Рецепт млинців з додаванням кулеші

Куліш — це пшоно, приготоване на молоці, воді або бульйоні. Ця каша є смачною і поживною, її готували козаки і чумаки у дорозі. З куліша можна приготувати смачні млинці.

На основі каші

Інгредієнти

Готовимо млинці на куліші «Боярські», для рецепта буде потрібно:

  • пів склянки промитого пшона;
  • 0,5 літра води;
  • склянка манної крупи;
  • два курячі яйця;
  • соняшникова олія — 1 столова ложка;
  • щіпка солі;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • пакетик сухих дріжджів (8 грамів);
  • 500 грамів борошна;
  • щіпка соди;
  • 700 мілілітрів молока.

Зерно

Приготування

Послідовність приготування:

  1. Спершу відваріть пшоно. Залийте його водою й зваріть до повної готовності, поки каша не стане м’якою й однорідною. Поки пшоно остигає, займіться манкою. Крупу залийте склянкою підігрітого молока, додайте туди яйце, сіль і цукор. Ретельно перемішайте все й з’єднайте з кулішем. Пшоно обов’язково, повинно трохи охолонути.
  2. Тепер зробимо закваску. Візьміть дріжджі й змішайте їх з 2-3 столовими ложками теплого молока. Перемішайте закваску й влийте в масу з кулішем. Тепер, потроху додавайте борошно й замішуйте тісто. Коли консистенція стане середньої густини (трохи густіше, ніж на оладки), накрийте миску рушником і залиште в теплому місці на 7-8 годин. Якщо ви хочете прискорити процес, можна просто поставити тісто на 1-2 години на духовку, нагріту до 50 градусів.
  3. Коли тісто буде готове, воно збільшиться в об’ємі у два рази. Вилийте в нього молоко, що залишилося, яйця, перемішайте й спечіть млинці. Справжні млинцю не будуть тоненькими, не очікуйте побачити тонкі паляниці. Млинці виходять схожими на коржі, дуже м’які і з ніжною консистенцією. Велика кількість дірочок надає блюду естетичного зовнішнього вигляду. Перевертати млинці потрібно лопаткою. Перед випічкою добре розігрійте сковороду й змажте рослинною олією.

Особливості

Млинці на куліші із пшона виходять дуже ситними. Це відмінний сніданок. Подайте їх з вершковим маслом, прикрасьте зеленню. Такі коржі, звичайно, не загорнеш, як млинці в трубочку. Однак, саме такі товсті млинці були на Русі традиційним блюдом. Можливо, приготування займе трохи більше часу, ніж звичайних млинців. Але зусилля варті результату.

Не буде потрібно ніякої начинки, вона уже є в складі тіста — це пшоно. Теплі млинці бажано змастити вершковим маслом, подавати можна зі сметаною.

Пшоняну крупу вважають однією із найкорисніших серед круп, каша з неї корисна при отруєнні й інтоксикації. Діти не завжди готові є просто кашу із пшона, а от млинці будуть їсти із задоволенням. Млинці на пшоняній крупі- не тільки смачна, але й корисна страва, вона дуже поживна і дає організмові багато енергії, яку можна використати для фізичної та розумової роботи.

Ссылка на основную публикацию