Рецепт безмолочних млинців

Млинці або крепи – один найулюбленіших страв як дорослих, так і дітей. Кожна господиня має власний рецепт млинців. Одні віддають перевагу дріжджовим товстим коржикам, інші поняття не мають, як можна спекти їх без кисломолочних продуктів, треті люблять використовувати в приготуванні молоко, а четверті віддають перевагу тонким млинцям без молока. Як можна приготувати млинці без молока? На допомогу прийдуть вода (млинці на воді також можна також, використовуючи мінеральну воду), кефір, майонез.

Десерт

На воді

Млинці на воді — на 4 порції вам буде потрібно:

  • вода – 0,5 літра;
  • яйця – 2 штуки;
  • борошно – 1,5 склянки;
  • соняшникова олія – 3 столових ложки;
  • цукор – 3 столових ложки;
  • розпушувач – 1,5 чайної ложки;
  • сіль – 1 щіпка.

Випікання

Як приготувати млинці — без молока, на воді:

  1. Просіваємо борошно в глибоку миску, додаємо розпушувач і перемішуємо, повільно вводячи в борошно 250 мілілітрів води, при цьому замішуємо тісто.
  2. Блендером або вінчиком збиваємо яйця із цукром, після цього відправляємо суміш разом із сіллю й рослинною олією, у борошняну масу, все перемішуємо знову. До тіста замість соняшникової олії можна додати оливкову олію (можна зробити суміш двох олій).
  3. До отриманого тіста додаємо, 250 мілілітрів води, що залишилася, збиваючи при цьому вінчиком або міксером на малій швидкості до однорідної консистенції.
  4. Сковорідку змащуємо й починаємо пекти млинці на середньому вогні, до появи рум’янця.

На кефірі

Щоб приготувати млинці на кефірі із червоною ікрою на 6 порцій буде потрібно:

  • кефір – 3 склянки;
  • яйця – 2 штуки;
  • борошно – 1 склянка;
  • цукор – 3 столових ложки;
  • сіль – 0,5 чайної ложки;
  • сода – 0,5 чайної ложки;
  • рослинна олія – 3 столових ложки;
  • крохмаль – 4 столових ложки;
  • вершкове масло – 50 грамів;
  • червона ікра – 200 грамів;
  • зелень – для прикраси.

Кефірні

Рецепт млинців:

  1. Кефір з’єднуємо із содою, добре перемішуємо. Залишаємо на якийсь час, щоб маса стала пінитися.
  2. Беремо яйця, відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки збиваємо із цукром. Додаємо крохмаль, кефір і борошно, добре перемішуємо, щоб не було грудочок. Білки збиваємо із сіллю й рослинною олією. Акуратно вводимо білки в тісто, перемішуємо ложкою.
  3. Розігріваємо на сковороді 1 столову ложку рослинної олії. Випікаємо тонкі млинці. Після випікання слід їх змастити їхнім вершковим маслом, згорнути рулетиком (як начинку використовуємо червону ікру) і розрізати навпіл.
  4. Подавати з ікрою й зеленню.

У цьому рецепті млинців можна використовувати не тільки ікру, але й інші продукти. Кількість приготованих млинців може бути різним, їх розмір і кількість може бути різною — чим більша сковорода, тим більший млинець, але менша кількість.

Як подавати

Оформити подачу можливо по-різному. Традиційні конвертики з начинкою — дуже популярні, але є й інші цікаві способи подачі страви:

  1. Мішечки. При цьому методі млинець повинен бути у діаметрі не менше 20 сантиметрів (в іншому випадку загорнути млинці таким способом буде важко). Щоб зробити мішечок, на середину крепу кладемо наповнювач і загортаємо його у формі мішечка. Щоб він не розв’язався, його слід перев’язати листочком зеленої цибулі. Такий метод не підійде для товстих дріжджових або тонких млинців. У першому випадку важко буде згорнути сам мішечок, у другому він може порватися під тиском начинки. При такому способі звичайно використовують солену начинку.
  2. Рулетики. Млинець просто завивається у рулет. Перед подачею млинці краще нарізати, і в результаті вони перетворяться в дуже смачні роли. Начинку при цьому можна робити солодку, гостру або солену.
  3. Млинцевий торт. Тут зовсім просто. Складаються млинці один на одного, але перш ніж покласти наступну палчничку, потрібно його зверху намазати кремом або поставити на нього начинку. Краще поставити начинку і закріпити кремом, щоб продукт, яким ми перекладаємо млинець, не розсипався. Наприклад, посипати горіхами і закріпити їх вершками, збитими з цукром. Кількість шарів при цьому способі може варіюватися від 3-4 (для товстих млинців) до 20-30 (для тонких млинців). Для наповнювача використовують варення, сир, шоколад, ікру, фарш. Але особливо смачний торт вийде, якщо для наповнювача застосувати мед.

Млинці дуже проста й універсальна страва. Вони можуть основним блюдом чи десертом.

Ссылка на основную публикацию