Рецепт млинців на гарячій воді

Про популярність тієї чи іншої страви судити по кількості різноманітних рецептів його приготування. Оладки, а також млинці за цим принципом є дуже популярними. Існує багато варіантів замісу тіста для товстих або тонких млинців, рецепти між собою відрізняються порядком додавання інгредієнтів, складом, а великою різноманітністю начинок. При цьому смак готового блюда може відрізнятися навіть при використанні однакових компонентів, різниця може полягати у пропорціях продуктів, технології приготування.

З полуницями

Особливості

Базовий рецепт містить універсальні інструкції й допоможе приготувати вкуснейшие ажурні млинці на окропі. Любителямповітряної випічки варто спробувати приготувати млинці на молоці з окропом, які відрізняються пористою структурою, легко готуються, добре підходять для всіх типів начинок і поливок.

До святкового столу

Вони виходять тоненькими, еластичними, з багатьма дрібними отворами, нагадуючи мереживне полотно. Класичний рецепт тонких млинців, замішаних на окропі, легко видозмінити й зменшити калорійність, приготувавши тісто тільки з використанням води без молока або замінивши його нежирним кефіром. Хоч, звичайно, така заміна інгредієнта призведе до зміни смаку, а молочні млинці вважаються наймачнішими.

Інгредієнти

Млинці на молоці знайомі більшості господинь, але головна перевага рецепту, за яким в тісто потрібно додавати окріп в тому, що саме завдяки цьому інгредієнту (кип’ятку) виходить пориста структура, а на поверхні готового млинця з’являються маленькі дірочки. Як і для більшості рецептів випічки, усі складові повинні бути приблизно однієї температури, це поліпшить якості млинцевого тіста.

Апетитні

Млинці на окропі з молоком, інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 1 склянка;
  • тепле молоко – 1 склянка;
  • вода, що тільки що скипіла, – 1 склянка;
  • яйця середнього розміру – 2 штуки;
  • цукор – 2 столові ложки;
  • рослинна олія – 2 столові ложки;
  • трохи солі.

Не забудьте просіяти борошно, це полегшить процес вимішування й дозволить млинцевому тесту насититися киснем. Для приготування млинців на одному окропі в складі продуктів молоко міняємо на кефір або інший кисломолочний продукт із низькою жирністю.

Приготування

У приготуванні тонких млинців на молоці з додаванням киплячої води немає нічого складного.

  1. У широку, глибоку миску розбиваємо яйця й висипаємо цукор, після чого ретельно вимішуємо або збиваємо міксером.
  2. Потім вливаємо окріп і продовжуємо розмішувати. Секрет того, щоб яйця не згорнулися дуже простий. Не зупинятися, перемішувати дуже енергійно!
  3. Виливаємо в посуд увесь обсяг молока, додаємо рослинну олію, потім ще раз збиваємо міксером.
  4. В останню чергу висипаємо борошно й розмішуємо до повного зникнення грудочок.
  5. Пекти найкраще на широкій чавунній сковороді, лише трохи змазавши її олією.
  6. При випічці виходять рум’яні, ажурні, ароматні млинці з дірочками, які дуже подобаються дорослим і дітям.
  7. До млинців прийнято подавати мед, згущене молоко, варення й джеми. Також гарним варіантом стануть ситні начинки, якими можна нафарширувати остиглі млинці, що залишилися від сніданку й приготувати смачну вечерю.

Тонкі млинці виходять при правильному дозуванні тіста на кожен виріб (щоб тісто рівномірно розтікалося тонким шаром по днищу сковорідки). Для кращого дозування використовуйте велику дерев’яну ложку, об’єм якої дорівнює одній порції млинців.

Варіанти приготування

Ті, хто стежить за фігурою, теж повинні смачно і повноцінно харчуавтися. Для них існує варіант рецепту млинців на окропі із заміною калорійного молока легким кефіром або сироваткою. Вони не менш смачні, але по зовнішньому вигляду трохи відрізняються від класичних млинців, менше підрум’янюються, більш сухі.

Любителі експериментів можуть спробувати приготувати млинці взагалі без додавання будь-якої іншої рідини, крім води. У такому випадку для більш насиченого смаку можна збільшити кількість яєць.

Легкі в готуванні, чудові не смак, найніжніші млинчики на молоці з окропом стануть прикрасою стола й, можливо, популярним рецептом сімейної кулінарної книги.

 

Ссылка на основную публикацию