Рецепт молочних млинців із сирною начинкою

Якщо потрібно швидко приготувати сніданок, легку вечерю чи просто хочеться зробити простий смачний десерт — приготуйте млинці на молоці з сиром. Сирні млинці дуже популярні, їх можна готувати різними способами, з різними додатками.

З цукровою пудрою

Декілька порад

Господині буде потрібно дві хороші сковорідки, краще щоб це були спеціальні млинцеві з товстим дном і діаметром до 20 сантиметрів. Якщо таких немає — підійдуть тефлонові чи звичайна невелика чавунна сковорідка. Для приготування тіста підійде широка об’ємна миска, розмішувати масу і розтирати грудочки зручно довгою дерев’яною ложкою.

Для наливання тіста на сковороду підійте черпак середнього розміру. Готові вироби викладаємо на широку плоску тарілку.

Мука, яйця і молоко повинні бути свіжими, сир можна приготувати самостійно або купити в магазині.

Рулетики

Класичні

Класичні млинці із сиром виходять м’якими, з дірочками і запахом пряженого молока. Виготовляються на дріждях, дріждждове тісто для млинців називається опарою.

Продукти:

  • молока теплого 1500 грамів;
  • дріжджів живих пресованих 50 грамів;
  • борошна просіяному білої пшеничної 1000 грамів;
  • солі – 1 чайна ложка;
  • цукру – 2 столові ложки з гіркою;
  • 2 цілих курячих яйця;
  • 50 грамів вершкового масла, попередньо розтопленого.

З малиною

Млинці із сиром, приготування:

Ставлять опару з 0,5 літра підігрітого молока, розтертих з ложкою цукру дріжджів, половини кілограма борошна.

  1. Миску з опарою накривають чистим рушником, ставлять у тепло.
  2. Відокремлюємо жовтки в окремий посуд.
  3. Якщо опара почала підніматися, у неї додають сіль цукор, що залишився, жовтки й три столові ложки розтопленого масла.
  4. Масу добре збивають вручну або міксером.
  5. Всипають борошно, що залишилося, збивають.
  6. Повільно доливають молоко, що залишилося, суміш по консистенції повинна нагадувати рідку сметану.
  7. Відставляють опару у тепло, щоб вона знову піднялося.
  8. Збивають раніше відділені білки в круту піну, виливають у тісто.
  9. Залишають масу для підйому на 10-15 хвилин.
  10. Для випічки розігріті сковороди змазують шматочком наколотого на вилку свіжого сала або тонким шаром рослинної олії.
  11. Тіста потрібно наливати зовсім мало -1/2 ополоника, млинець буде в ніжним, у гарних дірочках.
  12. Млинці складати стопкою, промащуючи розтопленим вершковим маслом.

Як готують начинку. Беруть 500 грамів сиру й ретельно розтирають із жовтками двох більших яєць. Додають у розтерту масу 100 грамів цукру, пачку ванільного цукру, 2 ложки густого вишневого варення.

Як подають. Начинку акуратно розмазують по млинцю й звертають трубочкою або трикутником.

Із сиром і ізюмом

Тонкі, як паперовий аркуш, міцні, із дрібними дірочками млинці українці та поляки називають налисниками. Вони готуються дуже швидко. Фарширувати тонкі млинці можна не тільки сиром, але й іншими начинками, поливати згущеним молоком або варенням.

Що потрібно взяти

  • два більші яйця;
  • молока 500 грамів;
  • борошна 250 грамів;
  • масла вершкового 2 столові ложки;
  • цукру дві столові ложки з гіркою;
  • щіпку солі.

Десерт

Приготування

  1. Відокремлюють білки й жовтки.
  2. Всипають цукор і сіль до жовтків, збивають.
  3. У суміш повільно невеликими частинами вливають тепле молоко, збивають.
  4. У миску для тіста просівають склянку борошна.
  5. Вливають молоко з жовтками в борошно, поступово розмішуючи суміш дерев’яною ложкою, щоб не утворювалися грудки.
  6. Збивають білки в піну до крутих піків (як на бізе).
  7. У приготовану суміш поступово вмішують збиті білки й розтоплене масло.
  8. Суміш повинна бути схожою на рідку сметану.
  9. Якщо маса для млинців дуже густа, можна влити трохи теплого молока.
  10. Добре розігріту сковорідку змазують маслом, тісто намагаються наливати дуже тонким шаром.
  11. Налисники жарять на сильному вогні, більш піджарюючи одну сторону.
  12. Зняті зі сковороди млинці змащують попередньо розтопленим маслом.

