Рецепт шоколадних млинців

Шоколадні млинці — прекрасний спосіб порадувати родину й гостей. Ці ласощі, які так люблять діти, прекрасно підходять як до традиційного сніданку, так і до святкового столу. До традиційних «млинцевих» інгредієнтів у для цієї страви додається порошок какао. Існує багато варіантів приготування шоколадних млинців з какао: на молоці, йогурті, кефірі, воді, з додаванням приправ і з найрізноманітнішими начинками. Приготуємо одну із цих смачних блюд зі смаком і ароматом шоколаду по простому, швидкому й популярному рецепту.

Посипані пудрою

Інгредієнти

Для приготування шоколадних млинців на молоці вам знадобляться:

  • цукор — 2 столових ложки;
  • молоко — 3 склянки;
  • борошно — 10 столових ложки «з гіркою»;
  • какао — 2 столових ложки;
  • яйця — 3 штуки;
  • рослинна олія — 2 столових ложки;
  • сіль — невелику кількість за смаком.

Цукерки

Приготування

Шоколадні млинчики — рецепт приготування:

Збийте яйця із цукром і сіллю за допомогою блендера, міксера або вінчика.

Влийте в суміш, що вийшла, одну склянку молока й знову збийте.

Всипте тонким струменем молоко, що залишилося, у просіяне борошно, і знову добре все перемішайте. Залиште настоятися приблизно на 30-40 хвилин.

Після цього треба розділити готове для жарки тісто на частини. Третину перелийте в окрему ємність (воно знадобиться для прикрашання млинців візерунками), до частини суміші, що залишилася, додайте какао й ретельно перемішайте.

З малиною

Вилийте на розпечену й змазану олією сковороду половину ополоника тіста з какао, рівномірно розподіливши його, і за допомогою чайної ложки намалюйте на млинці візерунки. Переверніть, щоб він обсмажився з іншої сторони. Кожну сторону потрібно обсмажувати приблизно 40-50 секунд, до появи золотавої скоринки. Завдяки своєму складу млинці із шоколадною начинкою не прилипають до сковороди, тому масло треба наливати на сковороду один раз, перед початком випікання.

Знявши готові млинці з вогню, згорніть їх таким чином, щоб візерунки виявилися зовні, і подавайте до стола. Млинчики із шоколадом мають чудовий смак як у гарячому, так і в холодному виді. Подавати ароматні млинці можна з розтопленим вершковим маслом, сметаною, варенням, шоколадним соусом, згущенкою, медом, будь-яким варенням або морозивом, а наповнювати можна сиром, фруктами, шоколадною пастою й іншими смачними начинками.

Навчившись робити тонкі, ніжні й гарні шоколадні млинці на молоці, ви можете ще більше порадувати своїх близьких, приготувавши смачний десерт із какао рецепт якого ми вам далі надаємо. Апетитне блюдо з витонченим смаком прикрасить собою будь-який святковий стіл.

Торт зі збитими вершками

Для створення цих оригінальних ласощів, смак якого не залишить байдужими любителів шоколаду, вам знадобляться наступні продукти:

  • борошно — 175 грамів;
  • сода — 1 чайна ложка;
  • какао — 4 столових ложки;
  • цукор — 100 гграмів;
  • сіль — 0,5 чайної ложки;
  • рослинна олія — 4 столових ложки;
  • екстракт ванілі — 2 чайні ложки;
  • молоко — 350 мілілітрів;
  • збиті вершки — 230 мілілітрів;
  • цукрова пудра — 30 грамів;
  • шоколад розтоплений — 90 грамів;
  • фрукти, цукрова пудра — за смаком.

Торт

Готуємо блюдо в наступному порядку:

  1. Перемішуємо суміш із борошна, какао, цукру, солі й соди.
  2. Потім додаємо молоко, олію й ваніль і знову ретельно збиваємо до стану однорідної маси без грудок. Ставимо отриману суміш у холодильник на годину.
  3. Невеликими порціями наливаємо готове тісто в розігріту сковороду, змазану олією.
  4. Перевертаючи млинці з какао, жаримо їх до готовності з двох сторін.
  5. Викладаємо приготовані млинці один на одного, не забуваючи змазувати кожний з них вершками.
  6. Заливаємо торт рідким шоколадом, прикрашаємо пудрою й фруктами.

Сподіваємося, що шоколадні млинці, рецептом яких ми з вами поділилися, сподобаються всім.

Ссылка на основную публикацию