Рецепт мереживних млинців на дріжджах

Найпоширеніша страва української і російської кухні — млинці. Цікава комбінація тонкого тіста й різних начинок, роблять цю страву популярною, як серед любителісолодких страв, так і серед тих, хто віддає перевагу солоній їжі. Консистенція млинців залежить від основних інгредієнтів – рідини й борошна. Млинці готовлять на воді, молоці, кефірі, з додаванням кисломолочних продуктів або пива. Навіть по своїй структурі млинці виходять різні — більш щільні або навпаки тонкі. Якщо млинці виливати на сковороду тонким струменем, можна формувати різноманітні узори, таким чином паляниці виходять мереживними.

Візерунок

Особливості

Рецепт універсальний, оскільки підходить, як для святкового стола, так і для звичайного чаювання, швидкість приготування дозволяє випікати тоді, коли потрібно спекти млинці швидко, наприклад на сніданок.

Спекти мереживні млинці на дріжджах можуть кулінари, які мають деякий досвід. Зробити вироби найтоншими, візерунковими й при цьому еластичними досить непросто для початківців. По-перше, тісто для цієї випічки необхідно готовити строго по рецептурі, щоб не вийшло занадто густим або рідким. Потім, потрібно витримати температурний режим при розведенні дріжджів, є ще багато всяких нюансів, які розглянемо далі. У якості начинки можна приготувати як солодкі додатки, так і м’ясне, рибне наповнення. Один з рецептів для особливих випадків, який обов’язково сподобається й дітям, і дорослим передбачає начинку із сиру й родзинок.

Тонкі

Інгредієнти

По рецепту для тіста потрібно:

  • дріжджів у сухому виді — дві чайні ложки;
  • борошна — три склянки з гіркою;
  • молока – 0,8 літра.
  • цукру — дві столові ложки;
  • солі — одна чайна ложка;
  • рослинної олії — дві столових ложки;
  • яйця — три штуки.

Для начинки нам знадобитися:

  • сир жирний 18% — 400 грамів;
  • два свіжі курячі яйця;
  • цукор — одна або дві їдальні ложки;
  • ізюм – 50 грамів.

Приготування

Мереживні млинці на дріжджах, рецепт приготування:

  1. Спершу готуємо основу (тісто) для нашої випічки. Підігріваємо 400 мілілітрів молока до теплого стану, не даємо закипіти. Потім змішуємо молоко із дріжджами, даючи повністю розвестися дріжджам. Залишаємо настоюватися на 10-15 хвилин.
  2. Тим часом беремо яйця й розбиваємо в отриману суміш. Потім додаємо цукор і сіль. Усі ці інгредієнти збиваємо вінчиком. До отриманої маси додаємо борошно, при цьому необхідно все ретельно перемішати, розбиваючи грудочки. Після того, як суміш стане однорідною, її можна поставити в тепле місце на 20 хвилин.
  3. Після того, як тісто настоялося додаємо в нього молоко, що залишилося, попередньо давши йому закипіти. Потім вливаємо рослинну олію. Потім все ретельно перемішуємо й ще раз перевіряємо, щоб у тісті не було грудочок.

З ягодами

Тепер переходимо до самого процесу випічки наших млинців. Спершу змащуємо сковороду рослинною олією. Беремо середній ополоник і набираем млинцеву масу й акуратно, і не поспішаючи переливаємо її на сковорідку. При цьому необхідно нахиляти сковорідку в різні сторони і по колу, щоб уся суміш розподілилася рівномірно. Важливо, щоб наші кулінарні вироби були однакової товщини, тому що це дозволяє пропекти їх рівномірно.

Млинці не люблять сильного вогню. Тому, як тільки ви перелили масу в сковорідку, необхідно відразу ж скрутити вогонь. Спеціальною лопаточкою перевертаємо млинець. Зрозуміти, коли потрібно це робити можна, якщо уважно спостерігати за тістом. Як тільки в нього починають утворюватися пухирці на поверхні, міняється колір від температури — це сигнал до того, що можна перевертати наш виріб. Після того, як усе прожарилося, отриману спечену паляницю викладають на тарілку. Усі наступні дріжджові млинці складають один на іншою стопочкою.

Начинку готовлять, починаючи з ізюму. Сухі виноградини заливають окропом і залишають на 15-20 хвилин, щоб вони розпарилися.

Потім приступають до сиру. Його потрібно перетерти із цукром. На теплі млинці кола кладуть начинку  — одну або дві столові ложки, кількість начинки залежить від розміру випечених виробів. Кожний млинець із начинкою звертають трубочкою або трикутником. Потім беруть глибоку форму для духовки й викладають вироби, їх потрібно пересипати цукром або полити сметаною. Необхідно помістити форму із млинцями в розігріту до 160 градусів духовку. Час приготування становить 25 — 30 хвилин.

Ссылка на основную публикацию