Рецепт млинцевих рулетиків

Якщо млинці, які скручені рулетиками, нарізати невеликими стопчиками, вийде страва, яку можна подавати як канапки у широкій тарілці. Таке гощення зазвичай готується до святкового столу, його зручно брати вилкою. Рулетики з млинців можна подавати свіжоприготованими, холодними після відстоювання у холодильнику, підсмаженими на сковородці, спеченими у духовці чи просто підігрітими у мікрохвильовці.

З шинкою

Печінкові

Для тіста:

  • 1 склянка молока
  • 6 столових ложок борошна
  • 2 яйця
  • 3 столових ложки соняшникової олії
  • 1 чайна ложка цукру
  • третина чайної ложки солі
  • третина чайної ложки соди.

Рецепт млинців ми будемо використовувати і в подальшому з іншими начинками. Якщо у вас є свій спосіб приготування млинців — можете користуватися для випікання паляниць власним рецептом. Головне, щоб вони були тонкими, бажано без дірочок і міцними, щоб в них було зручно загортати начинку.

З печінкою

Для начинки:

  • 500 грамів печінки, можна взяти курячу, з індика чи телячу
  • 2 цибулини
  • 2 морквини середніх розмірів
  • 2 яйця
  • щіпка солі
  • щіпка перцю.

Приготування:

  1. Збиваємо яйця.
  2. Додаємо до яєць тепле молоко, перемішуємо.
  3. Невеликими порціями додаємо борошно, перемішуємо. З однієї з порцій борошна потрібно додати третину чайної ложки соди.
  4. Коли маса стане однорідною, додаємо цукор, солимо.
  5. Додаємо соняшникову олію, завдяки чому можна не додавати олії у сковорідку, або ж змастити сковороду невеликою кількістю жиру один раз, тільки перед випіканням.

Випікаємо млинці, поки вони не підрум’яняться, після їх приготування млинцеву стопку накриваємо кришкою від тортівниці, кожнуу паляницю можна змастити розтопленим вершковим маслом з допомгою силіконового пензлика чи лопатки.

Готуємо рулет з млинців з печінковою начинкою:

  1. Варимо печінку, в уже вареному вигляді перемелюємо на м’ясорубці.
  2. Варені яйця дрібно нарізаємо, можна кубиками, а можна натерти на крупній терці.
  3. Піджарюємо дрібно порізану цибулю.
  4. Коли цибуля стане золотистого кольору, додаємо до неї моркву, натерту на терці з великими отворами, після цього тримаємо на вогні ще декілька хвилин (дві — три хвилини).
  5. Додаємо до цибулі і моркви печінку, жаримо, але не пережарюємо, щоб начинка не висохла, а залишалася сочно.
  6. Змішуємо печіночну начинку з тертими яйцями.

Загортаємо начинку у млинці і ставимо у холодильник на ніч. Щоб вони були щільніші, їх можна трохи зжати, огорнувши харчовою плівкою. Млинці потрібно нарізати, розставити на тарілкі стовпчиками і подавати, прикрасивши зверху зеленню. Рулетики можна підігрівати у мікрохвильовці, жарити, запікати, але і просто з холодильника вони дуже смачні і цілком підійдуть для святкового столу.

З шинкою

Начинка:

  • 300 грамів шинки
  • 200 грамів твердого сира
  • трохи кропу
  • баночка майонезу (краще зробити домашній)

Млинці готуються так само, як і в попередньому рецепті.

З майонезом

Готуємо рулет з млинців з начинкою з шинки:

  1. Натираємо сир (можна використати дрібну, але достатньо натерти на крупній терці).
  2. Шинку дрібно нарізаємо кубиками чи тонкими смужками.
  3. Подрібнюємо кріп.
  4. Млинці вкриваємо тонким шаром майонезу, розподіляємо зелень, викладуємо шинку, додаємо зверху трохи твердого сиру, загортаємо у рулет і нарізаємо.

Якщо подавати у холодному вигляді, можна просто потримати страву одну годину в холодильнику, а можна подавати теплими, розігріти у мікрохвильовці чи на сковороді, тоді сир розплавиться і страва отримає сирний смак. Тільки підігрітими їх потрібно швидко з’їсти — бо страви з майонезом швидко псуються.

 

Грибні

Начинка:

  • 300 грамів свіжих грибів, найпростіше рішення — печериці;
  • 1 морквина;
  • 2 середніх цибулини;
  • 2 курячих яйця.

Як приготувати млинці, дивіться у першому рецепті.

З грибами

Готуємо рулез з млинців з грибною начинкою:

  1. Гриби відварюємо.
  2. Нарізаємо гриби тонкою соломкою або пластинками, піджарюємо.
  3. В окремій сковороді піджарюємо дрібно нарізану цибулю і моркву, яку потрібно перед жаркою натерти на крупній терці.
  4. Яйця варимо вкруту і нарізаємо кубиками.

Змішуємо інгредієнти і робимо рулетики. Подавати омжна холодними, або підігрітими у мікрохвильовці.

Млинці краще нарізати стопчиками і встановити на тарілці вертикально. Але можна поставити і горизонтально, проткнувши шпажкою, або по діагоналі, поставивши порцію з декількох штук у тарілку і прикрасивши зеленню, наприклад листочки салату можна поставити під млинці, а зверху посипати кропом і поставити декілька гілочок петрушки.

Ссылка на основную публикацию