Як готують начинку. Для начинки розтирають 250 грамів жирного м’якого домашнього сиру із двома жовтками й двома столовими ложками цукру. Для запаху використовують ванільний цукор або ванільну есенцію. Окремо 50 грамів ізюму заливають окропом. Через 10-15 хвилин ізюм зціджують через ситечко, змішують із сиром — як бачите, рецепт начинки досить простий.

Як подають млинці із сиром. Ложку начинки викладають на край більш підсмаженої сторони млинців, загортають конвертом або рулетиком. Перед подачею піджарюють із двох сторін і посипають цукровою пудрою.

Із сирним кремом

Рецепт підійде для малят, яким подобається пишна солодка начинка й для любителів солодкого. Для начинки потрібно вибирати ніжний, жирний домашній сир. Якщо в структурі сиру є крупинки, його пропускають через м’ясорубку.

Що потрібно взяти

  • борошно — склянка;
  • молоко 300 грамів;
  • 3 великих курячих яйця;
  • половину склянки цукру;
  • сіль.

Солодкі

Як готують млинці

  1. Відокремлюють білки від жовтків.
  2. Додають цукор і сіль до жовтків, розтирають до білого кольору.
  3. У суміш тонким струменем вливають тепле молоко, розмішують.
  4. Борошно просівають у посуд для вимішування тіста.
  5. Вливають молоко з жовтками в борошно, ретельно розтираючи суміш, щоб не залишалося грудочок.
  6. Збивають білки до одержання міцної піни з піками (як на бізе).
  7. У приготовану суміш для млинців акуратно вмішують збиті білки.
  8. Розпечену сковороду змащують олією, наливають тісто дуже тонким шаром.
  9. Налисники випікають на середньому вогні до золотавого кольору, вони повинні бути ніжними й тонкими.
  10. Зняті зі сковороди млинці змащують вершковим маслом.

Як готують начинку. Протертий сир (250 грамів) змішують із 2 столовими ложками цукрової пудри й 2 такими ж ложками густої сметани (або збитих вершків).

Окремо 75 грамів світлого ізюму розпарюють в половині склянки окропу, відокремлюють від відвару, з’єднують із сирною масою, додають ванільний цукор, ванілін. Деякі господині додають терту лимонну цедру, смак сирного крему для ніжного і свіжого смаку.

Остиглі млинчика промащують товстим шаром сирного крему, загортають трубочкою.

Як подають. Згорнуті млинці акуратно розрізають по діагоналі гострим ножем, склають на тарілці. На кожну частину налисника кладуть ложку збитих вершків або сметани із цукром. Якщо подобається, налисники можна попередньо підігріти в духовці або мікрохвильовій печі.

Бісквітні

Вироби виходять солодкими й дуже смачними, цілком підходять як десерт для святкового обіду.

Що потрібно взяти

  • борошна 150 грамів;
  • 4 більших яйця;
  • 100 грамів цукру;
  • цедра з одного невеликого лимона;
  • 150 грамів сметани;
  • 100 грамів молока;
  • сіль на кінці ножа.

Сніданок

Рецепт млинців

  1. Відокремлюють білки від жовтків.
  2. З’єднують цукор сіль, жовтки й розтирають дерев’яною ложкою до білого кольору або збивають міксером.
  3. У суміш вводять жирну сметану, злегка збивають.
  4. У яєчно-зметану масу тонким струменем вливають підігріте молоко, розмішують.
  5. Просіяне борошно висипають у посуд для вимішування тіста.
  6. Вливають суміш із молоком і жовтками в борошно, ретельно розтираючи, щоб не залишалося грудочок.
  7. Збивають білки до одержання міцної піни з піками.
  8. Приготовану суміш для млинців з’єднують зі збитими білками.
  9. Тісто повинно відпочити на 20 хвилин.
  10. Налисники печуть на середньому вогні до золотистого кольору, вони повинні бути ніжними й тонкими.
  11. Зняті зі сковороди млинці змащують вершковим маслом, начинкою із сиру, загортають трубочкою.
  12. Викладають рулети із млинців у змащену вершковим маслом форму для запікання й прогрівають у духовці при 180 градусах 20 хвилин.

Як готовлять начинку. Для таких млинців можна використовувати начинку, приготування якої описано в попередньому рецепті.

Як подають. Теплі налисники подають нарізаними на порції, политі збитою із цукром сметаною.

Ссылка на основную публикацию