка повертаємо сковороду за годинниковою стрілкою, щоб рівномірно розподілити тісто.
    10. Жаримо із двох сторін.

    Випікання

    Рецепт сибірських млинців відрізняється від інших тим, що в нього вливають гарячу воду. Готові млинці складають один на одного. А якщо ви змажете кожний млинець маслом, вони просочаться цим вершковим продуктом і вони будуть ще смачнішими.

    Для начинки можна використовувати будь-які продукти: шинку, яйце з цибулею і рисом, копчену рибу, оселедець, варення, ягоди, фрукти в сиропі, сметану й багато чого іншого. Усе залежить тільки від ваших смакових переваг.

    Відео дріжджового варіанту.

  1. Поради

    Корисні поради:

    1. Сіль і цукор уводити в тісто краще розчиненими у воді;
    2. Якщо у вас рецепт передбачає додавання кисломолочних продуктів (кефір, кисляк), то соду необхідно загасити оцтом, інакше вона загаситься кисломолочними продуктами.
    3. Коли ви використовуєте рецепт млинців на дріжджовому тісті, то можете зіткнутися з тим, що тісто не піднімається. Не хвилюйтеся! Усе поправить тепле молоко, потихенько вливайте його в тісто, помішуючи.
    4. Чим більше ви додасте цукру, тим млинці будуть краще прижарюватися, однак якщо цукру буде забагато, вони можуть пригоріти.
    5. При замішуванні тіста на млинці важливо дотримуватися послідовності закладки продуктів у млинцеву суміш.
    6. Сковороду краще змазувати олією тонким шаром, а не лити його на неї.
    7. При додаванні яєць краще їх збити окремо. Тоді випічка буде смачнішою і пишнішою.

Ссылка на основную публикацию