Рецепт прісних млинців

Прісні млинці випікаються без дріжджів. Вони тонкі, еластичні, міцні, у них зручно загортати начинку.

Без начинки

На воді

Для рецепта нам потрібно:

  • 1 склянка пшеничного борошна
  • півтора склянки води
  • 2 столових ложки цукру
  • 3 столових ложки рослинної олії
  • щіпка солі.

Приготування по рецепту:

  1. Теплу воду налийте в миску.
  2. Всипте у воду цукор і сіль, розмішайте, поки не розчиняться.
  3. Сиплемо невеликими порціями борошно, розмішуючи.
  4. Перед випіканням додаємо соняшникову рафіновану олію й перемішуємо ложкою.

Хрусткі

Якщо тісто відрізняється від консистенції рідкої сметани (а саме така консистенція повинна бути), його можна згустити додаванням борошна або розбавити теплою водою (якщо воно занадто густе). Тільки це потрібно робити обережно, тому що занадто сильна зміна пропорцій може відобразитися на смаку млинців.

Далі розжарюємо сковорідку, змащуємо тонким шаром олії силіконовим пензликом або половинкою цибулини, наколотої на вилку. Випікаємо одну хвилину на одній стороні й півхвилини — на іншій.

Час випікання залежить від сковороди, властивостей тіста й власних переваг щодо потрібного ступеня готовності — адже млинці можуть бути світлими, золотистими або припеченими, залежно від часу, який млинець проводить на сковороді й від температури самої сковороди.

На молоці

Продукти для рецепта:

  • 2 яйця,
  • 1 столова ложка цукру
  • половина літра молока
  • 1 склянка пшеничного борошна
  • сіль — половина чайної ложки
  • 3 чайних ложки соняшникової олії.

Напій

Готуємо:

  1. Збиваємо білки яєць.
  2. Після того, як білки добре збилися, додаємо цукор.
  3. Додаємо до збитих білків жовтки, добре збиваємо.
  4. Ллємо тонким струменем молоко, перемішуючи.
  5. Солимо, вливаємо одну столову ложку соняшникової олії.
  6. Сиплемо борошно, потрібно дивитися на консистенцію, щоб тісто було як рідка сметана.

Розігріту сковороду змащуємо рослинною олією. Жаримо млинці із двох сторін.

Гречані

Щоб приготувати по рецепту гречані прісні млинці, нам потрібні продукти:

  • половина склянки пшеничного борошна
  • половина склянки гречаного борошна
  • половина літра молока
  • 4 яйця
  • чверть чайної ложки соди
  • третина чайної ложки солі
  • одна столова ложка соняшникової олії.

Гречані

Приготування:

  1. Змішуємо гречане й пшеничне борошно в глибокій мисці.
  2. Додаємо соду, солимо й перемішуємо, щоб ця суха суміш виглядала рівномірно.
  3. У борошно вливаємо тонким струменем тепле молоко, акуратно перемішуючи вилкою. Щоб було легше розбивати грудки, можна зробити навпаки — у молоко додавати невеликими порціями борошно, у такому випадку легше перемішувати тісто міксером або блендером. Але можна й вилкою, вінчиком, просто в такому випадку зробити суміш однорідною буде важче.
  4. Додаємо яйця й перемішуємо.

На розігрітій сковороді за допомогою силіконового пензлика або половинки картоплини, насадженої на вилку, розподіляємо соняшникове масло. Виливаємо тісто, круговими рухами сковороди формуємо млинець. Після того, як він спечеться на одній стороні, за допомогою лопатки або широкого ножа перевертаємо на іншу сторону. Можна перевертати млинець, підкидаючи його на сковорідці, але для цього потрібний досвід, і потрібно бути обережним, щоб не обпектися самому й не обпекти довколишніх людей.

Час випікання на одній стороні — від однієї до двох хвилин, на іншій — половину від цього часу. Але можна час не засікати, а почекати, поки млинець достатньо підрум’яниться, згодом ви одержите досвід, при якому зможете по виду визначати готовність блюда.

З м’ясною начинкою

Будемо готувати одночасно два види млинців — з м’ясною й сирною начинкою. Можна окремо, але якщо на стіл один млинець г із м’ясом (солоний), інший — із сиром (солодкий). У такий спосіб одночасно можна приготувати м’ясне блюдо й десерт.

Інгредієнти для млинців:

  • 2 склянки борошна
  • 1 літр молока
  • 2 яйця
  • третина чайної ложки соди
  • 4 столових ложки цукру
  • 1 неповна склянка рафінованої соняшникової олії.

З начинкою

Начинка:

  • пучок зеленого лука
  • 1 ріпчаста цибулина
  • 2 яйця
  • 3 столових ложки м’ясного фаршу ( у нього можна додати спеції)
  • пачка жирного сиру
  • 2 столові ложки цукру
  • щіпка солі.

Приготування начинки:

  1. Варимо яйця вкруту.
  2. Дрібно нарізаємо яйця й змішуємо із дрібно нарізаною зеленою цибулею, солимо.
  3. Фарш обсмажуємо з ріпчастою цибулею, нарізаною кубиками. Додаємо спеції, солимо.
  4. Готуємо іншу начинку — сир змішуємо зі сметаною й цукром.

Готуємо млинці:

  1. Нагріваємо молоко, поки воно не стане теплим, додаємо в нього яйце й перемішуємо.
  2. При постійнім помішуванні потроху додаємо борошно, розбиваючи міксером або блендером грудки.
  3. Всипаємо соду, чотири столових ложки цукру, солимо.

Тісто залишаємо на десять хвилин, після цього випікаємо млинці. Загортаємо начинку — сир звичайно загортають рулетиком, а м’ясну начинку — у вигляді конвертика.

Ссылка на основную публикацию