Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Якщо немає бажання пекти класичні млинці, спробуйте приготувати їх по іншому рецепту, наприклад, з додаванням ряжанки. Цей кисломолочний продукт має ні на що не схожий смак, який передасться млинцям. Солодко-вершкові млинчики з ароматом пряженого молока, приправлені варенням, сметаною або згущенкою, сподобаються багатьом.
Інгредієнти
Для випічки млинців вам знадобляться:
- ряжанка – 300 мілілітрів;
- борошно – 1 склянка;
- яйце – 1 штука;
- цукор – 3 столових ложки;
- рослинна олія – 3-4 столових ложки;
- сіль – щіпка;
- сода – щіпка.
Приготування
Рецепт приготування млинців на ряжанці:
- За допомогою вінчика або блендера або збийте яйця із цукром до його повного розчинення цукру.
- Влийте ряжанку, додайте соду й сіль, добре перемішайте.
- Сюди ж просійте борошно.
- Розмішайте до однорідності, щоб у тісті не залишилося грудочок. Правильна консистенція нагадує вершки: не занадто рідка й не густа.
- Влийте рослинну олію й знову перемішайте, жир захистить млинці від пригоряння.
- Залиште тісто відпочити близько півгодини.
- Відправте на змазану маслом сковороду порцію тіста. Погойдуйте сковороду, даючи тесту рівномірно розподілитися по днищу.
- Жарте до рум’яності, після того, як перевернете на другу сторону, смажте ще 1-2 хвилини.
- Змастіть готову страву вершковим маслом.
Млинці на ряжанці виходять тонкі, з дірочками. За рахунок її додавання вони отримують смак і аромат пряженого молока. Подавайте їх з повидлом, медом або шоколадною пастою.
Приготовані млинці будуть ще смачнішими, якщо їх фарширувати солодкою начинкою, наприклад, сирною. Для цього змішайте 250 грамів сиру з 100 мілілітрами сметани або йогурту, додайте 3-4 столових ложки цукру й збийте до однорідності. Рівномірно розподіліть начинку по поверхні паляниці і скрутіть рулетиком.
Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Також можна начинити соленими додатками, наприклад, ікрою або вершковим сиром. Спробуйте додати в тісто небагато запеченого буряка — страва отримає незвичайний колір та смак.
Заварні
Зауважте, ряжанка повністю замінила молоко, яке традиційно використовується при приготуванні млинців. Якщо ряжанка трохи прокисла в холодильнику (але не зіпсувалась, зіпсовану не можна використовувати), не поспішаєте її викидати, спробуйте заварні млинці на ряжанці по рецепту нижче.
Приготуйте інгредієнти:
- борошно – 150 грамів;
- ряжанка – 250 мілілітрів;
- окріп – 150 мілілітрів;
- яйця – 2 штуки;
- цукор – 2 столових ложки;
- рослинна олія – 50 мілілітрів;
- сіль – щіпка.
Приготування:
- У миску розбийте яйця й влийте ряжанку. Збийте до появи піни.
- У цю же миску просійте борошно, додайте цукор і сіль. Вимісіть однорідне тісто.
- Продовжуючи помішувати, влийте окріп і олію.
- Дайте тісту постояти 15 хвилин.
- Налийте порцію тіста на розігріту чавунну або тефлонову сковороду. Увага: змазувати її маслом не потрібно. Обсмажте млинець до золотавого кольору, переверніть і дайте ще підрум’янитися.
Такі млинці можна подавати зі сметаною або варенням.
Поэкспериментируйте — спробуйте використати житнє або вівсяне борошно замість пшеничного.