Рецепт російських млинців

Людство протягом своєї історії накопичувало досвід у розробці технологій створення різних блюд. Млинці є стравою, яка користувалося популярністю ще із стародавніх часів. Особливо сильно сподобалися ці вироби з тіста в Росії. Традиційний рецепт передбачав створення млинців із дріжджового тіста. Сьогодні стали популярними рецепти, що містять соду, молоко та кисломолочні продукти.

Традиційні

Тонкі на кефірі

Для створення російських млинців по рецепту нам потрібні наступні інгредієнти:

  • яйце – 1 штука;
  • кефір 1 % — 250 міліграмів;
  • борошно – 2 склянки;
  • сіль — пів чайної ложки;
  • цукор – 1 столова ложка;
  • олія соняшникова – 6 столових ложок;
  • вода – півтори склянки;
  • вершкове масло – 1 столова ложка;
  • ванілін – 1 пакетик (ванілін використовуємо за бажанням).

Святковий стіл

Інструкція:

  1. Візьміть глибоку ємність, потім вилийте охолоджений кефір.
  2. У цю ємність висипте сіль, цукор і додайте яйце й ретельно збийте міксером.
  3. Візьміть борошно й просійте через сито.
  4. Висипте борошно повністю й додайте соду.
  5. Знову збийте масу.
  6. Вилийте зазначену кількість соняшникової олії й продовжувати збивати тісто.
  7. Вилийте рідину в дану масу й знову збийте міксером.
  8. Візьміть сковороду, додайте вершкове масло й добре прогрійте сковороду.
  9. За допомогою ополоника налийте трохи тіста й розподіліть його на сковороді.
  10. Випікання млинців повинно проводитися на середньому вогні.

Обсмажити млинчики потрібно із двох сторін. У процесі випікання наступних млинців немає необхідності виливати соняшникову олію. Як начинку можна використовувати згущене молоко, сметану й джем.

Особливість приготування млинців полягає в тому, що вони випікаються швидше, ніж вироби з дріжджового тіста. А комбінація кефіру й соди дає можливість наситити тісто вуглекислим газом, який виділяється внаслідок того, що кислота в кефірі гасить соду, в результаті млинці виходять м’якими, «повітряними».

Торт із яблуками й бананами

Спробуйте приготувати смачне блюдо по іншому рецепту. Це досить важкий рецепт, але ж смачні десерти практично завжди вимагають значних зусиль.

Для створення млинцевого торта поберіть наступні інгредієнти:

  • борошно – 300 грамів;
  • рідина (молоко) – 1 літра;
  • сіль – пів чайної ложки;
  • цукор – 4 чайних ложки;
  • соняшникова олія – 60 мілілітрів;
  • банани – 2 штуки;
  • яблуко – 1 штука;
  • вершкове масло – 40 грамів;
  • цукор – 25 грамів ( для начинки);
  • половина лимона.

Для того, щоб створити десерт зі справжніх смачних млинців, будуть потрібні (для начинки):

  • желе – 1 пакетик;
  • горіхи – 20 грамів;
  • сметана – 150 грамів.

Торт

Етапи приготування:

  1. Поберіть ємність, додайте яйця й цукор, потім посипте сіллю й вилийте в ємність 100 мілілітрів молока.
  2. Борошно просіяти через сито й додати в ємність із яєчною масою.
  3. Додайте молоко й олію й змішайте.
  4. Вилийте трохи маси на сковороду, яку потрібно розігріти й розподіліть рівномірно по всій сковороді.
  5. Коли тісто зарум’яниться, переверніть млинець і прожарте іншу сторону.
  6. Щоб створити начинку, наріжте банани на кружечки, а яблука – скибочками.
  7. Візьміть сковороду й прожарте шматочки яблука на вершковому маслі й додайте трохи лимонного соку.
  8. Висипте порізані банани й цукор.
  9. Змішайте желе з гарячою рідиною.
  10. Візьміть млинці, викладіть начинку, потім помістіть рулетики у форму й вилийте желатин.

Перемістіть в холодильник на півгодини. Дістаньте з формочки, намажте сметаною й посипте горіхами.

Ссылка на основную публикацию