Рецепт млинців на основі згущеного молока

Рецептів млинців багато: їх роблять солодкими, солоними, з різними начинками. Експериментувати можна довго. Млинці зі згущеним молоком виходять у міру солодкими й м’якими. Подавати до столу краще зі сметаною або кислими ягодами. Готовимо тонкі млинці на згущеному молоці.

Солодкі

Інгредієнти

Для приготування десерту буде потрібно:

  • окріп – 2 склянки;
  • сгущенка – 1 банка (приблизно 300 грамів);
  • яйця курячі – 2 штуки;
  • борошно – 2 склянки;
  • рослинна олія – 2-3 столових ложки;
  • сіль – за смаком.

Інгредієнт

Приготування

Завдяки доданому згущеному молоку, млинці виходять еластичними й не рвуться при перевертанні на сковорідці і при загортанні в них начинки.

  1. У глибокій ємності збийте яйця міксером до однорідності, краще використовувати продукти кімнатної температури.
  2. Далі додавайте до яєць сгущенку, ретельно збийте.
  3. До отриманої маси маленькими порціями вводіть борошно, перемішуючи, щоб уникнути появи грудочок. Тісто повинне бути однорідним.
  4. Для заварного тіста обов’язковим компонентом є кип’ячена вода. Продовжуйте збивати тісто віночком, додаючи гарячу воду. Густота тіста залежить від того, які млинчики ви хочете. Для більш товстих можна влити менше води, ніж потрібно по рецепту. А для тонких і хрустких – усі 2 склянки.
  5. Додайте в готове тісто рослинну олію, тепер достатньо перемішати суміш ополоником (не потрібно збивати міксером). Олія дозволить тісту не прилипати до сковороди, а також додасть апетитну скоринку з пухирцями.

Святковий стіл

Випікання

Для випікання краще використовувати спеціальну сковороду, але звичайна теж підійде. Розпечену сковорідку необхідно змастити рослинною олією перед тем, як пекти перший млинець (для наступних млинців змащувати сковороду жиром не потрібно, оскільки олію ми додали в тісто). Розподілити олію тонким шаром можна силіконовою лопаткою або пензликом.

На розігріту сковорідку вилийте 1 невеликий ополоник тіста, акуратно розподіляючи його по всій поверхні. Намагайтеся трохи нахиляти сковороду, щоб млинці вийшли ідеально рівними. Випікайте їх доти, поки краї не отримають золотистий колір, потім переверніть і так само випікайте на іншому боці (тільки удвічі менше часу). Перевертати млинці краще силіконовою або дерев’яною лопаткою.

Знімайте готові млинці, викладаючи їх на тарілку. При бажанні змастіть їх вершковим маслом, яке додасть їм блиск, а також додатковий смак. До того ж, так млинці не злипнуться один з одним.

Поради

Якщо ваші краї млинів під час випікання занадто підсохнули, то це можна легко виправити. Просто помістіть тарілку із теплими млинцями в целофановий пакет на півгодини і млинці розм’якнуть.

Щоб млинці не підгоряли й добре пропеклися, готовте їх на розпеченій сковороді при середньому вогні.

Під час приготування не забувайте періодично перемішувати тісто, щоб тісто біля дна посудини не стало занадто густим і останні млинці на сгущенці не вийшли занадто товстими.

Ссылка на основную публикацию