Рецепт кислих млинців

Якщ в холодильнику є кисле молоко, не його обов’язково викидати. Воно підійде для приготування кислих млинців. Вони не виходять кислими, як можна подумати з назви, навпаки, мають смак, близький до звичайних млинців, а також апетитний вид. Їх можна приготувати також на основі кефіру, закваски, ряжанки.

З дріждями

Класичні

Для того, щоб приготувати кислі млинці на дріжджах, нам потрібно:

  • борошно пшеничне – 500 грамів
  • скисле молоко – 700 мілілітрів
  • яйця – 3 штуки
  • дріжджі – 1,5 чайних ложки
  • сіль – 0,5 чайної ложки
  • цукор – 3 чайних ложки
  • рослинна олія (її потрібно буде додати в тісто) – 50 мілілітрів.

Без начинки

Рецепт кислих млинців:

  1. Підігріваємо склянку молока, виливаємо в широку посудину, додаємо сухі дріжджі й половину чайної ложки цукру. Висипаємо просіяне борошно (2 столових ложки), ретельно перемішуємо й залишаємо в теплі приблизно на півгодини. Суміш збільшиться в розмірі майже в 2 рази.
  2. Збиваємо яйця в іншій мисці, кладемо сіль і решта цукру. Наливаємо туди дві склянки молока, олію й добре перемішуємо. Додаємо молочно-яєчну суміш в опару, що мала піднятися протягом півгодини, на які ми її залишали, перемішуємо й починаємо потроху висипати борошно. Повинне вийти нерідке, в’язке тісто.
  3. Залишаємо ще на годину при кімнатній температурі під рушником або харчовою плівкою. Потім знову перемішуємо й даємо йому настоятися ще чверть години.
  4. Щоб тісто не було занадто густим, розбавляємо його молоком (100 мілілітрів) і знову забираємо на 15 хвилин. Обсмажуємо млинці до рум’яної скоринки із двох сторін. Приготовлені млинці викладаємо на тарілку стопкою.

Кислі дріжджові млинці можна поєднувати з найрізноманітнішими начинками. Любителі солодкого додають згущене молоко, варення або мед. Також можна використовувати солоні начинки, наприклад м’ясний фарш.

На гречаному борошні

Інгредієнти:

  • 1 склянка пшеничного борошна
  • 1 склянка гречаного борошна
  • 2 яйця
  • 600 мілілітрів кислого молока
  • 1 чайна ложка соди
  • 1,5 чайних ложки розпушувача
  • цукор, сіль за смаком (залежно від того, солодка або солона буде начинка)
  • 1-2 столових ложки соняшникової олії.

Гречані

Приготувати тісто по даному рецепту буде не важко:

Збиваємо в ємності яйця, молоко, цукор, сіль і соду. Підсипаємо борошно й розпушувач. Залишаємо тісто в теплі протягом п’яти хвилин, потім наливаємо в тісто олію й перемішуємо. Випікаємо млинці.

Гречане борошно корисне для здоров’я, має багато вітамінів і мінералів. Його можна зробити в домашніх умовах (наприклад пермолоти гречку на кавомолці).

Поради

Для випікання млинців краще використовувати чавунну сковорідку з товстим дном. Товсте днище краще зберігає температуру і холодне тісто не буде значно охолоджувати сковороду, як це може бути, якщо дно у посудини для випікання тонке. Необхідно розігріти сковороду, змазати жиром і тільки після цього починати готувати млиці. Для перевертання буде потрібно дерев’яна лопатка.

Перед замішуваннямтесту дістаньте необхідні продукти з холодильника на якийсь час, щоб вони були кімнатної температури.

Щоб млинцівийшли м’якими, ніжними, повітряними, рекомендується збивати білки й жовтки окремо, збиті білки додавати в тісто безпосередньо перед випіканням, перемішувати їх в тісті акуратно ложкою, щоб вони не втратили свою повітряну структуру.

Якщо дати забагато борошна, вийдуть оладки, а не млинці.

Постарайтеся повністю позбутися грудочок. Для цього підійде вінчик, але для кращого результату використовуйте блендер або електричний міксер.

 

Ссылка на основную публикацию