Рецепт вершкових млинців

Якщо спекти млинці на вершковому маслі, вони будуть мати відповідний вершковий смак, а також ніжну структуру тіста, яка відобразитися смакових якостях готових коржів. Є декілька рецептів, яким можна користуватися при приготуванні цього поживної й смачної страви.

Молочний продукт

Тонкі

Для млинців з вершковим маслом нам потрібно:

  • півтори склянки молока
  • 2 столові ложки цукру
  • 3 яйця
  • 8 столових ложок борошна (для млинцевого тіста краще використовувати біле пшеничне борошно вищого ґатунку)
  • 3 столових ложки вершкового масла
  • третина чайної ложки солі.

Рецепт тонких млинців з вершками розрахований на вісім порцій, час приготування — близько 40 хвилин.

Тваринний жир

Готуємо млинці:

  1. Перемішуємо яйця, сіль і цукор, поки кристалики цукру не розчиняться в суміші.
  2. Додаємо склянку молока, півсклянки залишаємо на потім, розмішуємо.
  3. Додаємо борошно, розмішуємо, поки тісто не стане однорідним.
  4. Додаємо півсклянки молока, розмішуємо.
  5. Додаємо тепле (не гаряче) розтоплене вершкове масло, розмішуємо за допомогою ложки.

Випікаємо на нагрітій сковороді, змащеній невеликою кількістю рослинної олії. Після випікання першого млинця сковороду можна не змазувати, а готові коржі можна ставити стопкою й через два-три млинці наливати трохи вершкового масла.

Швидкі

Наступні млинці можна приготувати швидко, при наявності досвіду за 20 хвилин. Нам знадобиться:

  • 2 склянки борошна
  • 4 столових ложки вершкового масла
  • 3 яйця
  • 1 літр молока
  • чайна ложка цукру
  • третина чайної ложки солі.

З шоколадом

Приготування:

  1. У яйця додаємо сіль і перемішуємо міксером.
  2. Вливаємо молоко.
  3. Додаємо потроху борошна, грудки розбиваємо за допомогою міксера, перемішуємо, поки суміш не стане однорідною.
  4. Розтоплюємо вершкове масло, чекаємо, поки воно охолоне й вливаємо в тісто, розмішуємо ложкою.

Змащуюємо сковороду шматочком вершкового масла. Їсти можна з будь-якою начинкою, але можна просто з жирною сметаною.

Це цікаво

Масло відоме здавна — цей жир тваринного походження утворюється внаслідок збивання сметани. Домашнє масло зробити дуже просто — потрібно взяти трилітрову банку, налити в неї половину літра домашньої сметани, закрити кришкою й збивати сметану шляхом тряски банки. Якщо сметана з холодильника, трясти потрібно близько однієї години. Але якщо вона кімнатної температури (її можна підігріти на водяній бані), то процес збивання займає 10 — 15 хвилин. Якщо сметана занадто холодна, і потрібно прискорити процес, можна влити трохи гарячої води. Коли масло почне утворюватися, воно буде відділяться грудочками, окремо буде утворюватися маслянка — масляна сироватка. Масло збирається ложкою й віджимається в блюдце.

Інгредієнт

Склад масла і його вплив на здоров’я людей стали вивчатися на початку ХХ століття. Винуватцем серцево-судинних захворювань, був оголошений холестерин і насичені жири, причому особливо наголос робили саме на шкоді холестерина. У ХХ столітті, щоб уникнути захворювання посудин, люди стали обмежувати вживання цього вершкового продукту. Але серцевих захворювань стало не менше, а навпаки, ще більше. Напевно справа не в холестерині, а в тому, що його концентрація в різних продуктах стала збільшуватися внаслідок погіршення їх якості, і в малорухомому способі життя.

Але наприкінці ХХ століття масло часте мало зовсім інший склад, ніж, скажемо, у ХIX столітті. У наш час його складу стали часто додавати рослинні жири, які мають властивості накопичуватися в організмі й забивають посудини. Крім того в масло стали домішувати консерванти, емульгатори, барвники й інші добавки, за допомогою яких продукт став довше зберігатися й мав кращий товарний вигляд.

Користь натурального вершкового масла:

  • корисні речовини, що містяться в маслі поліпшують зір, шкіру, добре впливають на працездатність;
  • лауринова кислота застосовується для лікування грибкових захворювань;
  • насичені жири протистоять пухлинам в організмі людини (не як лікувальний, а як профілактичний засіб);
  • холестерин, який усе так критикують, сприяє підвищенню імунітету, допомагає людині протистояти низьким температурам у холодну пору року;
  • лінолева кислота зміцнює імунітет;
  • багато вітаміну D, який допомагає людині засвоювати кальцій;
  • арахідонова кислота застосовується організмом у роботі мозку;
  • калорійний продукт додає сил (ожирінню сприяє тільки у випадках малорухомості);
  • масло нормалізує флору шлунково-кишкового тракту.

Масло корисне в невеликих кількостях, але, безсумнівно, якісних вершковий продукт можна й потрібно вживати хоча б кілька раз у тижнів. Крім того, його можна додавати в різні блюда, випічку, використовувати для випікання, і, звичайно ж, масло можна включати до складу млинців.

Ссылка на основную публикацию