Рецепт млинців на одну літру молока

Для великого сімейства, щоб спекти багато млинців, найкраще заводити тісто для млинців на 1 літр молока. Рецепт млинців на молоці без додавання води дозволить приготувати їх ніжними, смачними, пухкими. Їх звичайно їдять без начинки, поливши сметаною й посипавши цукром.

Сніданок

«Весільні»

Якщо потрібні смачні й міцні тонкі млинці, у які потрібно загортати начинку – у тісто додають більше яєць. Кожна господиня, спробувавши багато рецептів, з часом знаходять оптимальну комбінацію складових для млинців.

В Україні тонкі, як аркуш паперу, але міцні й дуже смачні млинці на молоці називають налисниками. Їх можуть подавати до святкового стола – на ювілеях і весіллях, як доповнення до курячого бульйону або спеціального «питного» борщу, який ставиться на стіл у чашках. Для начинки використовують мелене м’ясо.

Традиційні

Потрібно взяти:

  • склянка борошна
  • склянка крохмалю картопляного;
  • літр теплого молока;
  • 7 більших курячих яєць (або 9 маленьких);
  • по половині чайної ложки цукру й солі;
  • рослинна олія.

Як готувати:

  1. Висипаємо в підготований посуд (миску або каструлю) просіяне борошно й крохмаль, перемішуємо.
  2. Окремо збиваємо яйця із цукром і сіллю.
  3. Додаємо молоко до яєць, продовжуючи збивати.
  4. Порціями, розмішуючи, ллємо молочну суміш у борошно.
  5. Замішуємо тісто, розтираючи грудочки, перевіряємо консистенцію – воно повинне бути густоти питних вершків.
  6. Жаримо на розпеченій сковорідці, змащеної рослинною олією за допомогою половинки розрізаної картоплини. Налисники не повинні бути перепечені, тоді вони будуть м’якими та еластичними.

У готові млинці на молоці загортають начинку щільним конвертом, перед подачею запікають у духовці або мікрохвильовці, можна присмажити на рослинній олії. Налисників виходить багато, при бажанні їх можна заморожувати на запас, а потім розігрівати.

Для начинки 500 грамів відвареного м’яса провертають на м’ясорубці. Середню білу ріпчасту цибулю дрібно нарізають і присмажують на рослинній олії до слабкого золотавого кольору. М’ясо й цибулю з’єднують, сіль, перець додають за смаком.

Класичні на дріжджах

Традиційні млинці на молоці готовлять на суміші солодкого й кислого молока (кисляку), кефір для цього не використовують – він дає занадто різкий кислий смак. Час, витрачений на підготовку тіста, окупається особливим смаком – млинці на молоці мають ніжний смак та  дуже ситні.

Потрібно взяти:

  • кисляк – 700 грам;
  • свіже тепле молоко – 300 грам;
  • дріжджі свіжі пресовані – 100 грам;
  • борошно пшеничне сорту екстра (або вищого) – 4 склянки;
  • яйця курячі – 4 великих або 5 маленьких;
  • цукор – 7 столових ложок;
  • сіль – чайну ложку;
  • вершкове масло, попередньо розтоплене – 100 грам.

 

Як готувати:

  1. У приготовленому глибокому посуді розтирають дріжджі й цукор, поступово вливають кисле молоко кімнатної температури.
  2. Як тільки дріжджі почнуть оживати, всипають попередньо просіяне борошно, ретельно розмішують.
  3. Ємність із тістом відправляють у холодильник на 12 годин (можна й на більш тривалий строк).
  4. В окремому посуді розтирають яйця з маслом, цукром і зіллю.
  5. У тісто, що забродило, виливають яєчну суміш, добре вимішують і залишають на робочому столі.
  6. За 45 хвилин тісто повинне ще раз піднятися, його потрібно перемішати.
  7. Підігрівають молоко до температури 35-40 градусів (воно повинно бути трохи теплим на дотик) і потроху, розмішуючи, додають це молоко у тісто, розбавляючи його до потрібної густоти.

Печуть на сковороді пробний млинець – якщо він виходить занадто товстим, доливають ще молоко. Сковорідку перед випічкою змазують шматочком сала, тісто наливають дуже тонким шаром.

Готові ніжні, з дірочками млинці складають на тарілку стопкою, промащуючи кожний розтопленим вершковим маслом. Подають із будь-якою начинкою, або просто поливають сметаною.

Звичайні

Іноді приготувати сніданок або вечеря потрібно швидко й смачно. Млинці на молоці готуються швидко, їх вистачає на родину їх 4 людей.

Потрібно взяти:

  • 1 літру молока;
  • чотири яйця;
  • 2 склянки просіяного пшеничного борошна;
  • 3 чайних ложки цукру;
  • ½ чайної ложки солі.

Продукти

Як приготувати:

  1. У глибокому посуді розтирають яйця й цукор.
  2. 2/3 молока підігрівають до температури 40 градусів і вливають у яйця, постійно перемішуючи.
  3. Просівають борошно, маленькими порціями всипають у молочну суміш, добре розмішуючи й розтираючи грудочки.
  4. У готове тісто додають рослинну олію й ¼ чайної ложки соди.

Жарять на добре розігрітій сковорідці до золотавого кольору, якщо вогонь буде маленьким, млинці вийдуть сухими й втратять маслянисту консистенцію.

Готові млинці можна посипати зверху цукрм, полити вершковим маслом або сметаною.

Ссылка на основную публикацию