Рецепт млинців з додаванням сухого молока

Бувають ситуації, коли господиня захотіла приготувати рум’яні млинці, а молока в холодильнику не виявилося. Не варто відмовлятися від смачної страви. У такому випадку оптимальним рішенням буде приготувати млинчики на сухому молоці. В якості сухого молока може виступити суха дитяча молочна суміш, якщо в домі є мала дитина, ця суміш практично завжди є в наявності. Млинці на сухому молоці вийдуть із тонким молочним смаком і стануть прекрасним доповненням будь-якого сніданку або до вечері.

Апетитні

Інгредієнти

Інгредієнти для млинців на сухому молоці:

  • молоко (у вигляді порошку) – 4 — 5 столових ложок;
  • вода кип’ячена (тепла) – 2 склянки;
  • цукор – 2 столові ложки;
  • борошно пшеничне – 10 столових ложок;
  • яйця курячі – 2 штуки;
  • сіль – за смаком;
  • рослинна олія – 3 столових ложки для тіста й ще трохи для змащування посуду для випічки;
  • вершкове масло – для змащування готової страви.

Інгредієнти

Приготування страви

Приготувати млинці на сухому молоці досить просто. Вони мають класичний смак, тому начинку можна вибрати на будь-який смак. Готуємо страву:

  1. Змішуємо молоко у вигляді порошку з водою. Можна скористатися міксером (або блендером). Це дозволить добре перемішати сухе молоко з водою без утворення грудочок. Якщо молоко свіже, то можна просто все перемішати за допомогою звичайної ложки або вилки, можна використати вінчик.
  2. Збити окремо яйця з додаванням солі й цукру до одержання повітряної пінки.
  3. Додати в молочну суміш яєчну масу. Усе акуратно, але добре перемішати.
  4. Борошно просіяти за допомогою сита.
  5. Всипати в рідину борошно й замісити тісто. Воно повинно бути однорідним, без згустків.
  6. У готове тісто дадаємо рослинну олію і ще раз пермішуємо. Це необхідно для того, щоб млинці не підгоряли і не прилипали.
  7. Залишити приготовлене тісто на 15 або 20 хвилин. Воно повинне трошки «відпочити». За цей час усі компоненти добре розчиняться й млинці вийдуть пружними і не будуть рватися

Випікання

Після того, як тісто постояло, слід розігріти сковороду (краще чавунну або спеціальну млинцеву), змазати рослинною олією й випікати млинці. Для того, що паляниці були смачнішими, їх слід змастити вершковим маслом.

Американські

Шанувальники заокеанської кухні використовують для приготування млинців трохи інший рецепт. Називається така страва «панкейки». Їх можна, як і млинці, подавати із солодким соусом, згущенкою або з варенням. Для того, щоб приготувати млинці на американський лад, необхідно:

  1. Змішати сухі компоненти: молоко (1 склянка, молоко виготовляєм  — 2 столових ложки сухого молока н склянку води), розпушувач (1 чайна ложку), млинцеве борошно (півтори склянки), цукор (півсклянки), щіпку ваніліну й солі.
  2. Після цього в суху суміш влити теплу (але не гарячу) воду (2 склянки).
  3. Окремо в мисці збити курячі яйця до утворення легкої піни.
  4. Акуратно перемішати дерев’яною лопаткою тісто з яйцями, напрямок перемішування — зверху вниз. Якщо перемішуванням не порушити структуру збити білків в тісті внаслідок перемішування, тісто вийде легким, а готові панкейки — м’якими і повітяними.

Панкейки

Випічка на порошковому молоці виходить нітрохи не гірше тієї, у приготуванні якої використовується свіже молоко. До того ж такий продукт має деякі переваги. Одна з них –довгий строк придатності й можливість взяти його із собою, наприклад, на дачу. Тому, якщо немає можливості придбати свіже коров’яче молоко, а є бажання приготувати млинці, сухе молоко стане хорошим замінником.

Ссылка на основную публикацию