Рецепт пісних дріжджових млинців

Дріжджова випічка — це не складно. Замісили, дали постояти; поки підніметься, в цей час займаємося іншими справами. Звичайно, для приготування таких млинчиків, бажане знати декілька рецептів з чітким алгоритмом дій. Представляємо вам декілька рецептів млинців на дріжджах.

З медом

Інгредієнти

Для рецепта нам потрібно:

  • половина склянки теплої води для дріжджів і склянка теплої води для тіста
  • 1 чайна ложка цукру для дріжджів і 4 чайних ложки цукру для тіста
  • пакетик сухих дріжджів, якщо берете свіжі дріжджі, потрібно близько 40 грамів
  • щіпка солі
  • 3 столових ложки масла для випікання.

Багато господинь віддають перевагу простішим рецептам, оскільки не прагнуть тратити зусилля на готування із дріжджового тіста. Це несправедливо — що тут складного, поставив тісто й займайся власними справами. Над ним не треба стояти й чекати. Подивився, що готове й приступай до випікання. Такі млинці, як і будь-які інші можна робити з будь-якими начинками.

Тісто

Отже, перший наш крок — це приготування тіста. Починаємо готувати пісні млинці на дріжджах.

  1. 100 мілілітрів теплої води змішуємо з 1 чайною ложкою цукру й 3-4 грамами живих або пакетиком сухих дріжджів. Розмішуємо доти, поки дріжді повністю не розчиняться. Відставляємо убік і чекаємо появи пухирців, які обов’язково повинні з’явитися на поверхні. Пухирці не з’явилися — значить дріжджі погані.
  2. У борошно додаємо 4 чайні ложки цукру і ретельно перемішуємо. Додаємо склянку теплої води. Знову ретельно перемішуємо.
  3. Відставляємо убік і чекаємо доти, поки не будуть готові дріжджі, щоб зробити потрібне нам тісто.
  4. Дріжджі готові. З’єднуємо суміш борошна із сумішшю дріжджів. Перемішуйте дуже ретельно, щоб вийшла однорідна маса.
  5. Борошняно-дрідждову масу ставимо в тепле місце. Десь через півгодини дивимося, чи утворювалися пухирці й чи піднялося тісто. Тісто повинне збільшитися в об’ємі й мати характерні пухирці. Будемо сподіватися, що все вийшло й дріжджі ми купили якісні.

На сковороді

Випікання

Можна жарити дріжджові млинці на невеликій кількості олії, а можна олію попередньо додати в тісто (додати по цьому рецепту 2 — 3 ложки в тісто й акуратно перемішати, це потрібно зробити безпосередньо перед випіканням). По цьому рецепту ми готуємо пишні дріжджі, додаємо олію в тісто перед випічкою й змазуємо сковороду при випіканні перших двох млинців. Інші можна жарити без жиру.

Сковорідка повинна бути сухою і розпеченою. Вогонь повинен бути великий, а коли вже добре сковорода розжаритися, можна вогонь зменшити. Далі, як звичайно. Усі треба робити швидко, тому що дріжджові млинці жаряться, так само швидко, як і без дріждів.

Олії багато не давайте, щоб млинці не були жирними, змащуйте сковороду жиром тонким шаром. Якщо використовуєте сковороду з антипригарним покриттям, олії потрібно мінімальну кількість. Чавунні сковороди також мають деякі антипригарні властивості, але олії в неї потрібно додавати трохи більше. Алюмінієвий посуд не дуже підходить для випікання млинців, але якщо використовуєте сковороду із цього металу, потрібно налити масла трохи більше, щоб млинці не прилипали.

Корисні поради

Кілька рекомендацій, які можна застосувати при випічці пісних млинців:

  1. Якщо хочете, щоб Ваші млинці були з дірочками, додайте в тісто трохи окропу.
  2. Можете млинці приготувати, змішавши різні види борошна, наприклад гречану й пшеничну.
  3. Якщо Ви хочете, щоб млинці були пишнішими, збийте їх міксером або блендером.
  4. Їсти млинці бажано гарячими. Під час посту можете поливати їх медом чи варенням. Однак врахуйте, що солодке — це сильний енергетик, тому дивіться, чи потрібен він вам у період посту, також врахуйте, що цукор у великих кількостях шкідливий.

Випічка

Варіанти приготування

Можна зробити з таких млинців налисники. Так називаються млинці, які згортають конвертиком або рулетиком, поклавши в усередину яку-небудь начинку. У піст можна зробити налисники із грибами, картоплею або перемішати картоплю із грибами, тушкованою капустою.

Можете спробувати один оригінальний рецепт смачних млинців. Сиру картоплю натріть на найдрібнішій тертці. У тісто (борошно, цукор, дріжджі), додаємо дві столових ложки рослинної олії й натерту картоплю. Отриману суміш, поставити в тепле місце, вона повинна збільшитися, хоча б в 2 рази. Після того, як тісто збільшилося, можна жарити млинці і їсти.

Ссылка на основную публикацию