Рецепт пшеничних млинців

Для приготування пшеничних млинців потрібні продукти, які завжди є під рукою. Із пшеничного борошна виходять тонкі, повітряні, ніжні і дуже смачні млинці.

Порція

Класичні

Інгредієнти

Продукти:

  • 0,5 літра молока
  • 3 яйця
  • 1 — 1,5 склянки пшеничного борошна
  • 1 столова ложка цукру
  • щіпка солі
  • 30 мілілітрів рослинної олії
  • 40 грамів вершкового масла
  • половина чайної ложки розрихлювача тіста.

Злак

Приготування

Готуємо пшеничні млинці:

  1. Спершу потрібно розділити білки і жовтки. Для цього акуратно розбиваємо скарулупу так, щоб вийшло дві половинки. Потім над посудиною «переганяємо» жовток з одной частини скарулупи в іншу, поки не позбудемося від білка (він повинен опинитися у тарілці).
  2. Для жовтків потрібно виділити окрему об’ємну миску, додати до них сіль, потім цукор і розтерти всю отриману масу.
  3. В готову суміш додаємо холодне молоко (з теплим тонкі млинці не виходять).
  4. В окремому місткому посуді міксером або вінчиком збиваємо білки, приблизно 5 хвилин.
  5. Потім вливаємо збитий білок до жовтків, перемішуючи.
  6. В отриману масу додаємо розпушувач і повільними рухами додаємо невеликими порціями просіяне борошно. Все збиваємо, позбавляємося від грудок. Млинцеве тісто повинно бути як рідка сметана — рідке, але не водянисте. У надто густе тісто наливаємо трохи молока, а в рідке насипаємо трохи борошна. Якщо млинці починають рватися — це ознака того, що недостатньо борошна, уважно слідкуйте за процесом.
  7. Наливаємо рослинну олію в тісто, щоб воно не прилипало до сковорідки і все перемішуємо.

Випікання

Поради

У даному рецепті ми віддаємо перевагу пшеничному борошну і молоку, оскільки з цих продуктів виходять м’які, еластичні і тонкі млинці. Зверніть увагу: для найкращого результату використовуйте продукцію з поміткою «вищий гатунок» і дрібного помолу. Перед приготуванням борошно потрібно просіяти.

Наш рецепт без використання дріждів. Це допоможе нам зекономити час і спекти тонкі млинці. Щоб тісто було мереживним і повітряним, слід додати в нього розпушувач тіста чи погашену оцтом або лимонним соком соду.

При випіканні потрібно враховувати:

  • при випіканні найкраще використовувати чавунну сковорідку, але, якщо такої немає, то підійде звичайна сковорода з антипригарним покриттям і товстим дном;
  • потрібно у черпак набирати стільки тіста, скільки потрібно для рівномірного розподілення по дну сковородки, з другого разу ви будете приблизно бачити, скільки набирати тіста в одну порцію;
  • для того, щоб тісто розподілилося по верхні сковороди рівномірним шаром, при його наливанні тримаємо сковороду під нахилом, наливаємо тісто у центр і у повітрі робимо швидкі кругові рухи за годинниковою стрілкою;
  • починаємо випікати тільки на розігрітій сковороді, змащеній олією (перша сторона випікається біль двох хвилин, друга — за хвилину);
  • як тільки млинець підрум’яниться, потрібно його підважити лопаткою і перевернути, уважно слідкуємо, перевертаємо вчасно, тонкий млинець легко може пригоріти;
  • щоб млинець був більш еластичним, відразу після випікання його потрібно змастити невеликою кількістю вершкового масла;
  • щоб млинець не втрачав свою форму, потрібно завчасно підготувати плоску тарілку, на яку потрібно ставити паляницю відразу після випікання.

Подавайте млинці з пшеничного борошна гарячим з розтопленим вершковим маслом, сметаною, варенням, медом чи згущеним молоком. Також можна начиняти різними начинками.

Начинки

Бананова

Цей варіант начинки сподобається дітям та любителям солодкого.

Інгредієнти:

  • 3 банана
  • 70 грамів вершкового масла
  • 1 чайна ложка лимонного соку
  • 2 столових ложки цукру.

Приготування: збиваємо трохи розтанувше вершкове масло з цукром. Вилкою розминаємо м’якоть бананів, робимо таким чином пюре, приправляємо лимонним соком, приєднуємо цукрово-масляну масу, все старанно перемішуємо і збиваємо. Розподіляємо начинку на млинці і загортаємо рулетиком або конвертиком.

З сиром

Яєчна заправка

Поживна і проста начинка. Інгредієнти:

  • 5 зварених яєць
  • 4 столових ложки трохи розтопленого вершкового масла
  • пучок зеленої  цибулі
  • сіль і перець.

Яйця подрібнити, розм’яти вилкою вершкове масло, змішати отриману суміш із зеленою цибулю, приправити сіллю і перцем.

З цибулею

Сирно-часникова з крабовими паличками

Інгредієнти:

  • крабові палички — 6 штук
  • стакан тертого сиру
  • 3 відварених яйця
  • сухий пакет лапші швидкого приготування
  • 2 зубчика часника
  • майонез
  • сіль, перець за смаком.

Змішайте нарізані палички з відвареним яйцем, тертим сиром, сухим, подрібненим пакетом лапші швидкого приготування, додайте часник, заправте готову суміш майонезом.

З крабовими паличками

Фруктові, ягідні начинки

Фруктові і ягідні начинки дуже смачні, корисні, низькокалорійні — хороший варіант для тих, хто дотримується вітамінної і низькокалорійної дієти. Фрукти, ягоди самі по собі солодкі, тому можна не додавати цукру, або додати його мінімальну кількість. Зверніть увагу, що подібні начинки не можна довго зберігати, оскільни вони можуть скиснути.

Ягоди

Яблука з корицею

Інгредієнти:

  • 5 яблук
  • цукор
  • кориця.

Відокремити шкірку від яблук, вирізати серединку, натерти на терці. Додаємо цукор і корицю, таку суміш розподіляємо по млинцях, загортаємо їх у трубочки.

 З яблуками

Яблучно-ягідний мікс

Інгредієнти:

  • суниці, чорниці, смородина, полуниці, черешні або інші ягоди — одна склянка;
  • яблука — 2 штуки;
  • цукрова пудра — половина склянки;
  • горіхи — половина склянки;
  • ізюм — 100 грамів.

Ягоди промити і підсушити. Очистити яблука, забрати серединку, натерти. Горіхи, ізюм і цукрову пудру насипати в пюре з яблук, додати ягідки. Залити млинці начинкою і згорнути їх.

Яблучна начинка

Капустяна

Начинка із капусти. Інгредієнти:

  • листки капусти — 450 грамів
  • яйця — 4 штуки
  • одна крупна цибулина
  • сіль і перець за смаком
  • 100 грамів рослинної олії.

З капустою

Цибулю порізати дрібно, обжарти в олії, додати дрібно нарізану капусту, тушкувати на невеликому вогні до готовності, викласти суміш в тарілку. Яйця зварити і дрібно нарізати, додати до капусти. Отриману суміш посолити, поперчити і наповнити нею млинці.

Ссылка на основную публикацию