Рецепт млинців з додаванням ряженки

Якщо немає бажання пекти класичні млинці, спробуйте приготувати їх по іншому рецепту, наприклад, з додаванням ряжанки. Цей кисломолочний продукт має ні на що не схожий смак, який передасться млинцям. Солодко-вершкові млинчики з ароматом пряженого молока, приправлені варенням, сметаною або згущенкою, сподобаються багатьом.

Рулетики

Інгредієнти

Для випічки млинців вам знадобляться:

  • ряжанка – 300 мілілітрів;
  • борошно – 1 склянка;
  • яйце – 1 штука;
  • цукор – 3 столових ложки;
  • рослинна олія – 3-4 столових ложки;
  • сіль – щіпка;
  • сода – щіпка.

Кисломолочний продукт

Приготування

Рецепт приготування млинців на ряжанці:

  1. За допомогою вінчика або блендера або збийте яйця із цукром до його повного розчинення цукру.
  2. Влийте ряжанку, додайте соду й сіль, добре перемішайте.
  3. Сюди ж просійте борошно.
  4. Розмішайте до однорідності, щоб у тісті не залишилося грудочок. Правильна консистенція нагадує вершки: не занадто рідка й не густа.
  5. Влийте рослинну олію й знову перемішайте, жир захистить млинці від пригоряння.
  6. Залиште тісто відпочити близько півгодини.
  7. Відправте на змазану маслом сковороду порцію тіста. Погойдуйте сковороду, даючи тесту рівномірно розподілитися по днищу.
  8. Жарте до рум’яності, після того, як перевернете на другу сторону, смажте ще 1-2 хвилини.
  9. Змастіть готову страву вершковим маслом.

Млинці на ряжанці виходять тонкі, з дірочками. За рахунок її додавання вони отримують смак і аромат пряженого молока. Подавайте їх з повидлом, медом або шоколадною пастою.

Приготовані млинці будуть ще смачнішими, якщо їх фарширувати солодкою начинкою, наприклад, сирною. Для цього змішайте 250 грамів сиру з 100 мілілітрами сметани або йогурту, додайте 3-4 столових ложки цукру й збийте до однорідності. Рівномірно розподіліть начинку по поверхні паляниці і скрутіть рулетиком.

Також можна начинити соленими додатками, наприклад, ікрою або вершковим сиром. Спробуйте додати в тісто небагато запеченого буряка — страва отримає незвичайний колір та смак.

Заварні

Зауважте, ряжанка повністю замінила молоко, яке традиційно використовується при приготуванні млинців. Якщо ряжанка трохи прокисла в холодильнику (але не зіпсувалась, зіпсовану не можна використовувати), не поспішаєте її викидати, спробуйте заварні млинці на ряжанці по рецепту нижче.

Приготуйте інгредієнти:

  • борошно – 150 грамів;
  • ряжанка – 250 мілілітрів;
  • окріп – 150 мілілітрів;
  • яйця – 2 штуки;
  • цукор – 2 столових ложки;
  • рослинна олія – 50 мілілітрів;
  • сіль – щіпка.

З кисломолочним продуктом

Приготування:

  1. У миску розбийте яйця й влийте ряжанку. Збийте до появи піни.
  2. У цю же миску просійте борошно, додайте цукор і сіль. Вимісіть однорідне тісто.
  3. Продовжуючи помішувати, влийте окріп і олію.
  4. Дайте тісту постояти 15 хвилин.
  5. Налийте порцію тіста на розігріту чавунну або тефлонову сковороду. Увага: змазувати її маслом не потрібно. Обсмажте млинець до золотавого кольору, переверніть і дайте ще підрум’янитися.

Такі млинці можна подавати зі сметаною або варенням.

Поэкспериментируйте — спробуйте використати житнє або вівсяне борошно замість пшеничного.

Ссылка на основную публикацию