Рецепт кукурудзяних млинців

Смачними й поживними виходять млинці з кукурудзяного борошна. У ній міститься багато вітамінів, але немає глютену (рослинний білок або клейковина, на яку в деяких людей алергія). Усі страви, приготовані на кукурудзяному борошні, будуть дієтичними. Така мука корисна при діабеті, розладах травлення. У ній мало калорій, фігурі вона не зашкодить (звичайно, у помірних дозах, вона має свої калорії). Готовимо класичні кукурудзяні млинці на молоці.

Маисовые

Приготування тіста

Продукти:

  • кукурудзяне борошно – 1 склянка
  • молоко – 1,5 склянки
  • курячі яйця – 2 штуки
  • цукор – по смакові
  • сіль — щіпка
  • рослинна олія — 4 великі ложки.

Кукурудзяне борошно має дрібний і грубий помол. Щоб приготувати млинці потрібна дрібна мука, грубий помол використовують для випікання хліба.

Крупа

Для приготування млинцевого тіста молоко повинно бути теплим. Його підігрівають, але не доводять до кипіння. Переливають у глибоку чашку, зручну для замішування.

Далі додають сіль, цукор, яйця. Усе перемішують до однорідного стану. При бажанні на цьому етапі можна додати спеції, наприклад, ванілін.

Поступово треба всипати борошно, акуратно вмішуючи її вінчиком, щоб не залишалося грудочок. В останню чергу додається рослинна олія. Ще раз все ретельно перемішується. Тепер потрібно залишити суміш настоятися, «відпочити» на 40 хвилин. Тісто для кукурудзяних млинців на молоці готове.

Процес випікання

Кукурудзяні млинчики печуться так само, як усі інші на розпеченій сковорідці. Вони не рвуться, виходять золотавими, з дірочками й апетитними хрусткими краєчками.

Увага! Тісто з кукурудзяного борошна швидко осідає. Його треба постійно перемішувати. Особливо, перед тем, як суміш для випікання чергового млинця.

Перед випіканням першого млинця сковорідку змазують рослинною олією, після перших одного-двох млинців змащувати сковорідку жиром вже не потрібно. Такі млинці можуть вийти трохи товстіші, ніж із пшеничного борошна, але на смак це не впливає, він залишиться добрим, з особливим кукурудзяним присмаком.

Перевертати треба, коли краї підрум’янилися, почали відходити від сковороди, а в млинці вже утворювалися дірочки. На другій стороні потримати приблизно 30 секунд. Можна викладати на широке пласке блюдо.

Млинці з кукурудзяного борошна виходять трохи сухі, краще змазати їх вершковим маслом. Але це справа смаку, для змащування крім вершкого масла також тут підійде варення, сметана, сгущеное молоко, однак поливати солодкими поливками потрібно безпосередньо перед подачею на стіл. Багато різних страв можна приготувати на основі цих млинців.

Варіанти

Вище був представлений класичний рецепт млинців з кукурудзяного борошна. Але на кухні можна поекспериментувати. Для додання аромату в тісто можна додавати пряності, наприклад, ванільний цукор, кардамон, мелену корицю. Але це якщо рецепт передбачає солодкі млинчики. Коли начинка буде м’ясна, то тісто варто зробити більш соленим, або просто менш солодким. Млинці зазвичай містять одночасно цукор і сіль, просто ці інгредієнти мають різні пропорції у залежності від того, солодка чи солена страва має вийти в результаті.

З начинкою

Можна приготувати млинці не тільки на молоці. Також підходить сироватка. Її беруть стільки ж, скільки й молока по рецепту. До речі, у її складі є рідкі вітаміни групи В. Якщо у вас після приготування сиру залишилася сироватка, можна сміливо пекти на ній млинці.

Можна розвести молоко водою наполовину — це рецепт дієтичних млинців. Інші інгредієнти залишаються в незмінному виді. Воду потрібно брати кип’ячену, охолоджену. На смак така зміна рецепта значно не вплине, а от калорій помітно зменшиться.

Можна зробити суміш борошна різних видів. Наприклад, разом з кукурудзяною можна використати пшеничну, рисову, гречану. Змішуючи, можна досягати нових смаків, тому що саме від борошна залежить особливий присмак млинчиків. Мона використовувати пряності, спеції, вони також будуть міняти смак, і, крім того, будуть давати особливий запах, який теж впливає на смак продукту. Важливо дотримувати дозування, зазначеного в рецепті, а з інгредієнтами можна проводити незначні кулінарні досліди (в розумних межах, потрібно використовувати безпечні інгредієнти і готувати їх за безпечними технологіями).

Млинці із кукурудзяного борошна виходять естетичними, ароматними, смачними. При випіканні вони можуть вийти небагато товстішими, ніж млинці із пшеничного борошна. Можливо, це створить труднощі при фаршируванні. Однак загортати в них начинку не обов’язково, їх можна споживати зі сметаною, варенням, медом.

Ссылка на основную публикацию