Рецепт сметанних млинців

Ніжні на смак і досить ситні млинці виходять зі сметаною. Процес створення таких млинців досить простий. Представляємо два рецепти зі сметаною — з яйцями й без яєць.

Вершкові

Ніжні

Інгредієнтом, завдяки якому тісто виходить з дрібними дірочками, є сметана. Для приготування тіста жирність сметани може бути будь-яка, бажано щоб цей молочний продукт був домашнього приготування.

Інгредієнти

Приготуйте компоненти:

  • сметана — 200 грамів
  • вода — 100 мілілітрів
  • пшеничне борошно — 150-180 грамів
  • курячі яйця — 2 штуки
  • цукор 2 столових ложки
  • сіль — 1 щіпка.
  • сода — пів чайної ложки
  • рослинна олія 2-3 столових ложки.

Складені трикутничками

Приготування

Послідовність виконання рецепта ажурних млинців на сметані й з яйцями.

У пластмасовій або скляному посуді з’єднати сметану й теплу воду. Сметана повинна бути кімнатної температури. Додати соду, розмішати й дати постояти 7-10 хвилин. Над сумішшю повинні піти пухирці.

Яйця збити вінчиком в окремому посуді, додавши туди цукор і сіль. Перемішати зі сметанною масою. Потім усипати просіяне борошно (воно повинно бути попередньо просіяне) й ретельно перемішати, не допускаючи утворення грудочок. Наприкінці приготування суміші додати соняшникову олію. Тісто повинно постояти 10-15 хвилин.

Після того, як тісто відстоялося, можна починати жарити млинці. Спосіб випікання звичайний, на сковороді, до якої не буде прилипати тісто. Для того, щоб тісто добре знімалося, рекомендується жарити на мінімальному вогні. Так млинці будуть краще перевертатися на іншу сторону. Потім вогонь можна додати.

По даному рецепту можна приготувати млинці на сметані й молоці (і ті й ті виходять тонкими, тільки на сметані — тонкі з дірочками, на молоці — без дірочок). Просто для цього воду потрібно замінити на молоко, можна подкисшее.

Без яєць

Млинці, приготовлені без яєць, також будуть ажурними, тобто з маленькими дірочками. Через відсутність у тісті яєць, вони будуть ще ніжнішими і м’якшими.

Інгредієнти

Необхідні продукти:

  • борошно пшеничне — 300 грамів
  • сметана — 200 грамів
  • вода тепла — 400 мілілітрів
  • рослинна олія — 2 столових ложки
  • кукурудзяний крохмаль — 2 столових ложки
  • цукор — 3 столових ложки
  • сіль — 1,5 чайних ложки
  • сода — 0,5 чайних ложки.

Смачні

Приготування

Готуємо сметанні млинці без яєць:

  1. Підготувати просіяне борошно й змішати із крохмалем і содою.
  2. Всипати в теплу воду й ретельно перемішати.
  3. В окремій мисці сметану збити із цукром.
  4. Потім сметану необхідно доповнити сіллю й рослинною олією.
  5. Борошняну суміш з’єднати зі сметанною й перемішати до однорідного стану. Тісто повинно постояти 20 хвилин.

Випікати тонкі млинці на сметані потрібно як звичайно, на рослинній олії. Подавати можна із джемом, медом, варенням або згущеним молоком.

Поради

Корисні поради:

  1. Для тонких млинців тісто повинне бути більш рідким, ніж для товстих.
  2. Борошно для млинців рекомендується просіяти, воно насичується повітрям і тісто вийде більш повітряним.
  3. Чим більше буде додано в тісто яєць, тем воно будуть твердішими. Такі млинці добре підійдуть для фарширування різними начинками.
  4. Перед випіканням тісто обов’язкове повинно відстоятися 15-30 хвилин.
  5. Змащувати сковороду можна шматочком сала.
  6. Готові млинці не варто посипати цукром, хіба що перед запіканням у духовці, з метою карамелізування цукру.

 

Ссылка на основную публикацию