Рецепт французьких млинців

Багато уважають млинці традиційною українською та російською стравою. Але і в інших країнах є шанувальники цих ситних смачних ласощів. Наприклад, у кращих кав’ярнях Парижа на десерт завжди пропонують тонкі повітряні млинці. Крепи, як називають їх у Франції, подаються з різними начинками або соусами.

Апельсинові

Інгредієнти

Спосіб приготування французьких млинчиків крепів дуже простий. Їх можна швидко спекти в домашніх умовах на сніданок або до несподіваного приходу гостей. Тісто для млинців повинно бути рідким. Будуть потрібні наступні продукти:

  • 100 грамыв пшеничного борошна;
  • 3 яйця;
  • 300 мілілітрів молока;
  • 70-80 грамів вершкового масла;
  • половина склянки цукру;
  • щіпка солі.

Приготування

Спосіб приготуваання:

  1. Просійте борошно, насипте її гіркою в миску або невелику каструлю.
  2. Розбийте в ту ж ємність яйця, додайте 100 мілілітрів молока й добре збийте за допомогою вінчика. Суміш по консистенції повинна нагадувати збиті вершки.
  3. Розтопіть масло, додасте його в тісто.
  4. Влийте молоко, що залишилося, і збийте ще раз.
  5. Для того, щоб французькі млинці вийшли повітряними, перед випічкою поставте тісно в холодильник на 30-40 хвилин.
  6. Випікайте млинці на розігрітій сковорідці із двох сторін до золотавого кольору.

Це традиційний базовий рецепт, з якого можна почати знайомство із французькими млинцями крепами.

Солені начинки

Крепи з різними начинками можуть стати як чудовими десертами, так і повноцінними стравами для обіду й вечері. Французькі млинчики або крепи готуються по базовому рецепту, але без додавання цукру. Для приготування начинки на 3 млинця будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • 100 грамів твердого сиру;
  • кілька штук мисливських ковбасок або 250 грам бекону;
  • половина банки консервованої кукурудзи;
  • 50 грам майонезу.

З яйцем

Готовий млинець намажте майонезом, покладіть на нього кукурудзу. Бекон або ковбаски поріжте тонкими шматочками й розкладіть. Сир натріть на тертці й посипте кожний млинець.

Загорніть крепи конвертиком і відправте в мікрохвильовку на 1-2 хвилини. Подавайте в гарячому виді.

Варіанти начинки можуть бути різними смаком. Для наповнення млинців підійде фруктовий конфітюр (джем), свіжі ягоди із цукром, груші із збитими вершками. Ті, хто не любить багато солодкого можуть використати для фарширування м’ясний фарш, обсмажене з овочами куряче філе, червону ікру, бекон. А можна просто згорнути млинець у трубочку й макати в сметану або варення.

Гречані

Французи не забули й про шанувальників дієтичного харчування. Для тих, хто намагається обмежити кількість калорійних продуктів, є рецепт без пшеничного борошна.

Інгредієнти для крепів із гречаного борошна:

Для млинців:

  • 100 грамів гречаного борошна,
  • 250 грамів води,
  • 2 яйця,
  • 15 грамів вершкового масла,
  • щіпку солі і перцю.

Для начинки (на 3 млинця):

  • 3 скибочки шинки,
  • 3 яйця,
  • 100 грамів тертого сиру твердих сортів.

Гречані

Спосіб приготування:

  1. Відокремите білки від жовтків, змішайте жовтки з борошном і невеликою кількістю води.
  2. Білки збийте із сіллю, перцем і розтопленим маслом, поки вони не стануть піною, як на бізе.
  3. З’єднаєте все в одній ємності й ретельно перемішайте.
  4. Не припиняючи помішувати, доливайте воду так, щоб тісто стало схоже на рідку сметану.
  5. Як і в традиційному рецепті, залиште каструлю на півгодини в холоді, після чого випікайте млинці.

З шинкою і яйцем

Начиняємо млинець — покладіть паляницю на розігріту, змазану олією, вершковим маслом або смальцем сковороду. Зверху в центр покладіть шматок шинки. Краї крепу підкрутіть до центру так, щоб вони не закривали начинку.

На шинку розбийте яйце, щоб жовток залишився цілим. Накрийте сковорідку кришкою й жарте протягом 3 хвилин. Посипте тертим сиром, знову прикрийте й дочекайтеся, поки він розплавиться. У результаті ви зробите французький креп-галетт.

Ссылка на основную публикацию