Рецепт млинців на заквасці

Одним з поширених рецептів є млинці на заквасці. Млинці виходять м’якими, повітряними, з ажурним малюнком. Крім дріжджів у тісто для таких млинців додають молочнокислу закваску. Сам по собі це продукт дуже корисний, адже закваска містить багато вітамінів та поживних речовин. В заквашеному виді всю користь страві дають жито, гречка. Борошно для закваски можна використовувати за своїм розсудом. Млинці на заквасці подобаються і дітям, і дорослим. Готуємо млинці на заквасці з начинкою із печериць (шампіньонів).

Коржики

Тісто

Для приготування млинцевого тіста буде потрібно:

  • 200 грамів молочнокислої закваски, можна купити в магазині;
  • молоко – половина склянки (100 мілілітрів);
  • борошно — 100 грамів;
  • цукор – три ложки;
  • сіль — одна чайна ложка;
  • яйце – одна штука;
  • вода — половина склянки;
  • рослинна олія;
  • масло вершкове для промазування вже готових млинців.

Продукти

Рецепт приготування

Щоб приготувати млинці на заквасці необхідно зробити правильне тісто, дотримуючись пропорцій й часу настоювання суміші. Розводимо в молоці закваску. Після цього необхідно ретельно просіяти борошно й додати в закваску з молоком. Отриману суміш необхідно ретельно перемішати й поставити в тепле місце на одну годину. Після завершення цього часу обсяг тісто для млинців повинно збільшиться у два рази.

Після настоювання в тісто додають цукор, сіль і одне яйце, ретельно все перемішують. Потім до отриманої суміші додають воду, знову перемішують і залишають на 30 хвилин. Через цей час наше тісто ще раз збільшується в об’ємі й на поверхні з’являються дрібні бульбашки. Після їхньої появи в отриману масу додають рослинну олію й перемішують. Тісто для випічки ароматних млинців готове.

На сковороді

Наступним етапом буде сам процес готування млинців на заквасці. Для цього нам буде потрібно взяти суху сковорідку й прогріти її на плиті, потім додати трохи рослинної олії, змастивши нею дно. Тісто набираємо в ополоник і швидко розподіляємо по дну сковорідки, слідкуючи, щоб дірок у тісті. Потрібно вияснити, скільки тіста потрібно влити у сковороду, щоб млинець займав все днище сковорідки, і водночас не надто товстим. Важливо, щоб дно було рівномірно покрите млинцевою масою, тоді млинець буде міцним та еластичним, не буде рватис.я.

Тісто цьому рецепту виходить досить густим. Тому важливо, щоб на сковороді воно було розподілено швидко. Через дві — три хвилини можна перевертати млинець на іншу сторону, і, почекавши ще пари хвилин, викладати на тарілку. Млинці на заквасці вимагають уваги при випічці, оскільки готуються швидко, і швидко пригоряють. Тому при приготуванні цієї страви потрібно увесь дивитися на те, як млинець випікається, бажано в цей час не відволікатися на інші страви, а готувати начинку неподалік від сковорідки.

Коли млинці на заквасці готові, те їх можна акуратно змастити вершковим маслом, досить промастити одну сторону кожного коржика. Оскільки вироби лежать один на одному стопкою й одна сторона млинця торкається іншого, млинці швидко просочаться маслом і стануть м’якими з ніжним вершковим смаком.

Начинка

У той час як виробу остигають, необхідно приготувати начинку, наприклад із грибів на вершках. Для начинки необхідно взяти:

  • печериці — 400 грамів;
  • склянка жирних вершків;
  • невелику цибулину;
  • вершкове масло;
  • сіль;
  • петрушку;
  • мелений перець.

Рулетики

 

На добре прогрітій сковороді з додаванням вершкового масла обсмажуємо дрібно нарізану цибулю, після того, як вона стане золотистою, додаємо до цибулі нарізані гриби. Жаримо ще десь 15 хвилин і заливаємо все вершками. Накриваємо кришкою й тушкуємо на повільному вогні ще якийсь час, поки вершки не стануть густішими. Після як гриби стануть готовими, все солимо, перчимо, додаємо дрібно нарізану зелень петрушки. Начинка при остиганні ще стане густішою. На кожний млинець досить покласти пару столових ложок начинки, потрібно згорнути або трикутником, або трубочкою. За бажанням можна при обсмаженні цибулі додати трохи нарізаного часника, крім кропу можна додати петрушки та іншої пахучої зелені. Така випічка буде гарним доповненням до меню в прохолодну погоду на обід чи на вечерю, також цей рецепт можна використовувати як святкову страву.

 

Ссылка на основную публикацию