Класичні та вівсяні млинці на електромлинниці

Що може бути простіше, ніж приготувати млинці на млинниці? Раніше доводилося витрачати масу часу й зусиль для того, щоб одержати акуратні й не підгорілі млинці, тому їх часто готували на свята. З використанням млинниці (електричного кухонного приладу для готування млинців) можна гарантовано забути про довгу метушню та незручності приготування на сковорідці.

Випічка

Класичні

Інгредієнти

Для класичних млинців на млинниці потрібні наступні інгредієнти:

  • куряче яйце – 1 штука;
  • цукор – 4 столових ложки;
  • молоко – 200 мілілітрів (2 склянки);
  • сіль;
  • харчова сода – 0,5 чайної ложки;
  • борошно – 250 грамів (9-10 столових ложки);
  • рослинна олія – 3 столових ложки.

Інгредієнти

Приготування

Рецепт млинців для електромлинниці:

  1. Для першого етапу готування знадобляться глибока ємність і вінчик або міксер, можна використовувати погружний блендер. У ємність розбиваємо яйце, потім змішуємо із цукром, сіллю й содою. Усе це слід збити, після збивання додаємо молоко й перемішуємо.
  2. В суміш, яка вийшла, починайте додавати борошно. Попередньо борошно можна просіяти за допомогою сита для того, щоб млинці вийшли більш легкими й повітряними.
  3. Після додавання борошна змішайте тісто з рослинною олією. Уважно стежте за тим, щоб воно не було надто рідким – у цьому випадку млинчики будуть рватися в процесі випікання.
  4. Тісто готове, виходить, прийшов час для головного – випікання. Розігрівайте млинницю – для цього потрібно не більш 3-4 хвилин, але не менше – інакше випічка буде прилипати, а нам це не потрібно. Потім невеликим ополоником влийте тісто в ємність для млинця, і акуратно розгладьте поверхню дном ополоника – щоб вийшла рівна паляниця. У такий спосіб заповнюйте тістом усі ємності в електромлиннциці.
  5. Тепер починайте стежити за ступенем готовності — піднімайте млинчики лопаткою і як тільки помітите, що одна поверхня стала золотавою, сміливо перевертайте. Часу на весь процес випікання піде небагато, наприклад,, блинниці «Тефаль» жарять приблизно 4-5 хвилин. Але враховуйте той факт, що перша партія млинців для млинниці звичайно готується довше, чим наступні.

Готові млинці змажте вершковим маслом. Їх можна подавати на стіл, прикрасивши ягодами, зі сметаною, або джемом.

Вівсяні

Дані млинці не тільки смачні, але й досить корисні, завдяки багатому на різні корисні речовини які є у складі вівсяного борошна.

Інгредієнти

Необхідні наступні інгредієнти:

  • вівсяне борошно (власноруч перемелені в кавомолці геркулесові пластівці вийдуть дешевшими, ніж готове вівсяне борошно з магазину);
  • яйце куряче – 1 штука;
  • цукор – за смаком;
  • сіль – за смаком;
  • олія рослинна – 1 столова ложка;
  • молоко – 3 склянки.

Борошно

Приготування

  1. Як і в попередньому рецепті, беремо глибоку ємність, розбиваємо в неї яйце. Додаємо цукор і сіль за смаком – якщо ви готуєте млинці як десертну страву, то цукру можна додати 3 столові ложки, якщо ж як основн у страву – цукру потрібно додати менше — 1 ложку.
  2. Збиваємо всі інгредієнти вінчиком або міксером до однорідної консистенції. Після цього всипайте вівсяне борошно, його можна просіяти її через сито.
  3. Додавайте одна склянку молока й знову збивайте до однорідності. Потім виливайте, молоко, що залишилося й добре перемішайте. Фінальний етап – додаємо рослинну олію й розмішуємо. На відміну від класичного рецепта, тісто для вівсяних млинців повинне вийти рідким.

Вівсяні млинці можна подавати з медом або джемом.

Переваги

Отже, у чому ж полягають основні переваги готування на електромлинниці?

  1. Практичність. Готувати випічку на едектромлинниці будь-де, де є електрика, наприклад, на дачі.
  2. Рівномірний підігрів усієї поверхні. Завдяки тому, що елемент, що гріє, у млинниці вбудований у сам корпус приладу, коржик буде рівномірно прожарений без підгорілих країв.
  3. Простота. Млинці на електромлинниці може приготувати хто завгодно, навіть досить далека від готування людина.

З фруктами

Ссылка на основную публикацию